Avène termalna voda


Već dugo vrijeme razmišljam o kupnji fiksatora u spreju, jer do sada koristim samo one u prahu i/ili pojedinačne za sjenila ili usne..
Naime, zadnjih par dana čitam po forumuma pohvale i kritike za pojedine fiksatore.. ali sam vrlo skeptična što se toga tiče..posebno jer imam dosta problematičnu kožu pa se bojim da će mi to još dodatno zatvoriti pore  i stvoriti još veći problem. :/

Dosadašnjom primjenom svoje šminke zapravno i nisam imala nekih problema sa time da mi šminke ne izdrži dovoljno dugo, jer koristim prozirni (bijeli) puder ili klasični puder u kamenu koji odlično zafiksira + uvijek koristim podlogu za lice, kao i bazu za sjenila.

I tako sam naletila na par recenzija termalne vode i velike pohvale blogerica..
Čitajući malo, shvatila sam da je termalna voda baš ono što mi treba. Ona sjedini i stopi šminku s vašim licem i nema onih sitnih i suhih čestica od pudera.. Licu da svježinu i ne izgleda "nažbukano".

Na samoj deklaraciji također piše:
"Avene Termalna voda ima protuupalno, antiiritirajuće i umirujuće djelovanje u slučaju:
- sunčanih opeklina
- tretmana protiv akni
- pelenskog osipa
- različitih oblika nadražene kože
- iritacije kože nakon brijanja, depilacije i redovitog dnevnog čišćenja kože
- nakon aktivnosti na otvorenom tijekom ljeta
- na putovanjima
- za učvršćivanje šminke."


Naštetiti sigurno ne može, pa zašto ne probati, zar ne? :)

Koristila sam je do sada par puta i oduševljena sam! :))
S obzirom da imam miješani ten, T zona mi je masnija, dok je ostatak dosta suh, a termalna mi baš osvježi kompletno lice i pruži potrebnu vlagu.
Primjena je vrlo jednostavna.. nakon cjelokupnog make up-a, jednostavno pošpricati cijelo lice.
Kupiti se može u bilo kojoj ljekarni, a cijena joj je oko 50-ak kn.

Koristite li i vi termalnu vodu ili ipak idete na sigurno i fiksirate svoju šminku?

Primjedbe

  1. Koristim upravo ovu termalnu vodu već jako dugo, nekako mi je najdraža od svih koje sam probala do sada, a probala sam ih nekoliko prije ove. I lijepo i ravnomjerno raspoređuje kapljice po licu... Koristim je ujutro i navečer nakon što se umijem i prije nego nanesem kremu za lice. Imam masnu problematičnu kožu pa koristim dosta proizvoda koji isušuju kožu i onda ova termalna voda savršeno navlaži kožu i nemam problema sa suhim dijelovima :) Ne koristim je kao fiksator šminke, ali bih sigurno mogla probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam baš oduševljena...nekad nakon nanošenja pudera, kada mi je koža baš suha, imam onaj osjećaj da ga imam..a kod tog mi baš pomaže termalna jer daje koži vlažnost i šminku stopi s kožom.. probaj svakako!

      Izbriši
  2. Super stvar, i ja ju koristim gotovo uvijek i prije i poslije šminkanja :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja Avene termalnu vodu koristim jedno 8 godina unazad. Iako ne kao fiksator makeupa :P Kao mala imala sam osjetljivu kožu i dosta problema pa je doktorica mami rekla da mi je kupi. Od tada je svakodnevno koristim za njegu kože a nedavno sam saznala da je i fiksator za makeup. :D Ja onu najveću od pola litra držim u frižideru i svaku noć nakon redovnog čišćenja i njegovanja lica malo poprskam. Baš osvježi čovjeka. Bez one male od 50ml ne izlazim iz kuće, uvijek mi je u torbi, a u ljetnim danima je spas, pogotovo na moru! Prije izlaska obavezno bude u frižideru i poslije bude divno osvježenje. Toplo preporučujem svima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlični savjeti, hvala ti! :)

      Ja do nedavno nisam znala da to uopce postoji, a ti je vec 8 godina koristis :D

      Izbriši
  4. Ja stalno mjenjam te termalne, trenutno imam jednu od Vichy-a, jednu od Caudalie i jednu od L'Ocitane...sve ih koristim jednako...ponekad prije dnevne/noćne njege lica, ponekad za osvježenje lica tj make up-a tokom dana, ako i se desi neka iritacija koju tretiram agresivnim proizvodima...ma super su termalne, zaista "multifunkcionalne" :D
    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I, jel nam možeš reći koja ti je favorit i u čemu im je razlika?

      Izbriši
    2. Ja sam jednom kupila Vichyjevu jer u apoteci nije bilo Avene termalne vode i ne bih je više nikad kupila, meni ne odgovara pumpica koja prska prekrupne kapljice i onda umjesto da ti fiksira make up razmaže ga :))

      Izbriši
    3. vidiš, a rekla bi da je Vichy još bolji. :S

      Izbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol