Izbjeljivanje zubi - za ili protiv?


Nedavno sam isprobala olovku za izbjeljivanje zubi i odlučila vam predstaviti rezultate te moje osobno mišljenje.
Bila sam malo skeprična jer ipak se radi o gelu koji se nanosi na zube. Bojala sam se iritacija, upala zubnog mesa (koje mi je i inače dosta osjetljivo) te oštećenja zubne cakline i osjetljivosti zubi.

Nakon što sam kontaktirala Zdrav osmijeh - Izbjeljivanje zubi na njihovom facebook profilu, preko kojeg možete i naručiti, i informirala se o svemu što me zanimalo, odlučila sam ipak isprobati. Rečeno mi je da za zubnu caklinu ne postoji opasnost. :)

Što se mojih zubi tiče, svi su pravi :D haha i perem ih redovito, ali primjetila sam da su izgubili blistavost i s obzirom da se ne odričem kave, sokova i ostalih napitaka koji s vremenom ostavljaju trag na zubima, odlučila sam isprobati ovu olovku.


Metalno pakiranje s dnom na odvijanje pri čemu gel izlazi i uz pomoć aplikatora, odnosno dlačica na vrhu, vrlo se jednostavno nanosi na zube.


Prije nanošenja gela na zube, bitno ih je dobro oprati te nakon toga gel ravnomjerno nanijeti. Prvih 30 sek treba pokušati ne zatvarati usta i usne držati odmaknutima od zubi kako bi se gel primio. Nakon toga primjetit ćete kako će se gel zapjeniti i mislim da je to trenutak kada počinje postupak izbjeljivanja. :)  Gel na zubima držite 30 minuta te se ne preporuča piti ni, naravno, jesti. Ukoliko baš morate u tih 30 min nešto popiti, poslužite se slamkom. 
Nakon 30 min, ponovno je potrebno oprati zube.

(prije uporabe olovke)

(tijekom)

Olovka je u pravilu dovoljna za 7-10 nanošenja. Ja sam imala dovoljno gela za 9 dana. To ovisi o tome koliko debelo nanosite gel, ali trebali bi ga imati za minimalno 7 dana.  Samo je bitno da ih sve premažete, te pazite na bočne strane, odnosno razmak između zubi. 

Neću duljiti s ovim postom, jer već dovoljno dugo čekate na njega, pa najbolje da vam pokažem završne slike. :)
(slike nakon korištenja olovke (9 dana))

MOJI DOJMOVI:Nakon 3-4 dana korištenja olovke primjetila sam da mi je osmijeh bjelji i da se vide promjene. S obzirom da sam 9 dana koristila olovku, zadovoljna sam rezultatima. Promjene nisu drastične, ali se primijeti. Vratila im se blistavost i moram naglasiti da tijekom svih dana korištenja, ali i sada nakon, nisam primijetila nikakve iritacije niti su mi zubi osjetljiviji. 

Mogu reći da sam jako zadovoljna olovkom, i mislim da ću za bolje rezultate sljedeći put isprobati trakice koje su, po mom mišljenju, praktičnije jer usnama ne dotičete gel, čime ga, naravno, i uklanjate sa zubi.


Trudila sam se poslikati realno slike, ali teško je uloviti isto osvjetljenje i kut slikanja.
Nadam se da primjetite razliku i da sam vam uspjela prenijeti realne dojmove.

Svakako mi javite ako ste koristile trakice ili olovku i kakvi su vam bili rezultati.
A ako i niste, da li planirate isprobati?

xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

  1. Čitala sam o olovci i svidjela mi se ideja, samo moram vidjeti ima li se to nabaviti negdje kod nas.
    Radila sam IPL izbjeljivanje i time sam prezadovoljna, čak sam i post pisala o tome.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nikad nisam izbjeljivala zube, ni na koji način jer su mi prirodno dosta bijeli, ali da, i aj primjećujem kako pomalo gube tu blistavost, i možda bi i mogla isprobati ovu olovku. Drago mi je da ti nije izazvala iritacije, oštetila caklinu i sl., tog se baš bojim :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Vidi se da su blistaviji, ali ne primjećujem razliku u boji. A kako imaš lijepe zube, zavidim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima malo i razlike u nijansi.. jako mi je bilo teško poslikat.. kad dođem s posla, već je mrak, a fotke su sve s blicom slikane..
      što se mojih zubi tiče, nebih ih nazvala lijepima. Meni definicija lijepih zubi izgleda malo drugačije, ali svakako je ljepše bljistaviji osmijeh, nego manje blistav! :)

      Izbriši
  4. Curke dajte mi neke preporuke za izbjeljivanje? Nešto što se može koda nas kupiti? I što je bolje ove olovke ili trakice? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I jedno i drugo ima isti sastav, pa tko i djelovanje.. ovisi što ti više odgovara. Ovo možeš naručiti kod nas i stiže ti u roku od par dana.

      Izbriši
  5. ja sam koristila trakice 7 dana i mogu reći da sam zadovoljna,vidi se razlika. Također nisam imala nikakvu iritaciju ili da je nastupila neka bol. Jednostavno za korištenje a unčikovito. Preporučam :)

    OdgovoriIzbriši
  6. učinkovito* brzina,hehe

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam koristila Crest Professional trakice i jako sam zadovoljna!!! U roku 2-3 tretmana vidi se velika razlika. ALI malo su mi zato osjetljiviji zubi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pročitala sam da je moguća trenutna osjetljivost ali da bi se trebala povuć kada prestaneš s primjenom. hm.. javi ;)

      Izbriši
  8. Iako sam napravila izbjeljivanje zubi, čitala sam da taj postupak oslabljuje zube, pa pretpostavljam da se ne bi trebao često raditi. ugradnja implantata

    OdgovoriIzbriši
  9. Nisam čula za ovu olovku za izbjeljivanje zubi , ali znam za trakice i paste. Paste su dosta agresivne, bar za moje zube, postanu osjetljivi i jako reagiraju na toplo i hladno kasnije, a bol se povuče tek nakon par dana.

    OdgovoriIzbriši
  10. Zanimljiv članak :) već dugo imam u planu napraviti izbjeljivanje zubi, samo treba dobro paziti kako to napraviti. Ova metoda s olovkom se čini baš jednostavnom, a opet učinkovitom.

    OdgovoriIzbriši
  11. Da li trudnice smiju koristiti ovu olivku za izbjeljivanje? hvala

    OdgovoriIzbriši
  12. Nisam našla taj podatak, ali nebih ti preporučila.

    OdgovoriIzbriši
  13. Ovih dana je izasla akcija u Požegi kod Dental Čulo, izbjeljivanje zubi laserom gotovo u 20 min za 1000kn, a rezultati su odlični. Ima na facebooku objava i na http://dental-culo.hr/akcija-izbjeljivanje-zubi/

    OdgovoriIzbriši
  14. Ja sam nedavno išla na izbjeljivanje zubi u jednu dentalnu polikliniku i jako sam zadovoljna, ali sam probala i ovu olovku i isto je dobra.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol