Postupak geliranja noktiju

Iako već cca godinu dana sama geliram svoje nokte, sjetila sam se da bi taj postupak, tj. način na koji ja to radim, mogla i opisati baš zato jer sam ja to naučila upravo preko blogova, foruma i sl.

Godinama sam plaćala mjesečno 200-ak kn,a tek sam se nedavno sjetila da bi to i sama mogla probati. Mislim da je ključni trenutak odluke bio zahtjev za prijateljstvo na facebooku pod imenom Vg materijal za nokte. Prvo sam proučila ponudu te se na kraju javila curi i sve naručila od nje, a moram napomenuti da prije toga baš ništa nisam imala.. Paket od svih stvari koje su mi potrebne za početak, platila sam cca 800-900 kn, a za početak vam je potrebno: lampa za nokte, kistovi za gel, gel (ja sam uzela prozirni 3u1 i rozi cover), alkohol (ali ovoga puta ne za pit ;)), maramice za skidanje viška gela, rašpice, polir blok, odmaščivač, top coat, i ukrasi.. ponuda je stvarno neograničena.. ja sam odmah odabrala i par gelova u boji i onda naknadno svako malo kupovala neke dodatke, a većinu ukrasa sam naručila preko ebaya jer njihova kvaliteta ne utječe na nokte, tj. svi su isti. Napominjem da nokte radim isključivo sebi :D


Detaljno ću opisati postupak, tako da bi svakome, tko sam sebi želi raditi nokte, to vrlo lako i naučio:

1. Prvo što ja radim je štapićem za pomicanje kožice oko nokta poguram je dole, kako bi se gelom mogla kasnije što više približiti te uklonim eventualne zanoktice i suhu kožu koja se zna stvoriti oko nokta.
Ukoliko ste prije imale gel na noktima, prije početka rašpanja, posebnim kliještima, skratite nokte na željenu dužinu kako bi kod rašpanja imale manje posla ;)


2. Gel se nikada ne stavlja na sjajan nokat!
Jako jako jako je bitno da svoj prirodni nokat ne izrašpate prejako jer to može biti jako bolno. Nema potrebe pretjerivati! Za ovaj postupak dovoljno je nokat samo izmatirati polir blokom kako bi se uklonio sjaj i gel primio bez kasnijeg odizanja. (posebno obratiti pozornost na rubove i čoškove nokta).



 - Ukoliko stavljate tipse, one se lijepe posebnim ljepilom, nakon kojeg se prijelaz između nokta u tipse laganim rašpanjem izjedanačava i također se izmatira ostatak nokta i tipse, do trenutka kada je prijaz skoro i neprimjetan.


3. Nakon matiranja noktiju, na red dolazi vodica koja ukanja vlažnost na noktu, a izgleda kao prozirni lak, vodene teksture koji se jednako tako i nanosi, pričeka da se posuši, pa se može nastaviti dalje.  Iako ja prije toga nokte prebrišem i alkoholom.

4. Na red dolazi prvi sloj baznog gela, iako ja koristim 3u1 gel. Nanosi se u tankom sloju pokušavajući se što više približiti kožici nokta ali nikako se ne smije dodirivati jer ukoliko se to dogodi, na tom će se mjestu kasnije gel odizati. Ja svaki sloj u lampi držim 3 minute.



Ukoliko na nokat mislite stavljat glitere, ukrase ili oni se stavljaju sada ako ne želite da vire iz nokta, ako vam to i je cilj, onda ih možete staviti i kasnije. Ista stvar je i sa gelom koji se nanosi na franch, on dolazi na prvi sloj gela kako kasnije nebi bio izbočen i kako bi ga drugi sloj gela izjednačio.
Ovo je samo mali dio :)

5. Sljedeći korak je nanošenje drugog sloja gela (ja opet nanosim svoj prozirni 3u1, ili ako nemate taj onda gradivni gel). Kod ovog koraka jako je bitno obratiti pozornost na ključna mjesta na noktu. Ovo će vam vjerovatno biti nejasno, ali nakon što jednom-dva put napravite nokte, shvatiti ćete o čemu govorim. ;) Znači ključna mjesta na noktu su mjesta s obe strane nokta na kojima se nokat savija kada pritisnete vrh nokta.. te dvije točke na noktu u ovom koraku morate ojačati kako nokat nebi pucao, a to zna biti jako bolno. :S
U ovom koraku ja pripazim na sloj gela i urednost kako kasnije nebih morala popravljati. Ako se gel nanese predebelo ili grbavo, imat ćete posla s rašpanjem, tako da ja taj dio preskočim ako ih dovoljno uredno napravim..

Sve do ovoga koraka nije bitno odmastiti nokat, jer se on bolje primi, ali ako to i učinite, neće se ništa strašno dogoditi ;)
Nokat se odmašćuje, nakon 3 min u lampi maramicama i alkoholom. Ovim se korakom skida ljepljivi sloj gela.

6. Ukoliko se na cijeli nokat nanosi neki gel u boji, ja to radim sada. Opet pazim na urednost i ukoliko se radi o rijeđem gelu, radije stavim dva sloja nego jedan deblji jer na kraju rezultat izgleda puno urednije, a i kod predebelog gela zna se dogoditi da nije svugdje jednako debeo pa je na mjestima svijetliji/tamniji.
Ja sam se ovoga puta odlučila za neku bež/breskvastu nijansu:


S obzirom da sam htjela prirodniju nijansu, nanijela sam ga samo jednom u vrlo tankom sloju, zapekla 2 minute.
7. Nakon toga sam nanijela ovaj prozirni gel sa zlatnim česticama i šljokicama također u tankom sloju na koju sam još posula tu i tamo koju zlatnu šljokicu. Zatim opet 3 min u lampi :)

8. Za kraj sam još stavila tanki sloj prozirnog gela kako se šljokice nebi opipavale i virile van te nokti bili glatki. Nakon 3 min u lampi, odmastiti i to je to.
Ja volim još staviti top coat, koji također izgleda kao prozirni lak koji daje dodatni sjaj..
Na kraju rezultat izgeda ovako:
 (S obzirom na blic, šljokice su isple dosta tamnije)

Također je na kraju dobro kožicu oko noktiju namazati hranjivim uljem ;)

Već sam na blogu spominjala da sam počela raditi nokte, te prvih par radova objavila ovdje.
Evo nekih novijih:







Ostatak možete vidjeti na mojoj fb stranici. :)

Sviđa li vam se ovaj post? Razmišljate li, ili ste možda već i probale o samostalnom geliranju i uređivanju svojim noktiju?

Ukoliko sam nešto zaboravila ili preskočila, a zanima vas, slobodno me pitajte ;)
Svaki savjet i kritika su dobrodošli, ipak sam i ja početnik još :)
Pusa :*

Primjedbe

  1. Super post! Pročitala sam ga u jednom dahu, iako nemam pojma o geliranju noktiju :D

    OdgovoriIzbriši
  2. preprekrasni su,svaka čast! jako su uredno i pedatno napravljeni. dugo nisam vidjela tako lijepe nokte :) ja sam ih prije imala,no nisu bili kvalitetni. otpadali su,na nekim mjestima bili debeli,neuredni i tad sam poludjela i rekla zbogom umjetnim noktima. i na puno mjesta rade užasne nokte,a uzimaju 200 kn

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvaala :*
      Nazalost ima svega...ja se nisam jos usudila nikome raditi osim sebi, ali to mi nije ni bio cilj... Samo mi moji cesto brzo dosade pa volim mijenjat ... :)

      Izbriši
  3. Super post, sve sam pročitala iako ne geliram nokte niti me to zanima :D. Baš si lijepo objasnila i nokti ti super izgledaju!

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš kvalitetan post, imaš talent za uređivanje noktiju, jako su lijepi :) Osobno to nikad nisam radila i ne privlači me, ali kada su dobro napravljeni gel nokti izgledaju odlično!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti.. s obzirom da radim samo sebi, potrudim se da to onda i liči na nešto..inače sam perfekcionist tako da to onda nekad zna i potrajat.. :D
      ali nebi imala živaca tako nekome rašpat svaki dan nokte :D

      Izbriši
    2. jako lijepo I stvarno uredno radis,,I prekrasni su...tek sam pocela,i isto sam perfekcionist,,prve sam prosli mj.radila,,oduzilo se skoro cijeli dan,hehe,muz mi se smijao ali ja sam raspala,i punoooo gela sam stavila,,skoro otisao cijeli prozirni alii ja sam zadovoljna,,Danas cu mixat,,znaci ceka me dug I nadam se sretan zavrsetak :) I hvala ti sto si podijelila svoje iskustvo s nama jer si stvarno puno toga precizno objasnila...ideeem

      Izbriši
    3. Sretno! :)) Brzina dođe s vremenom ;)

      Izbriši
  5. divno izgledaju, odlican rad! ja sam imala jedno vrijeme gel-irane nokte, medjutim me strasno nerviralo to sto su se jako brzo odljepljivali sa strana ... i bili su relativno debeli, sto je izgledalo ne prirodno ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ;)

      a to ti je tak kad netko radi samo da napravi.. nažalost, puno je takvih.. :/

      Izbriši
  6. zanima me koje gelove koristis? dali oni s ebaya(Lina UV gel) imaju kakve koristi? ili samo kinesko sr*nje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Počela sam raditi sa nded gelovima i kada sam ih potrošila, iz čiste radoznalosti sam naručila te Sina gelove i već ih koristim nekoliko mjeseci.. Stvarno ti mogu reći da ne primjećujem razliku što se kvalitete tiče.. Jedina stvar koja je nedostatak kod Sina gelova je to, što nemaju baš neki sjaj kada ih odmastiš, znači obavenzo trebap stavljat top coat, ali meni to ništa ne znači jer ga ionako uvijek stavljam :)

      Izbriši
  7. Sviđaju mi se sve manikure, osobito ona s mašnicom :) Ja još nikad nisam gelirala nokte :$

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      pa ako imaš prirodno lijepe i čvrste nokte, i nemoj ;)

      Izbriši
  8. predivni noktici,rozi i sljokasti su naj <3 moze info rozi ciklama gel i u postupku bezkasti koji su gelovi,hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. rozi ciklama je soak off koji sam naručila s ebaya, a ovaj bezkasti sam naručila s ovog (https://www.facebook.com/vg.materijalzanokte?fref=ts) linka. Peach nijansa. ;)

      btw - sori što kasnim s odg.

      Izbriši
  9. Svaka čast! :) prekrasni su i cijeli postupak si vrlo lijepo i precizno objasnila! :)
    Moglo bi se reći da sam i ja početnik,ali moja lampa i sav pribor skupljaju prašinu već dosta dugo. I ja sam samouka,pročitala sam sve forume,pogledala masu tutoriala, ali nikada mi nisu dobro ispadali :( i nerado priznajem,ali odustala sam :( Nakon svih pokušaja jednostavno više nemam strpljenja xd Izgleda da mi jednostavno nejde :/ Ali zato tebi svaka čast! Prekrasni su :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno!
      Joj, nisi trebala odustati.. stvarno izgleda jednostavno dok se sam ne okušaš i onda ti dođe da sve prodaš i mislim da si totalni dibidus za to. I meni je bilo tako, ali nisam odustajala.. popravljala sam i gledala gdje griješim.. vjeruj mi, malo strpljenja, i sve bi sjelo na svoje mjesto.

      Izbriši
  10. Zanima me da li koristis cover gel i ako da možeš li navesti postupak kada i kako hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cover koristim ako radim french ili ako mi se na dijelu nokta vidi moj prirodni..
      Uvijek započinjem s bazom, tankim slojem prvog gela, i nakon njega vocer nanosim na nokat. Prije sam to radila na način da ga nanosim na cijeli nokat, ali ga to samo dodatno deblja, te sam dobila savjet da ga nanosim samo na prirodni dio nokta, ne i na french.. i tako i radim. Nakon njega nastavljam sa frencom, 2. slojem gela, rašpanje završni finiš/sjaj.

      Izbriši
  11. Pozdrav! Nokti ti izgledaju savrseno! :) Svaki korak si super opisala, svaka cast! Samo imam jedno pitanje, sta podrazumevas pod matiranjem nokta? Ja isto sebi radim, a pre stavljanja gela, malo isturpijam prirodan nokta, da li treba jos nesto da se uradi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno..
      Pod matiranje mislim da se skine prirodni sjaj s nokta kako bi on postao mat i "hrapav" jer se za takvu površinu gel bolje prima.. to je to što ti radiš..lagano izrašpaš nokat, ali pazi da ne pretjeraš, neki se znaju malo zanijeti :)
      Ja prije gela stavljam još i bazu na nokat.. vodica koja bolje veže gel za prirodni nokat, a nanosi se poput laka za nokte.

      Izbriši
  12. super stranica,pitanje,zašto se nakon što se nokat izgelira i izvadi iz lampe pojave sitne rupice po njemu,ko mjehurići sitni?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dogodilo mi se par puta i mislim da je razlog to što koristiš gel koji je po svojoj teksturi dosta gust, a pokušaš ga nanijeti u što tanjem sloju te on kada se počne stezat "popuca" jer ga nema dosta i tada nastaju te rupice. taj je slučaj bio kod mene.

      Izbriši
    2. Evo da pomognem, mjehurici se rade kad gel sa kutijice uzimate sa sredine jer onda udje zrak, i kad nanosite gel na nokat i odizete kist od nokta.. Znaci sa kistom gel uzimati sto blize stjenkama kutijice, i kad ga stavite na nokat, ne odizati kist sve dok ga ne nanesete po noktu. Nadam se da ste me shvatile :)

      Izbriši
    3. I meni se desavalo da se nadju mehurici na noktu, ali kod mene je slucaj da cetkica nije bila bas najboljeg kvaliteta :)

      Izbriši
  13. Pozdrav :)!! Imam i ja jedno pitanjce! Ja sam se nedavno počela baviti noktićima,samouka naravno,ima i uspona i padova,ali trudim se;)! jedino me miči rad sa šljokicama! Kako gel uvijek ide na hrapavu podlogu,kako se radi kad stavim šljokice!? Stavim sloj gela,pospem šljokice,osušim u lampi i da li onda trebam šta rašpati ili samo pređem sloj gela preko cijelog nokta!? Hvala puno na ovim predhodnim savjetima,a i na ovome unaprijed :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)

      nema potrebe rašpati nokat. samo dodaš sloj gela. Ako želiš da ti se šljokice koje si prehodno stavila, osjete na dodir kasnije, staviš tanki sloj gela, a ako želiš glatku površinu nokta, staviš nešto deblji sloj gela nakon kogeg ga izrašpaš i staviš završni sloj ili sjaj. ;)

      Izbriši
    2. Šljokice uvijek umješati u proziran gel i onda nanositi ko gel u boji. Nikad "na suho", tj. posipavati ih. Jer ih onda ima svugdje i komplicirano je..

      Izbriši
  14. aaa..super su ti nokticii:)
    Htjela bi si naruciti najosnovnije..al eto pojma nemam sto mu treba..imam samo lampu:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u postu ti piše sve što sam ja imala i što mi je trebalo za početak :)

      Izbriši
  15. noktici su ti sjajni! Ja se jos dvoumim dal' da krenem u avanturu sa noktima :) a koje ti je jacine lampa?

    OdgovoriIzbriši
  16. Da li se moze umesto gela u boji staviti obican lak?
    Ovako:stavim ovaj prozirni gel(tj taj gradivni),pa obican lak,pa opet taj prozirni gel?:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj nisam ti sigurna.. bojim se da bi se gornji sloj gela odizao od laka :/

      Izbriši
    2. pozdrav!!!! odličan blog i post... svaka čast... ja sam isto već prije godinu dvije krenula u avanturu noktića... doduše radim samoj sebi, nije biznis... uglavnom, ja sam znala stavljati 1. sloj gela, lak, 2 sloj debeli gela, i zavrsni... cak sam lak znala stavljati na debeli sloj prije sjaja... nikad mi se nije odizalo... :))) i to s lakovima za 10 -15 kn iz dm-a...

      Izbriši
  17. I ja imam jedno pitanje vezano uz sve navedeno.Zanima me da li prvi sloj gela mora biti gradivni ili to sve mogu napraviti sa jednim gelom.? Imam osnovni pribor za geliranje a gel koji sam koristila je IBD builder-clear za svaki premaz.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ništa neće biti ako taj gel koristiš i za prvi nanos.. ja sam par puta koristila tako i nisam primjetila razliku. neka me netko ispravi ako griješim ;)

      Izbriši
  18. Pozdrav,noktići su ti savršeniii! :)

    imam pitanje,dal ove cirkone i mašnice samo na kraju nekako zalijepiš ili?
    i nakon kojeg sloja gela se stavljaju ti svakakvi ukrasi i to?

    Hvala na odg :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti ;)

      napisala sam i u postu, ali evo ponovit ću ti: Ukoliko se radi o šljokicama koje stavljaš na french ili na cijeli nokat to onda stavljaš nakon 1. sloja kako one nebi virile van iz nokta (osim ako to želiš). znači prije nego stavljaš onaj deblji sloj gela koji ćeš kasnije rašpat i oblikovat. Ukoliko se radi o ukrasima kao što su cirkoni, mašnice i slično, to stavljam na zadnji sloj gela (prije završnog sjaja) jer ti tako sigurno neće otpadat i biti će čvrsto na mjestu. Ali ako sam već i zadnji sloj stavila ali ipak želim dodati neku šljokicu, stalvjam je samo prije završnog sjaja koji onda stavim u 2 sloja. ;)

      Izbriši
    2. Hvala ti puno:)

      i jos samo jedno pitanje -završni gel i završni sjaj nisu jedno te isto?

      ako nisu,bi mi migla rec onda koji ti koristiš završni gel?

      Izbriši
    3. nema na čemu ;)
      na završni gel mislim na zadnji sloj gela, odnosno tanki sloj gela nakon što izrašpaš i obradiš nokat. a završni sjaj ti je top coat. to nije gel neko nešto kao prozirni lak. Na početku sam koristila Ded top coat koji se nije pekao u lampi, ali sam za probu uzela s ebaya Sina top coat koji mi je puno puno bolji, a on se drži u lampi 3 min. Baš je puno sjajniji s tim.

      još samo da napomenem, neki nakon rašpanja nokta stavljaju odmah top coat, ali meni je navika uvijek prije zagladiti tankim slojem prozirnog gela. ;)

      Izbriši
  19. koji su ti s ebaya soka off najbolji? ja sam kupila soak off od nailite.. ali sad bih htjela neke jeftinije i da mogu više boja naručiti pa sam mislila isprobat s ebay-a jer isto radim samo sebi.. a na ebayu ima hrpa pa ne znam koji da naručim.. unaprijed hvala..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ti imam ove i svi su mi dobri. Lijep izbor boja i dobra kvaliteta.
      http://www.ebay.com/itm/15ml-Nail-Art-Soak-Off-Polish-UV-Glitter-Color-Gel-LED-Lamp-Tips-Decoration-02-/370857119126?pt=LH_DefaultDomain_15&var=&hash=item5658ce8d96

      http://www.ebay.com/itm/Nail-Art-UV-Gel-Soak-off-Polish-UV-lamp-Glitter-pure-solid-color-polish-kit-/110910067902?pt=UK_Health_Beauty_Nails_Manicure_Pedicure_CA&var=&hash=item19d2c154be

      Izbriši
  20. hej! noktići su ti stvarno prekrasni i uredni,kreni radit i nekome ne samo sebi :)
    pošto sam i ja početnica nokti mi svaki put ispadaju bolje i bolje,jer sam skužila kako trebam stavit gel a da ga poslje ne moram puno rašpat,no muči me jedna stvar. stavljam uvijek tipse do pola noktai preko prirodnog nokta i tipsi gel,eh sad...nakon dva-tri dana počne mi se odljepivati tipsa,jel možda trebam taj dio malo bolje namazat s gelom di mi se odjepljuje ili ne valja ljepilo. koristim sina gelove i neko ljepilo s plavom etiketom.unaprijed hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)
      mislim da je do ljepila, a ako i nije, onda tipsu ne staviš dobro. ne smije ti ispod ostati zraka i tipsa mora biti savršeno čvrsta prije nego staviš gel preko nje. gel je neće učvrstiti ako nije dobro sjela.

      Izbriši
  21. hej pozdrav! nokti su ti prekrasni. kupila bi tu vodicu koja ukanja vlažnost na noktu, a izgleda kao prozirni lak, vodene teksture.. kako se zove točno.. da znam kaj da tražim?! unaprijed hvala

    OdgovoriIzbriši
  22. Bok....prekrasni nokti.. :)
    I ja sam nedavno krenula radit sebi nokte...
    Imam pitanje..Zbog cega mi se ne zeli gel do kraja posusit u lampi...dodje mi da odustanem... :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo ja bi se ubacila u raspravu... koji gel koristiš? koja lampa? koje jačine? koliko dugo držiš? napomena : nokat je često LJEPLJIV kad ga izvadiš iz lampe, to samo očistiš vatom i acetonom ili alkoholom. znači određeni sloj gela se osuši, a ovo obrišeš... :D

      Izbriši
    2. to ti se samo čini da se ne ispeče do kraja. nakon 3 min u lampi mora biti gotov, a kada ga izvadiš, na maramicu stavi malo alkohola i obriši da skineš taj ljepljivi višak.

      Izbriši
  23. Prekrasni nokti :) Post je super.Samo jedno pitanje? Kada se nanose gliter prahovi i čime ih ti nanosiš? I kada se nanose gelovi u boji?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)

      ja ti sve ukrase i glittere stavljam nakon drugog sloja gela.. znači prvi sloj je skroooz tanki, kao da nanosiš lak za nokte, onda drugi sloj normalno namazati(isto tanje) onda stavljam ukrase, glittere ili gel u boji nakon kojeg ide deblji sloj prozirnog gela tako da ga možeš izrašpat i oblikovat kako ti glitteri ili fel nebi virio van.. naknadno i na zadnji sloj možeš ubaciti šljokice i kamenčiće ukoliko želiš da ti se osjete na noktu..

      što se glittera tiče ja ti to posipam po noktu. ovisno o tome da li želim da mi nejednako bude posuto po noktu ili samo french.. uglavnom, ispod glittera namažem ili prozirni gel ili gel u boji koji mi odgovara i preko pospem glittere.
      npr ako želiš šljokičasti french - gelom u boji ili prozirnim gelom nacrtaš french preko kojeg pospeš glitere. ostatak odpušeš i imaš savršenu liniju i uredno napravljen nokat. ;)

      Izbriši
  24. A koliko vremena ti stoje nokti, na koliko moras druge da radis otprilike? I ja radim sa nded gelovima i sestri stoje vec 10 dana sve normalno, a drugoj sestri spali svi. Pa me zanima da li ja gresim negde ili ona nije pazila...? Hvalapu unapred :* inace post je extra, sve sam procitala vec nekoliko puta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti.. ja nemam nikakvih problema s tim.. nokti mi izdrže dok mi ne izrastu toliko da moram ić radit nove jer ne volim imati veliki izrast.
      predpostavljam da je seka malo nespretna ili nije navikla na nokte.. ako radiš sve isto i jednoj i drugoj.

      Izbriši
  25. hej....evo još jedne početnice :) naručila sam sa e-beya lampu i početnički set u kojem sad dobila:20 kom. prozirnih tipsi,20 bijelih,rašpice,top coat,primer,bijeli gel,prozirni,i onaj roskasti sve to od marke "sine",cleaner...zanima me dali ti koristis tipse po brojevima ili??i kakav je to gel 3u1 i gdje si to naručila? post ti je više nego fantastičan...a nokte neću ni komentirat...kapa dole!!! :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno!! Ja sam ti iz radoznalosti naručila Sina gelove i stvarno se ne mogu požaliti, a počela sam raditi sa ded gelovima koje sam naručila od jedne cure s fejsa.. profil se zove Vg materijal za nokte.
      Što se tipsi tiče, ne služim se brojevima jer ih moje ni nemaju. izmjeriš si tipsu koja odgovara tvojoj veličini nokta. Samo pazi da ne uzmeš preširoku jer će ti se onda odizat i odljepljivat rubovi. ako nemaš idealnu veličinu, slobodno si ovu veću rašpicom suziš. ;)

      Izbriši
  26. I ja tek pocinjem sa radom, pa me zanima da li je potrebno stavljati bazni gel ukoliko imam 3u1? I ako mozes da mi objasnis kako se nanosi 3u1 gel ukoliko se radi i french? btw. nokti su ti super, sve pohvale :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :)
      što se 3u1 gela tiče, kao što ime kaže, stalvjaš ga u 3 sloja (uvijek isti taj gel). 1. sloj je tanki sloj, drugi sloj mrvicu deblji od prvog, nakon kojeg nanosiš french i ukrase, a zatim ide 3. sloj kojeg naneseš malo više kako bi pokrila french i detalje i nakon čega moraš moć bez problema izrašpat i oblikovat nokat.

      Izbriši
  27. Bok!....superodlični nokti!!!! zanima me dali je bolje koristiti tipse sa dubokim utorom ili plitkim?? i dali trebam staviti primer prije nego zaljepim tipse? i ja tek počinjem sa radom...hvala :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tipsa se lijepi na prethodno zaglađen nokat.. lagano ga rašicom izrašpaš tek toliko da ukolčniš sjaj nokta..nije potrebno nokat previše rašpat, pa pripazi malo na to. ;)
      Što se izreza tipsi tiče, mislim da su pliće bolje. imaš manje za rašpat ;) dovoljno je samo da je dobro postaviš i da se zalijepi. sve je to stvar navike.

      Izbriši
  28. Odusevljena sam sa tvojim radom :) takodjer kao i vecina cura i ja imam te sina gelove i njihove gelove u boji :) pocetnica sam i interesira me kako koristit te u boji gelove ? Nekako su cudni ,dosta ljepljivi ,..i takodjer imam osjecaj da se ne posuse dobro :) pomozi molim te :) hitno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hej draga..hvala i tebi :* nažalost nemam Sina gelove u boji, ali imam druge. mislim da je princip korištenja isti.. nanosiš ga na pretgodno izgelirani nokat i zapečeš. ja sve slojeve pečem po 3 min u lampi, a nakon toga ti je gel i dalje ljepljiv što je normalno. Samo ga odmasti s alkoholom i možeš nastaviti. vjerovatno ti gel neće imati baš lijep sjaj, pa na kraju dodaš još sloj proiznog gela ili top coata. ;)

      Izbriši
  29. Sve moguce pohvale :) prekrasan rad :) imam par pitanja : da li se odmah nakon primera stavlja gel ili prvo ide primer u lampu? Da li gel u boji mogu raspat a da mu neotpadne boja ili moram nakon njega stavit jos jedan sloj prozirnog gela ? Unaprijed zahvalna! P.S.Blog je fantastican,pravo otkrice za nas pocetnice :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno!!! drago mi je da vam se sviđa :)
      što se primera tiče, ovisi kakav imaš. moj se ne peče. nakon što ga nanesem na nokat, pričekam minutu da se malo upije i posuši i onda stavljam odmah ovaj prvi tanki sloj gela.
      Gel u boji se ne rašpa jer će ti nokat izgledat onda šareno. uvijek preko boje stavi deblji sloj prozirnog gela i njega oblikuješ po želji. ;)
      nadam se da sam pomogla.

      Izbriši
  30. sve pohvale za tutorijal i objasnjenja :) stvarno je jako ljepo objasnjeno! :) imam samo jedno pitanje- ako već imam gelirane nokte -koliko ih trebam rašpati kada želim staviti novi gel?? skroz do prirodnog nokta ili ? hvala puno!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nije greška ako skineš sve do prirodnog gel,ali za time nema niti potrebe. ako to već i radiš, samo pripazi da svoj već izrašpani prirodni nokat ne rašpaš dodatno ,ego samo izmatiraš onaj izrasli dio.
      ukoliko ne skidaš sav el s nokta, rašpaj gel dok ne skineš, ukrase i boju i dok ne dođeš do onog početnog sloja gela koji si stavila. stopiš ga s izraslim noktom i to je to. ;)

      Izbriši
  31. Cao, i ja sam nedavno pocela sama daa radim nokte.. Zanima me, zasto se desava da kad stavim gel u boji, kao da se skupi? odnosno nestane sa ivice nokta i kako to da sprecim? Hvala unapred :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ćao , i ja imam sličan problem kao ti , nedavno sam počela , danas probala sa gelom u boji . i nejednako mi je ispadao ... Na nekim mjestima ga ima previše , a na nekima premalo ! Nekako mi je prerijedak ! Kako se to onda rješava? Možda sam predebel sloj stavila . Kasnije sam stavila još jedan sloj 3 u 1 gela i zapekla , i kad sam krenula rašpat , onaj gel u boji je također otišao . Ne shvaćam kako ! I zanima me čime čistiš kistove ? Ja čistim cleanerom , kasnije čak i toplom vodom , i nikad mi nije dovoljno dobar kao prvog dana kad je kupljen ! To me izluđuje jer sam perfekcionist . Sulike noktića su stvarno prepredivne , svaka pohvala .

      Izbriši
    2. hvala ti ;)

      ovako, što se tog skupljanja, odnosno razilaženja gela nakon pečenja tiče, meni se to dogodilo par puta.. ne znam koji je uzrok, ali mislim da je definitivno premalo gela na noktu. jer pri pečenju on se steže i ukoliko ga nema dovoljno za cijelu površinu nokta, negdje će ga faliti.
      sloj prizirnog gela koji stavljaš na ovaj u boji staviš deblje, tako da pri rašpanju ne oštetiš boju. a ja, kako nebi morala puno rašpat, stavim tanji sloj gela i onda eventualne popravke izrašpam polir blokom samo kako bi zagladilaa nokat..

      kistove čistim 70%tnim alkoholom koji ih savšreno očisti. s tim i odmašćujem nokte.

      Izbriši
    3. Ok , hvala ti puno . Danas ću probat još jedne napravit frendici pa ćemo vidjet kako će uspjet :)

      Izbriši
    4. Cao , danas sam vidjela nokte od frendice . Imala ih je tjedna , I podigli su joj se ! Jedan skoro i otpao ! Ne sjećam se više kako sam joj točno radila , ali dali je možda problem ako sam nakon turpijanja , obrisala nokat sa cleanerom , pa onda stavila primer ?

      Izbriši
  32. Veliki pozdrav :) tvoji savjeti su izvrsni i pridzavam ih se i stvarno djeluje :) molim te treba mi savjet i postupak kako da kombiniram obicni lak sa gelom? Hvala unaprijed ;)♡

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hej draga.. nažalost ne znam da li ga je moguće kombinirati, ali poprilično sam sigurna da ne. mislim da bi se gel odizao od laka..inače bi svatko ispod gela stavio željeni lak. :/

      Izbriši
  33. Pozdrav...pitanje kakav je to transparentni gel?

    OdgovoriIzbriši
  34. bok sve pohvale za nokte....ja sam isto pocetnik tj taman sam kupila gelove i lampu....gelovi su sina pink white clear .....sad mene zanima je le koji od njih cover ili se to posebno treba narucit

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pink ti je cover. cover ti služi samo kako bi ulejpšala prirodnu boju nokta i eventualno prikrila mrljice i sl.

      Izbriši
  35. Hmmm :) uglavnom cure koje su iskusne kazu da dok se cijeli nokat napravi,nacrta itd :) da se stavlja jos jedan deblji sloj i da se onda raspa.ja sam to probala nasebi i kad odem raspat izraspam sve dosad napravljeno:( onda sam ja probala ovu tehniku i zanima da li moze tako jer mi nokti puno ljepse i prirodnije ispadnu :) pripremim nokat,stavim tanki sloj gela susim,stavljam drugi sloj malo deblji susim i onda ih tek izraspam, napravim zeljeni oblik :) i na to stavlham gel u boji french ili sta vec :) unaprijed ti zahvaljujem,obozavam skicat ovaj blog :* ♡

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možeš i tako.. taj deblji sloj gela služi za jačanje nokta ali i za prekrivanje eventualnih ukrasa pa ih treba prekrit da ne vire iz nokta.. ukoliko ih ne stavljaš ili ti ne smeta ako su vani, možeš raditi i po svom. :)

      Izbriši
  36. Hmmmmm kako se koristi transfer folija ? ♡♡♡♡♡♡♡♡

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nanese se lijepak na vec ojacane nokte recimo ako zelis na cijeli nokat sacekas da se osusi ,zatim komadic transfer folije protrljas i skines preko sloj gela i to je to

      Izbriši
    2. Nanese se lijepak na vec ojacane nokte recimo ako zelis na cijeli nokat sacekas da se osusi ,zatim komadic transfer folije protrljas i skines preko sloj gela i to je to

      Izbriši
  37. sta da napravim da mi se tipsa ne vidi....sta koristit......

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. naakon to dobro zalijepiš tipsu i kada se ljepilo sasuši, bitno ti je cijelu tipsu izrašpati kako bi je stopila sa svojim noktom, posebice prijelaz. nakon toga možeš,a nem moraš staviti sloj covera ;)

      Izbriši
  38. vecer... dali jos uvijek koristite sa ebaya gelove i dali ih se isplati uzeti???

    OdgovoriIzbriši
  39. I vi radite a njima ili??? Su stetno,? Molim savijet???

    OdgovoriIzbriši
  40. Dali se moze prah za akril koriatiti kao obican za uredenje nokta( french) ili nesta drugo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. može.. barem tako mislim. nisam stručnjak. ali ne vidim razloga zašto nebi mogao.

      Izbriši
  41. Hej! Evo čitam post i moram te pohvaliti sve je savršeno objašnjeno ali ja sam ipak početnik i puno mi je to informacija od jednom... :) imam 2 pitanja...

    1. Ako imam gel 3u1 dali moram stavljati top coat ili po želji?

    2. Ovaj french, za što on služi? Ako radim francusku manikuru dali stvljam njega na vrh ili je dovoljna samo ona tipsa ili ako hoću ugradit tipsu i da stavim šljokice na vrh dali mi treba taj french? Ne mogu skužiti kad se on koristi i čemu služi?

    Hvala na pojašnjenju, pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hej.. hvala ti :) drago mi je da sam pomogla.
      1. po žalji je to. ako ti je, nakon što odmastiš, zadnji sloj gela dovoljno sjajan, ne moraš nanositi top coat.

      2. ne znam što shvaćaš pod pojmom "french"?
      French meni označava nanošenje sloja gela samo na gornji dio nokta, ne na cijeli. :)

      Izbriši
    2. Hej! Znači, ako sam dobro shvatila, french je nanošenje nečeg-šljokica,cirkona itd. na vrh nokta(kod francuske manikure npr na onaj bijeli dio)?

      Ma zbunjivalo me zbog tog jer sam tamo u onom Vg materijal za nokte vidjela "french gelove" pa mi nije bio jasno kad se to nanosi između ova 3 sloja-to je ubiti onda samo dekoriranje vrha nokta?!

      I ovi glitteri, kako se oni nanose- nakon drugog sloja nanesem te šljokice i osušim?

      Izbriši
    3. tako je ! :)
      a glitere nanosiš na način da premažeš gelom mjesto na kojem želiš šljokice, pospeš ih, ostatak odpuhneš, zapečeš i onda stavljaš onaj zadnji debeli sloj gela koji obrađuješ/oblikuješ i onda još sjaj ;)

      Izbriši
  42. Vi se babite noktima profesionalno ili ????? Dali se Sina gelovi dizu ??? Kakvi su za kucnu upotrebu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne, ne.. nokte radim isključivo sebi i nikome drugome..niti time zarađujem. Sinoć sam baš napravila nov nokte isključivo Sina gelovima baš da vidim. :) do sad nisam imala nekih negativnih iskustava.

      Izbriši
  43. Sina gelove osobno nebi nikom preporucila :) ako se mislite bavit sa noktima i tako zaradjivat jer brzo cete izgubit klijentelu ;) ♡ mene zanima da li nakon bondera trebam stavljat i primer ? :) srdacno ti zahvaljujem :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma to sam mislila za sebe uzet tek toliko:) mislis da nosu ok????

      Izbriši
    2. ma ja nokte radim isključivo sebi i zato sam, iz radoznalosti, kupila Sina gelove. meni su ok. nisam primjetila da mi pucaju ili nešto. Naravno, kada bi radila nokte profesionalno, a to ne planiram, kupila bi provjerene i kvalitetnije gelove.

      Što se primera tiče, ja koristim samo njega. ne koristim bonder.

      Izbriši
  44. Dobila sam te gelove u start paketu :) ako ces ih koristit samo zasebe ok ali imas puno kvalitetnijih gelova od 5ml po 30 kn :) zatebe samu ce ti trajat i bit ces puno zadovoljnija nego sinagelovima :) ♡

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za prvi put????? Prvu ruku ??? Ce bit ok?

      Izbriši
    2. može link, kontakt ili nešto za neke gelove koje preporučuješ?

      Izbriši
  45. Onda da ih ne koristim ( sina gelove ) ???? Ili sta ???? Hvala

    OdgovoriIzbriši
  46. Ja imam sina gelove i nikako jos svatit kako da ih nanesem.Pliz help :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. posupak nanošenja je za sve gelove isti.. pročtaj post ;)

      Izbriši
  47. Studio dijamant ili magnetic gelovi ;) naglasavam5ml su obicno po 30 kn :)svrljate po internetu ima raznih stvari :) i cijene su naglasene ;) ako su zatebe sina gelovi onda ok uci se malo snjima pa kreni na nesto bolje :) ♡

    OdgovoriIzbriši
  48. Hvala ti na odg ovaj primer i bonder ;) anonimna :) :) igraj se sa sina gelovima pa vidi sama ;) tako ces najbolje znat sta ti pase :) nokti i jesu igra ;):*

    OdgovoriIzbriši
  49. Pise cijeli postupak rada sa gelovima nevidim sta te muci kako nanosit gel

    OdgovoriIzbriši
  50. Zdravo, sjutra idem da radim manikir obicnim lakovima i zelim da stavim gel na dva nokta( kako bi mi na njima bile sljokice) pa sam sada htjela da Vas pitam, posto sam odusevljena izgledom vasih noktiju I Vasim radom, da li ce mi gel ostetiti nokte? Zelim samo da probam i da vidim kako ce to izgledati? Koliko ce mi to trajati i posto ne planiram posle toga opet da stavljam gel sta mi Vi preporucujete da radim? Veliki pozdrav! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pozdrav draga.. oako, gel možeš staviti samo na nekoliko noktiju, i samo pripazi da svooj prirodni nokat ne prerašpaš i neće ti se ništa dogoditi.. osim toga, nisam probala, ali ti nebi preporučila a kombiniraš lak za nokte s gelom jer mislim da će ti se odizati gel i pucati.

      Izbriši
  51. Bok svima,
    ja sam isto početnica. Zanima me je li itko zna kako se geliraju prirodn nokti, ali bez produživanja tipsom ili gelom. Prirodno imam duge nokte, ali mi se dogodi da mi poneki pukne i to me nervira :D Htjela bi samo staviti prozirni gel na svoje nokte, ali kad god pokušam počne mi se dizat pri vrhu. Zna netko kako to srediti da mi se ne odiže s vrhova? :)
    Hvala unaprijed! :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svejedno ti je..isti je postupak, samo preskočiš ovaj korak u kojem se lijepi tipsa ili produžuje nokat :)

      Izbriši
  52. di se može nabaviti odmaščivač?
    nokti su super!:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :) za odmaščivanje koristim alkohol kupljen u ljekarni ;)

      Izbriši
    2. hvala a jeli možda postoji neki povoljniji na ebayu i koje hranjivo ulje koristiš?jeli se isto može naći povoljnije na ebayu? :*

      Izbriši
    3. cijena alkohola je nekih 16 kn i to imaš dosta dugo.. ne troši se brzo.. što se ulja tiče, koristila sam bademovo, ali sam i preko ebaya naručila one olovčice za njegu kože oko noktiju.

      Izbriši
  53. ajmeee nokti su prepredobrii!!!
    ja sa isto početnica ali kupujem s ebaya sve pa me zanima vidjela sam cleaner da se koristi pa me zanima jel se to koristi odmah ili na kraju da se očisti? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hm.. ne znam ti stvarno.. predpostavljam da je to ovaj moj "odmaščivać".

      Izbriši
  54. Pozdrav....Nokti su ti divni..I ja imam ideju da kupim samo za sebe set za nokte,ali se jos uvijek plasim pa istrazujem...Zanima me,da li mozes opisati ukratko postupak korekcije geliranih oktiju..Posto mi je uzasno kada dole izraste mali dio nokta,a ja se bojim da ne bih znala sta u tom slucaju napraviti...Hvala unaprijed i Sretna Nova Godina :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti!
      postupak ti je jako sličan kao i kada ih radiš od početka.. znači izrašpaš si nokat sve do onog 2. sloja prozirnog gela kako bi ti nokat bio stopljen s gelom i kako se nebi vidio prijelaz u gelu boji. Osim toga, nije potrebno rašpati nokat skroz do svog prirodnog, a i ako to učiniš nije greška, samo pazi da ne rašpaš svoj prirodni svaki put.

      Izbriši
  55. Nokti su ti super. ja i prijatljica medusobno radimo nokte,ali nemamo boja (gel) posto bi htijele bjele nokte a vidim da se ne preporucije koristenje obicni lakova dali ga mogu premazat cijelog s frencom? I kako da sprijecim razljevanje i neurednost,te kako da na to stavim cirkone?? :-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ti nebih preporučila kombiniranje gela i laka za nokte. iako nisam probala, gotovo sam sigurna da bi ti se gel odizao od laka. Što se bijelih noktiju tiče, mislim da se moeš poslužiti french gelom i preko cijele površine nokta. nebi trebalo biti problema.
      što se cirkona tiče, piše ti sve gore. ;)

      Izbriši
  56. eeej ja sam se upravo počela baviti geliranjem ali samo sebi pa imam malih problema sa šablonama pa jel imaš neki savjet možda? iii nokti su ti genijalni pogotovo za početnika :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala puno! :)
      ne razumijem na šta misliš, što te muči?

      Izbriši
  57. Cure kako napravit sa kistom eavan c luk za french a da ne dobijem odgovor praksa i samo praksa :)? Hvala unaprijed ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ti za precizniju liniju koristim jedan kist kojim nanosim gel na french i jedan čisti kist kojim nakon nanošenja zagladim dji dio linije.

      Izbriši
  58. Cao. Jeli mi mozes reci kakav je to transparentni gel? Pocetnik sam i pokusavam sama nauciti raditi noktr.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da ti je transparetni gel, obični prozirni gradivni gel.

      Izbriši
  59. A kako se koristi bilder gel:)?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. piše ti gore u postu.. to je onaj drugi sloj gela s kojim noktu daješ formu i jačinu.. njega nakon toga rašpaš i obrađuješ.

      Izbriši
  60. Pozdrav svima,za pocetak nokti su predivni.Mene zanima sto je to sculpting gel i da li se on raspa? I zanima me da li raspas bijeli french?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iskreno da ti kažem, nemam pojma što je sculping gel :D eto bit će mi drago ako to netko pojasni ;)
      što se frencha tiče, ne rašpam ga..nakon frencha stavim deblji sloj prozirnog gela koji onda rašpam kako bi nokat bio ravan i pravilan.. french ne smiješ rašpat jer ćeš skinut boju.

      Izbriši
  61. Prvi put imam gel na noktima (tipse su u pitanju) pa me zanima smijem li ih već nakon par dana rašpanjem skratiti, a da oni i dalje budu kao i prije ili će to dovesti do odizanja i pucanja gela?

    OdgovoriIzbriši
  62. Mene zanima kako skidas tipse? Ja bih ih raspala, ali me mrziiiiii :)

    OdgovoriIzbriši
  63. Pa ja ih ne skidam.. pustim da izrastu i svaki sljedeći put tipse je manje ne noktu. ako je baš želim skinut, iz nekog razloga, rašpam.

    OdgovoriIzbriši
  64. Poz! Radovi su prekrasni nemam rijeci za nekoga tko se sam ucio :))
    Naime imam pitanje, isto tako ja bi si sama doma sebi radila posto vec 8 godina idem kod svoje noktarice i neda mi se vise zelim sama sebi svoju ideju prenjet, pa me zanima dali moze biti bilo koji gel u prvom nanosu onaj tanki prvi premaz, ili mora bit neka baza ili nesto posebno? Hvala puno !!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! :)

      a odgovor na tovje pitanje je: ovisi o gelu koji koristiš. ako koristiš svaki gel za svoju fazu, onda koristiš bazni gel kao prvi, a ako (kao ja) koristiš 3u1 gel, onda uvijek nanosiš taj, pa tako i u prvom sloju.

      Izbriši
  65. Bok, lijepo radiš i čestitam!
    Htjela bih samo ukazati da je pogrešno da koristiš Sina gel sa Ebaya. Ne može gel koji košta 25 kn biti dobar, on se vama možda ok ponaša, ne znam nisam ga nikad koristila, ali šta mislite šta stavljaju u njega da može biti tako jeftin? To nikako ne može biti dobro za zdravlje. Nokat je porozan, krvotok ga apsorbira...Nemojte se zezat s tim, i ne daj bože klijenticama ga stavljati. Bolje je izdvojiti koju kunu više pa si siguran da to što stavljaš na sebe je ok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vjerujem da u nijednom od gelova nema ništa "zdravo",a iskreno da ti kažem, nisam razmišljala o tome. Možda jesi u pravu. Ja samo kažem da se gel na noktu ponaša kao i svaki drugi. Naravno, da se bavim time profesionalno, nebih se šalila s time i izabrala bih provjerene gelove.
      Inače, koristim nded gelove, samo sam, iz radoznalosti, naručila i Sinu.

      Izbriši
  66. Hello! Imam pitanje, godinu i više već radim noktiće i nikako da napravim uredni lijepi ombre sa gelom u boji ili šljokicama, uvijek je to nekako nabacano ili razmuljano...a koristila sam kistove.palo mi je na pamet da li bi mogla to uraditi sa spužvicama za puder ali gelom? mislim da imam neke trokutaste Ebelin.. nešto slično ovako postupno da prestaju kao tvoja slika,četvrta odozdo ili ombre u dvije,tri boje.Ako imaš iskustva ili savjet..thanks :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hej.. :) što se tiče ombrea, stvarno ti ne mogu dati pametan savjet.. nažalost nisam radila ombre gelovima.. jednom sam probala tako sa spužvicama, ali nije mi uspjelo. tj gel se nije htio preslikat dovoljno na nokat.. a šljokicama (konkretno 4.slika) to sam dobila posipajući polako šljokice po noktu. :) javi ako ti uspije gel ombre ;)

      Izbriši
    2. Znači ništa ne preostaje nego strpljenje sa posipanjem :) Pričala sam sa curom koja se tim profesionalno bavi i rekla je da za ombre gelom koristim lepezasti kist i probala sam, ali je previše gela bilo oko nokta,i obrisala sam ga ali je ostalo očigledno sa strane u nevidljivom sloju, zbog čega me poslije uz rub peckalo i svrbilo tako da sam odlučila ne ponavljati taj postupak :D Ako nešto smislim ili otkrijem javim :) Hvala :)

      Izbriši
  67. Pozdrav! Gdje kupuješ nded gelove?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam jednu curku na fejsu. Profil joj se zove - VG MATERIJAL ZA NOKTE

      Izbriši
    2. Koristim 5stars uv gelove iz S.broda, cijena mi je super jer radim samo sebi pa dugo traju i otkako sam se ispraksala da ne pucaju i da ne uđe zrak,da ih koristim na razl.načine obzirom na teksturu, savršeni su mi svi njihovi gelovi :) nešto skuplji su Franela iz Rijeke,isto odlični!Ali od njih prvobitno naručujem kistove i rašpice,tekućine jer su kvalitetniji od 5stars :)

      Izbriši
  68. Vg materijal za nokte je jako skup i nema neku ponudu ,ukucaj si na fb glamur zg nema bolje ,sve je savrseno od materijala,gelova,i pristupacne cijene i uvijek bude akcija ;) pozzz

    OdgovoriIzbriši
  69. Cao prvo da pihvalim noktice sve za 10,а mene zanima dali mogu na nokte staviti 3u1 gel, pa lak u boji pa preko top coat,unapred zahvalna

    OdgovoriIzbriši
  70. misliš samo to? bojim se da će ti biti takvi pretanki i da će pucati.

    OdgovoriIzbriši
  71. Pa stavila bih primjer,pa gel 3 u1 on se nanosi 3 putA jel tako, pa lak i top coat.nemoze jel da.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemoj kombinirati obične lakove s gelom jer će ti se odizati. da ne, svi bi to radili ;)

      Izbriši
  72. Cao svidja mi se vas blog i nokti su super,a ja sam pocetnica pa su mi neke stvari nejasne,zanima me kako se nanosi gel 3u1 dali ide u 3sloja i svaki posebno susim i kad bih htela staviti gel u boji kako onda,i ako je jel u boji 3u1 kako onda.unapred vam zahvalna.😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti!
      3u1 gel ti dolazi u sve 3 faze koje ide prozirni gel. Prije 2. sloja ovoga gela stavljaš onaj u boji, french i dodatke, nakon čega staviš jedan deblji sloj prozirnog 3u1 gela, zapečeš, izrašpaš i onda sjaj. Za sjaj možeš koristiti opet 3u1 ili neki top coat za jači sjaj.

      Izbriši
  73. Ja bi zeljela uraditi geliranje noktiju ali ne znam prije toga, da li treba da pustam svoje nokte ili kako? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. možeš ili pustiti svoje, ili ih produžiti gelom ili zalijepiti tipse. ;)

      Izbriši
  74. Vidim da imamo istu lampu...gdje kupiti zarulje...i po kojoj cijeni...i help...primjetila sam da mi se uz rubove nokta malo digne gel...kako da to izbjegnem... :) hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. NIsam još mijenjala žarulje, ali mislim da ću ih kupiti negdje gdje se prodaju ti materijali za nokte ili naručiti s ebaya.
      Što se odizanja nokta tiče, možda te rubove slabije izrašpaš ili ne naneses primer.

      Izbriši
  75. Moze savjet kako napraviti ombre sa gelom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost to meni nije još uspjelo.. jednom davno sam probala spužvicom i nije mi se svidjelo.. :D moram nać bolji način.

      Izbriši
  76. Post je savrsen,nokti su prekrasni i uredni...svaka cas....naime htjela bi poceti sa geliranjem al samo za sebe i radit cu po ovom postu,,e sad pitanje da li netko zna gdje da nadjem cijeli komplet za nokte da bude sve u njemu i lampa.jel ima netko link od ebaya sa cijelim kompletom..
    hvala..:)

    OdgovoriIzbriši
  77. да ли могу нокте продужити гелом ако су ми скроз нокти мали :) хвала

    OdgovoriIzbriši
  78. da li boli povlacenje kozice :) hvala

    OdgovoriIzbriši
  79. bok !!!! sve pohvale za nokte....odlicni su...ja sam isto samouka i radim oko mjesec dva i uvijek jedan te isti problem imam...nakon par dana gel se pocme odizati nezz zasto....radim sa ibd gelovima....jel mi mozete reci koju vodicu za uklanjanje vlaznosti vi koristite ....hvala

    OdgovoriIzbriši
  80. Hvala ti!
    Predpostavljam da misliš na primer? Ja koristim nded primer/vodicu. Imala sam već nekoliko slučaja da mi se cure javljaju s istim problemom kao i ti i svima smo našli grešku i razlog zbog kojeg se to dešava. Uglavnom je to 1. zato što nokat ostane pregladak i nije dovoljno izrašpan. Bitno je da površina bude hrapava, što ne znači da ga trebaš rašpati na način da ga tanjiš. 2. ako ti se odiše na vanjskim rubovima nokta, vjerovatno ili iz gore navedenog razloga(jer cure često preskaču rašpanje rubova nokta, ili primer ne naneseš na rubove. I jedino što još preostaje je 3. opcija, a to je odizanje gela uz kožu oko korijena nokta. To se dešava jer kod nanošnje dotakneš rub te kože i nakon što gel tako zapečeš, on (nakon nekog vremena) kada se koža odlijepi od gela, uđe zrak i nokat se na tom mjestu odiže.

    OdgovoriIzbriši
  81. Svaka čast, nokti su odlični!
    Meni ne ispadaju tako uredno, ali valjda će s vremenom biti bolje.
    Imam jedno pitanjce. Ne znam dal ste već to komentirali, moram priznat da nisam stigla pročitat sve komentare.

    Imam osnovni pribor i upravo su mi stigli gelovi u boji, odnosno očito da sam krivo naručila jer stigle su boje koje su u prahu. Da li ih mogu nekako iskoristiti? Kako se to nanosi? Možda da stavim u prozirni gel pa promiješam? Ili da ipak naručim nove gelove?

    Ima li tko kakav savjet?
    Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozz draga..hvala ti! Ma sve ti je stvar prakse i upornosti i s vremenom će ti ić sve bolje i lakše.

      Što se praha tiče, nisam to koristila, ali znam da ga neke cure miješaju sa gelom i na taj način nanose.. probaj d ali ti se tako sviđa.

      Izbriši
  82. odlični nokti:)
    dali korstite onaj kao gel camuflage, da se nebi vidio prirodni nokat?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristim roskasti camuflage, ali njega stavljam u jednom tankom sloju tek toliko da malo uljepša prirodnu boju nokta. Nije toliko gust da bi prekrio skroz nokat, iako u tom sluičaju bi morala staviti više slojeva.. ali nisam to nikada radila. Volim da izgleda prirodnije.

      Izbriši
  83. super blog;) , cute noktići :) imam pitanje koje tipse narucujes ? tnx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hej.. naručila sam prve tipse i imam ih još uvijek. Kao i sve naručila sam ih od cure koja prodaje na FB sav pribor i dolični su.
      Malo sam njuškala po ebayu i tamo su sve tipse jako tvrde i baš plastične.. nisu savitljive kao ove koje ja koristim, ali sam baš nedanvo naišla na jedne koje izgledaju potpuno isto kao ove koje imam pa sam ih naručila da usporedim i ISTE SU!!! skroz iste..Baš sam ih koristila neki dan i jednako su meke, lako se rašpaju i mliječno/prozirkasto bijele.
      evo linka: http://www.ebay.com/itm/360843161470?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

      Izbriši
  84. Cao,radovi su preljepi! Jako volim da vidim ljepe i uredne nokte bas kao tvoje! Isto sam pocetnik i imam sav potrebam materijal osim zavrsnog sjaja i vodice nakon matiranja,da li to prestavlja neki problem? Osnovne gelove imam clear,white,pink za izradu french-a... Posto idem u skolu nokte geliram iskljucivo sebi,ali zeljela bi da i drugaricama iz skole radim tako bi mogla zaraditi neki djeparac da moji roditelji nebi imali toliko brige oko mene,idem u sredju skolu naravno.. :) Ali imam problem svaki put kada sam sebi radila nokte nisu mi izdrzale dugo tipse,od prilike koliko dana najduze mogu biti,uvijek pucaju ili se jednostavno gel odvaja od nokta nakon 3,4 dana,u cemu je problem?Ako budem drugaricama radila bojim se da im se nece svidjeti to sto ne traju dugo kao ni meni,i da li mogu koristiti nesto drugo za zavrsni sjaj da ne kupujem gel,posto ostalo sve imam i sve boje gelova,samo eto to mi nekako ne ide od ruke i cak i sablone za izljevanje gela imam? Ako moze mala pomoc oko ovog? Hvala unaprijed! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! :)
      Ovako što se tiče vodice kojom brišem nokte, ja koristim medicinski alkohol koji stvarno jeftino možeš kupiti u bilo kojoj ljekarni. To ti je obavezno i jako bitno. Što se završnog sjaja tiče, ukoliko ti gel ne da dovoljno sjaja sam po sebi, možeš za kraj koristiti obični prozirni lak koji premažeš preko noktiju. Samo je bitno da nakon laka ne nanosiš nikakve gelove jer će se oni vjerovatno odljepljivati s njega, tako da neka on uvijek bude zadnji sloj.

      Moj ti je savjet da ne počinješ raditi drugima nokte dok se na sebi ne usavršiš i skroz ne naučiš. Moraš dobro gledat što i kako radiš. Sigurno radiš neku grešku čim ti se gel odljepljuje s tipse. Prvo što mi pada na pamet je greška koju puno cura radi, a to je da one prerašpaju samo prijelaz nokta i tipse, a ne i cijelu tipsu. Znači bitno je prerešpati cijelu tipsu kako bi ona bila jendake debljine i cijela bude mat. Osim toga, tipsa puca ukoliko je gel na njoj pretanak. Uostalom, isti je slučaj i kod prirodnog nokta. Prije geliranja vrh nokta lagano pritisni prstom i vidi gdje ti se nokat presavija. Mjesta na kojima se nokat prelama su ti ključne točke koje moraš ojačati gelom, a ako to ne napraviš, on će ti na tome mjestu puknuti. Ista stvar je i kod tipse. Kad izgleiraš nokat, ponovi isto to da vidiš savija li ti se nokat. Ako da, ponovi još jedan sloj gela da ojačaš nokat.

      Izbriši
  85. Zdravo, odličan blog, a još bolji noktići .Svaka čast na profesionalnosti.
    Naime, ja sam početnica, kupila svu opremu lično sebi da radim da ne bacam ogromne novce po salonima,
    mislila sam da je jednostavno, eh sad , imam problem, i bilo koja pomoc bih mi dobro došla, naime kad stavim gel Sina držim ga u lampi i po 15 min, ali ništa se ne dešava, malo očvrne ali je skroz slabo, do lanmpe nije jer sve ostalo ok suši.Nadam se da ce te mi pomoći .
    Veliiikii pozdrav iz Sarajeva. Pratim vaš rad

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! :)
      Ne znam što bi mogao biti problem, osim da nešto s gelom nije u redu. Probaj koristiti neki drugi.

      Izbriši
  86. Zdravo, kupila sam prije par mjeseci lampu koristenu i ima zasuseni gel po sebi kak da to skinem :/ ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost ne znam. :( Htjela bi i ja očistiti malo svoju, pa ako netko zna, neka javi. :)

      Izbriši
  87. Interesuje me koliko dugo ti traju nokti? Sve pohvale...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) U prosjeku ih radim jednom mjesečno.. ovisi koliko mi brzo izrastu, a to ne volim. :)

      Izbriši
  88. pozdrav! čestitke za nokte, vrlo lijepi i uredni, a i super ideje imas za ukrasavanje :D ja bi pitala sljedece-imam prirodno cvrste nokte koje lakiram obicnim lakom-ali to dugo traje,a vec nakon dva tri dana lak se oguli :( htjela sam zbog toga nesto trajnije pa sam stavila trajni lak.nakon skidanja moji su nokti bili tanki poput lista papire i svi izlistani. gel mi se svida, ali jesam li "osudena" na propast mojih cvrstih noktiju ako pocnem gelirat? hvala vam na odgovoru =)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. činjenica da će ti se upropastiti nokti ako ćeš gelirati (a to uglavnom govore ljudi koji nikada nisu gelirali nokte) nije istinita! Ako nađeš curku koja zna što radi, ona ti neće tanjiti tvoj prirodni nokat.. a s obzirom ako nastaviš s geliranjem, nokti će ti se samo jačati. ja npr. sada kad skinem gel (rašpanje, nikako čupanjem) onda su mi nokti nevjerovatno čvrsti, iako nisu prije bili. Po teoriji ovih što nikada nisu gelirali, ja nebi više ni trebala imati prirodne nokte jer godinama geliram. Tako da ne treba te biti strah gelirati ako znaš curu koja to dobro radi.

      Osim toga, ne znam jesi li vidjela, Essence je sad izbacio liniju za homemade "gelirane" nokte. Znači stavljaš lak na prethodnu bazu i na kraju stavljaš zaštitu da ti se lak ne guli.

      Izbriši
  89. Imam pitanje u vezi geliranja...gledala sam video i sad mi jedna stvar nije bas jasna..znaci napravila bih nokte u boji i ide sloj 3u1 gela i da li onda taj sloj osusis i onda nanosis gel u boji ili kako

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno.. svaki sloj sušiš u lampi.. nikada ne nanosišdrugi gel dok ovaj prije nisi zapekla. Ja ti prije ovoga u boji stavljam uvijek 2 sloja, jer baš prvi stavljam što tanje moguće, kao lak za nokte i ond atek jedan normalni sloj gela.Nakon toga gel u boji.

      Izbriši
  90. Noktići izgledaju super uredno i lijepo. Zanima me je li nakon obrade nokta (pomicanje kožice/matiranje blokom/clanser) dovoljno nanijeti nakon dehidratora, PRIMER? Negdje čitam bazni gel, negdje primer, gradivni... Tek počinjem s UV geliranjem i nema što sve nema na tržištu. Može li se nakon primera gelirati pink gelom i bijelim za francusku te premazati clear gelom? Naravno svaki redom zapeći u UV lampi. Za kraj sam uzela i top coat. Trebam li još nešto ubaciti ili izbaciti?

    OdgovoriIzbriši
  91. Predivno.....svaka cast.koje vam je ime na fb da vam se mogu javiti imam par pitanja.hvala unaprije :-)

    OdgovoriIzbriši
  92. ti si srce,hvala ti puno na pomoci i savetu!!!!!!!!! veliki poljubac

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu..jako sam sretna štovas je toliko reklo da im je ovaj post od pomoći! :*

      Izbriši
  93. Lp!Noktici su ooodlicni :) i ja zelim poceti,pa me zanima kako se soak off gel( koji je u kutijici kao i kolor gel ) nanosi,da li isto uz kombinaciju 3u1 gela ili se koristi neki drugi osnovni gel koji je namijenjen bas za soak off??Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala puno.. ja koristim soak off gelove koji su kao lak za nokat, nisu u kutijici i kombiniram ih normalno sa svojim 3u1 gelom. super funkcionira ;)

      Izbriši
  94. Pozdrav :) imam pitanje: dali je neko narucio ovaj set i dobio zarulje uz uv lampu ? http://m.ebay.com/itm/251570086616?nav=SEARCH

    Jer sam ja narucila i neznam ocu ih dobit ili ne, a ne pise mi u opisu

    OdgovoriIzbriši
  95. Pohvala za noktice😊 ... Zanima me jeli primer jako vazan, narucila sam s ebaya set, ali ne sadrzi primer,citala sam puno postova i tvoj je najbolji i najdetaljniji, u nekima se cak ne spominje primer,i za sta on sluzi,kao neka baza,podloga? Taj dehidrator, to je alkohol,dobila sam neki u setu,mislis da je bolje kupit u ljekarni? Jel s alkoholom skidas taj masni ljepljivi sloj nakon susenja u lampi? Jos nisam pocela,prvo zelim upiti svaku sitnicu...i prvo cu raditi nokte na nogama pa ako imas kakv +savjet, puno hvala😘

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol