BIOBAZA SUN pekmez za brončanu put


Iako je ljeto davno završilo, ja još maštam o sunčanju na plaži i ispijanju hladnih pića u hladovini. :)
Danas sam se opet bacila u maštanje i sjetila se da vam nisam napisala recenziju o ovom pekmezu za sunčanje što smatram velikim propustom. Iako je za ovu godinu prekasno, vjerujem da će dobro doći i za sljedeću godinu. ;)


Za početak, teorija:

"Sadrži sastojke 100% prirodnog podrijetla koji koži osiguravaju hidrataciju, obavijaju je neodoljivim sjajem te potiču intenzivno tamnjenje i postizanje brončane puti.
U Biobaza SUN pekmezu korištena su visokokvalitetni sastojci iz hrvatskog uzgoja: mrkva, orah, maslina i smilje. Mrkva je bogata karotenoidima koji čuvaju strukturu i funkciju membrane stanice kože i smanjuju oštećenja od UV zračenja. Ulje mrkve pospješuje tamnjenje i daje koži lijepu brončanu boju. Kakao maslac intenzivno hidratizira i blago je vodootporan. Ekstrakt oraha djeluje umirujuće, maslinovo ulje pruža dubinsku hidrataciju, a nevenovo ulje smiruje upale i potiče regeneraciju.
Biobaza SUN preporučuje se koristiti bez zaštitne podloge, stoga je namijenjen koži koja je već postigla preplanuli ten ili je naviknuta na sunce. Koža će biti lagano tonirana, svilena i meka. Za svijetliju put, preporuka je nanijeti prvo na kožu kremu sa zaštitnim faktorom te nakon toga koristiti “pekmez” za brončanu put.
PRIRODNI SASTOJCI - ulja masline, mrkve, oraha, nevena, ružina drva, ekstrakt smilja, eterično ulje palmarose, kakao maslac.
Ne sadrži parabene, umjetne boje i mirise."

Od prijateljice čula sam da se jako zadovoljna ovim pekmezom te sam ga odlučila odmah kupiti pri prvom odlasku na more, ovo ljeto. Iako je bio dugo rasprodan, ulovila sam ga u Kozmu po cijeni od 79,90 kn.
Dolazi u pakiranju od 250 ml, plastične ambalaže te guste teksture.



Iznenadila me gustoća ovoga pekmeza i mislila sam da ću ga stvarno teško razmazivati po koži, no ako se stavite u uvjete na kojima ćete ga koristiti, situacija je totalno drugačija. Vrućina ga na neki način rastopi, te razmazivanje ide vrlo lako. U početku, kada mi je put bila relativno blijeda, mazala sam se par dana samo kremom s faktorom kako bi dobila neku zaštitu, te sam nakon toga uvodila i pekmez koji sam mazala par minuta nakon kreme sa zaštitnim faktorom.
Kasnije, kada sam postigla već lijepu boju, nastavila sam se mazati pekmezom, ali sam ga tu i tamo kombinirala i s kremom, posebno na određenim mjestima koja mi imaju praksu izgoriti (ramena, lice, leđa).

Smatram da ovaj pekmez svoj posao radi jako, jako dobro i uvjerena sam da nikada nisam imala ovako lijepu, brončanu put kao ove godine. Koža mi je bila mekana, hidratizirana i bez iritacija.
Svi su se iznenadili kada sam se vratila s mora, iako se nisam previše sunčala bila sam jako crna. Ona lijepa, crna, prepranula put. Moram napomenuti da inače nemam problema s tamnjenjem i da lako primim boju. Ali ovdje je pekmez odigrao važnu ulogu.



Stvarno sam prezadovoljna ovim pekmezom i smatram da je odličan, no imam dvije zamjerke, a to su:

1. S obzirom na boju, ostavlja trag na svijetloj odjeći pa tako i badiću. Fleke se bez imalo problema s vodom i malo sapuna uklanjaju, ali ne izgleda baš lijepo ako npr. bijeli badić zamažete i tako paradirate na plaži. :D S obzirom da sam pekmez većinom (ali ne i uvijek) koristila u jutarnjem terminu kada sunce nije prejako, pokušavala sam kombinirati tamnije badiće i najčešće nosila crni.
2. Ambalaža - smatram da bi puno praktičnije bilo neko "tuba" pakiranje ili nešto slično, radi lakšeg doziranja jer na ovaj način pekmez zalazi pod nokte. Osim toga, sjelodnevni boravak na plaži i vrućina mrvicu omekšaju ambalažu te mi se jednom prilikom pekmez otvorio u torbi i prolio po ostalim stvarima. Ne moram vam ni pričati kakvo katastrofa je to bila. :D
Nije ga bilo moguće spasiti, te sam morala posegnuti za novim pekmezom, koji sam od tada držala još u zasebnoj vrećici. Pametna ja! :D

Za kraj, dvije slike da vidite koliko sam pocrnila. Da nebi mislile da sam se baš spržila! :D

Bez obzira na ovu malu nezgodu gore i nedostatke koje sam navela, nastavila sam ga koristiti i  kupila bih ga opet. :)
Moja ocjena: 4/5

Da li ste isprobale BIOBAZA SUN pekmez i koji su vaši dojmovi?

xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

  1. Bas si jako lepo pocrnela. Ja lako pocrnim bez ikakvih pomagala ali mi se nekako bas svidja ovaj pekmez :) (hehe pekmez), volela bih da ga probam.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam pobornik ovakvih proizvoda iz razloga što se ne sunčam, a vidim da je tebi super djelovao :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post. Pratim te! :)

    www.tiarawannabe.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Osim što preventivno djeluje kod sprečavanja infarkta i moždanog udara, uporaba maslinovog ulja pomaže i u reguliranju tjelesne težine, razine kolesterola, tlaka te smanjuje rizik od astmatičnih i alergijskih oboljenja. maslinovo ulje

    OdgovoriIzbriši
  5. Googlam ja sada Bio Baza pekmez da vidim jel se isplati ove godine uložit malo u boju, i tebe izbaci prvu. Volim fakat tvoje recenzije i kupujem ga :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol