L' Oreal Wild Ombrés



Nakon ovog ombre ludila, i recenzije na Šminkerici nisam imala mira i morala sam isprobati nove Loreal Wild Ombres boje za kosu. Nakon googlanja i traženja dodatnih recenzija, odlučila sam se za najsvijetliju nijansu boje No. 4 jer već imam plave pramenove, ali pošto sam relativno nova plavuša, nikako se potpuno riješiti smeđih vrhova koji su mi kosu vizualno činili puno tamnijom. Mislila sam kako je ova Ombre boja baš ono što trebam.
Prvo što sam napravila je, potražila par videa na Youtube, te pogledala Lorealov službeni ombre video:


Prije nego li krenem na sami postupak bojanja, samo par riječi o Loreal Wild Ombre bojama:
"L'Oreal Paris lansirao je Préférence Wild Ombrés komplet za izradu ombre pramenova kod kuće. Dostupan u 3 nijanse – za svijetlo do tamno smeđu kosu, za tamno do srednje plavu kosu i za svijetlo plavu do plavu kosu, blistavi efekt postupnog nijansiranja moguće je vrlo lako postići.Ekskluzivan komplet Préférence Wild Ombrés kombinacija je tehnologije kreme za posvjetljivanje i kompleksa visokog sjaja koji jamči optimalno posvjetljivanje i blistavu kosu svilenkastu na dodir." 

Nisam bila previše skeptična i imala sam baš dobar predosjećaj i zapravo sam se jedino "bojala" prenaglog prijelaza iz stare u novu boju tako da sam za početak dobro počešljala kosu, podijelila je na 2 dijela (donji najduži sloj kose i gornji kraći, stepenasti dio) jer sam imala u planu jače posvijetliti donji dio kako prijelaz, ako ga i bude, ne bude jako vidljiv.


Prvi (donji najduži) dio kose sam također podijelila u 2 dijela, odnosno na lijevu i desnu stranu kako bi mi sva kosa bila na ramenima kako bi vidjela do kud kosu mažem bojom.
Krenula sam sa nanošenjem kose na Loreal češljić koji se dobije u paketu tako da sam boju nanijela u sve redove češlja. Boju sam nanosila na način da sam krenula od vrhova kose koji su mi bili najtamniji i dobro ih sve namazala (cca 7-8cm kose). Cijelo vrijeme sam kosu isčešljavala i tako nekih 10 ak min, te krenula korak dalje, nanoseći boju sve višlje uz masiranje i češljanje kose kako mi kosa nebi ispala šarena i nejednaka. Kada sam dovršila donji dio kose (koji sam bogatije namazala), raspustila sam gornji (kraći) sloj kose te nastavila bojati te vrhove kako bi ih stopila s prethodno obojanim donjim slojem kose te držeći češalj okomito, po kosi vukla nejednake pramenove, opet kako bi ublažila prijelaz.
S obzirom da je ova boja po nanošenju dosta suha, a moja kosa gusta, češljanje i nije bilo baš najjednostavnije, tako da je to potrajalo nekih 45 min (ukupno nanošenje boje).
Na kraju sam svu namazanu kosu dobro izmasirala kako bi kosa prodrla i u nenamazane dijelove (jer meni jedna boja nije dovoljna kako bi namazala svu kosu, što zbog dužine, što zbog gustoće) te smotala u dva čupa i pustila da boja odradi svoje.

S obzirom da u uputstvima piše da se boja ne smije držati duže od 45 min, nisam baš bila sigurna koliko da je ostavim jer je sami proces nanošenja trajao dosta dugo. Nakon nekih 20ak min primjetila sam da je kosa već dosta posvijetlila, ali sam odlučila ostaviti još 5 min i nakon toga oprala kosu šamponom koji se dobije u paketu, te nanijela na vrhove uobičajeni regenerator. Smatram da nebi bilo ni loše da sam ostavila još malo, ali nema veze.

Nakon samog pranja razlika je bila očigledna, nestali su tamni, smeđi vrhovi! :)
Moram priznati da sam mrvicu bila zabrinuta jer su ti dijelovi kose koji su nekada bili smeđi, sada malo vukli na plavu s narančastim tonom, što je, hvala bogu, bilo samo kada je kosa bila mokra. Kada sam je počela sušiti, pao mi je kamen sa srca! :D

Krajnji rezultat me je oduševio! Dobila sam točno ono što sam htjela - svijetlije vrhove, bez prijelaza i, ono što sam se najviše plašila, nije mi ni malo isušilo kosu. Nakon sušenja bila je opet mekana i sjajna. :)))
(nažalost je jako teško fotićem uhvatiti realnu sliku, ali potrudila sam se)

Moram priznati da je Loreal ovom bojom ispunio sva moja očekivanja, i s obzirom da imam prirodnu svijetlo smeđu kosu, razmišljam o tome da uskoro ponovom isti proces, a pustim svoju kosu da izrasta jer mi se jako sviđa što je na meni ova boja stvorila efekt kose posvijetjele od sunca i svi mi kažu da izgleda jako prirodno jer sada ima više tonova plave boje i sami pramenovi nisu više vidljivo nego se sve stopilo u neko "šareno plavetnilo".

Mislim da je jedini recept za nanošenje ove boje strpljenje kako bi krajni rezultat i bio ono što stvarno želite jer ako kosu namrljate svu odjednom, dobit ćete nagli prijelaz iz boje u boju, osim naravno ako to i želite ;)
Ne kaže se bez veze: Perfection takes time! ;)


EDIT 02.07.2013.:
Ponovila sam isti postušak još jednom kako bi dodatno posvijetlila vrhove u kojima je ostalo još smeđih nijansi te povukla svijetlije ramenove i uz lice i ukupno držala pola sata.
Rezultat:

Kako vam se sviđa rezultat i da li ste isprobale Loreal Wild Ombres?
Biste li se usudile ili ipak prepuštate svoju kosu samo profesionalcu?

Pišite mi ;)
xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

  1. Ja si sama to nikad ne bih napravila jer imam odličnu frizerku kojoj potpuno vjerujem, tako da bi joj se predala u ruke i opako razmišljam o tome. Predivna ti je kosa i jako mi se sviđa. Vjerujem da je uživo još ljepše.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicno izgleda. Bas si to dobro izvela. E sad si mi dala ideju. Sve mislim uskoro decu da imam a kad si trudna ne bi trebalo da se farba. Taman mogu ovo da izvedem jer se ne farba do temena :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Divna ti je kosa i prelepo je ispalo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Juuuu,kako imaš lijepu kosu <3

    A i odlično ti je ispalo !!

    OdgovoriIzbriši
  5. baš je lijepo ispalo, divnu kosu imaš! :) posebno mi se sviđa to što nema naglih prijelaza nego izgleda, baš kao što si napisala, skroz prirodno :)

    OdgovoriIzbriši
  6. morati ću se složiti s tobom.. meni je četkica ok, ali mogli su je malo i ojačati. istina je da se jako teško češlja kroz već namazane dijelove, ali ja sam odvajala pramen po pramen i tako je bilo izvedivo.

    hvala ti :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlično ti je, ja nikako da se odvažim na taj pothvat. Zadnji put sam se farbala u crveno, preko tamno smeđe kose, i ta mi se boja skroz isprala ali me strah da ipak nije ostalo crvenog pigmenta, pa da mi kosa ne ispadne narančasta :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pogledaj si gore navedeni link s recenzijama sa šminkerice.. jedna od curka ima crveni ton i super joj je ispalo.

      Izbriši
  8. Ja sam isto isprobala ove boje i jakoo sam zadovoljna, ponajviše me oduševilo jednostavno nanošenje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, baš su to odlično smislili.. iako ja bi četkicu malo ojačala. :)

      Izbriši
  9. Super ti je!!
    Moja kosa je jako suha i strah me tako nesto uopce i isprobavat al kako kazu Treba u zivotu ponekad i riskirati!!U tvom sl je savrseno ispalo:*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :)) i mene je malo bilo strah ali prvi put mi se ništa nije desilo, niti vidim da mi je dodatno isušilo kosu, tako da me sada uopće nije bilo strah ;)

      Izbriši
  10. a jesi samo jedno pakovanje koristila za ovu duzinu kose ili je dovoljno samo jedno pakovanje? Hvala

    OdgovoriIzbriši
  11. Koristila sam ovaj set, u srednjoj nijansi (pre toga se nikada nisam farbala, a prirodna boja kose mi je tamno smeđa, skoro crna, ali nisam želela da uzmem onu nijansu za najtamniju kosu jer sam želela svetliju boju od prirodne).
    Što se četkice iz seta tiče, prezadovoljna sam. Koristim je i danas, sa drugim farbama. Što se naglog prelaza tiče-nisam imala problem, ispalo je baš onako kako sam želela jer nisam povlačila ravne i jednake linije po kosi.
    Boja mi je bila ok, bila sam zadovoljna, izgledalo je jako prirodno, a onda (ne znam da li mi je samo dosadila ista ili šta već) počela sam da razmišljam o tome kako mi je kosa, tj. krajevi narandžasti.
    Posle 2-3 meseca sam kupila Still kolor šampon u nijansi 820 (medeno zlatno plava). Boja je takođe ok, ali sam se razočarala jer su mi pramenovi koji su nekada bili plavi sada srednje smeđi, a nadala sam se svetlijoj nijansi. Sada sam u potrazi za novom farbom koja će mi pomoći u posvetljivanju pramenova. Ali u suštini, L'oreal set mi uopšte nije uništio kosu, a toga sam se nekako najviše plašila. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, i ja sam baš bila jako zadovoljna. Četkicu sam također sačuvala i često je koristim kod farbanja, stvarno je dolična.
      Drago mi je da si i ti imala pozitivna iskustva. Ako se ne vratiš istoj boji, Loreal ima nešto novo slično za posvjetljivanje kose, pa baci oko. Vjerujem da je isto jako dobro.

      Izbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol