**Nokti**

Bok svima :)

Nedavno mi je na pamet pala ideja da bi mogla probat sama sebi urediti svoje nokte, s obzirom da godinama već idem na geliranje i doslovno postupak već znam na pamet, ali naravno, u praksi to i nije baš tako lako kako to izgleda :)

I tako sam ja u roku od par min na facebooku našla profil koji prodaje sve potrebne materijale, i naručila hrpu stvari uključujući lampu, gelove i ukrase i dodatne materijale. U roku od 2 dana sve je već bilo kod mene i nisam mogla čekat da mi nedavno napravljeni nokti izrastu, bacila sam se na rašpanje :)))

S obzirom da imam svoje duge nokte, skinula sam gel i bacila se na posao. :)
Postupak se sastoji od nekoliko bitnih faza, a prva i po mom jako bitna je da se ne pretjera s rašpanjem prirodnog nokta. Njega u principu i ne treba rarpat, nego samo izmatirat i, ako je potrebno, skratiti. Zatim slijedi nanošenje primera koji se suši na zraku (moj je takav ali ima i onih koji se u lampi suše). S obzirom da sam totlani početnik, cura od koje sam kupila mateijale, preporučila mi je 3u1 gel da se ne bunim oko gradivnog i baznog gela.
Nakon baze slijedi tanki sloj gela, zepečem, nanesem cover, zapečem, stvaljam ukras ili gel u boji/french, opet zapečem, zatim malo deblji sloj gela koji zapečem 3 min i nakon toga rašpam nokat/ravnam nepravinosti. Na kraju još jedan tanki sloj gela za dugotrajni sjaj, ali ja čak i znam još totad top coat da baš jako sjajne nokte :))
I eto, to je to.  Ne zvuči komplicirano, ali meni oduzme cijelo poslijepodne. Nadam se da će mi se s vremenom i tajming poboljšat. :))

Evo par slika noktiju koje sam sama sebi radila. Svaka kritika je dobro došla :)




I jučer sam si napravila rođendanske :))



Kak vam se čini za prva 3 pokušaja?

Primjedbe

  1. kao totalni laik,meni izgleda odlično!

    OdgovoriIzbriši
  2. Divne su mi manikura s mašnicom i zlatna manikura.
    Kad bi bar ja znala tako lijepo srediti svoje nokte..
    Moj blog novi: http://artonmyway95.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Wauuuu preeeeeeeeeeeeeee dobri su. i ja sam pocela sama sebi ali mi se jos uvijek odljepljuju... iz istog razloga kao i ti pocela sam ih raditi. ali tebi svaka cast. prekrasni su ti nokti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :) možda da primijeniš bazu koju stavljaš ili ne očistiš nokat dobro prije stavljanja gela.. :/

      Izbriši
  4. Divno radite i s mnogo ukusa . Jako bi voljela kad bi objasnila kako produžiti nokte gelom. Bila bi vam zahvalna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala! :)
      Napisala sam već detaljan post, pa pogledajte na linku: http://bbbeautylicious.blogspot.com/2013/01/postupak-geliranja-noktiju.html

      Izbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol