Luxepil trake za depilaciju


Depilacija!!! Vječna bojka nas žena!
Nažalost, jako mali dio nas ne vodi ovu vječnu borbu s neželjenim dlačicama. Ja nisam jedna od tih sretnica. :(
Koji način depilacije odabrati? Da li radije odabrati onaj dugotajniji, a bolniji ili onaj bezbolniji (manje bolan), a kratkotrajniji?

U svakodnevnom životu, od kad imam ove napasti, koristim britvicu kojom ih uklanjam. U početku sam se koristila i Veet kremom, ali uskoro sam se prebacila na britvicu.
Tek u zadnjih par godina skupih hrabrosti i prepustih se stručnjacima na uklanjanje dlačica voskom. Iako imam relativno visok prag tolerancije boli, bol koju trpim (!!!) prilikom depilacije potkoljenice je neopisiva. Nevjerovatno je, ali radije bi se potvrgnula 3 puta depilaciji bikinija.
S obzirom na gore spomenuto, hrabrost koja mi treba za depilaciju potkoljenica skupim taman prije ljeta. I uglavnom samo tada. :D

Prije par godina otkrila sam Luxepil trake za hladnu depilaciju voskom, i od tada ih uvijek imam u ladici. Koristim ih uglavnom za depilaciju natkoljenica i trbuha.
Luxepil trake kupujem u Dm-u  gdje su vrlo često na akciji, i baš tako, sam ih nedavno ja opet kupila po cijeni od 19,90 kn za paket u kojem je bilo 16 kom traka + 16 traka gratis. Gotovo uvijek su na nekoj akciji, koliko sam primjetila.
Iskreno, u početku sam bila malo i skeptična s obzirom na vrlo povoljnu cijenu, ali sam ih odlučila isprobati po preporuci prijateljice.


I baš sinoć sam odlučila i na brzinu skupila hrabrost za samostalnu depilaciju potkoljenica. Iskreno, mislila sam samo probati, ali sam stisnula zube i izdržala do kraja.
Jednom daaaavno sam čula jedan savjet kojeg sam se baš tad sjetila, a to je: prije depilacije par minuta područje koje mislite depilirati, polijevati toplom vodom kako bi se pore otvorile i samim time bi depilacija trebala biti manje bolna jer se dlačice lakše čupaju. I, cure moje drage, stvarno djeluje! Prije depilacije priuštila sam si finu kupku, napunila si kadu i uživala po običaju. Nisam tip koji se zna tuširati i uvijek moram leć par min i na taj način malo "napuniti baterije". :)
Cura kod koje sam išla već nekoliko puta na depilaciju rekla mi je da, ukoliko vas baš jako boli, pola sata prije depilacije možete popiti tabletu za bolove i to bi trebalo malo ublažiti bol prilikom depilacije. Nisam pokušavala jer izbjegavam nepotrebno piti tablete tako da se ja sad držim ove taktike s toplom vodom. ;)
Nakon kupanja bitno je mjesto koje ćete depilirati dobro osušiti, trakice par sekundi protrljati kroz dlanove da se vosak malo utopli i lijepiti dio po dio, a ne cijelu od jednom. Brzim trzajem povući suprotno od smjera rasta dlačica. Kad zalijepite trakicu, prstima umasirajte taj dio da se sve dlačice dobro prime. Na taj način nećete morati ponavljati.
Danas sam odlučila i probati ukloniti dlačice s ruku. Iako su svijetle i ne vide se jako, počele su mi smetati te sam odlučila samo čupnuti komadić da vidim boli li jako. Na moje veliko iznenađenje, samo je malkice pecnulo i to samo prvih par poteza. Obje ruke riješila sam za 10-15 min, a potrošila sam 2 dvostrane stakice, odnosno 4 samostalne. Ovoga puta, prije korištenja, trakice sam izrezala kako bi ih na području ruku lakše mogla koristiti. Oduševljena sam rezultatom! Tako mala promjena, a toliko znači!


Iako je slika dosta s mobitela, razlika je očigledna.


Ovim Luxepil trakama uspjet ćete uhvatiti  i one najmanje dlačice od svega nekoliko milimetara i još jedna odlična stvar, vosak ne ostaje na koži. Tu i tamo mrvica ostane ljepljiva, ali i za to Luxepil ima rješenje. U paketiću ćete dobiti uljnu maramicu koja sve savršeno uklanja u roku od odmah, a u sebi ima i aloe veru koja će smiriti moguće crvenilo. :)
Za jednu potkoljenicu dovoljne su mi cca 3 duple trake, jer isti dio trake možete upotrijebit nekoliko puta s jednako dobrim učinkom. Trakice su pamučne i dovoljno čvrste da vas ne mora brinuti da će puknuti.

Mislim da vam ne mogu dovoljno dobro ni prenijeti oduševljenje ovim trakama, koje su stvarno odlične. Dostupne su u dvije varijante: Teen, ružičaste trakice za osjetljivu kožu sa vitaminom E i klasične zelene, koje ja imam.

Ako se odlučite na ovu vrste uklanjanja neželjenih dlačica, svakako vam savjetujem da isprobate Luxepil. Osim vrlo povoljne cijene, dobit ćete trakice odlične kvalitete. Obećajem vam da ih nećete kupiti samo jednom. :)
Ako se ipak odlučite za egipatsku depilaciju, bacite oko na post u kojem možete naći odličan recept za svoju home-made šećernu pastu.

Moja ocjena: 10/10

Na koji način najčešće uklanjate dlačice?
Da li ste već isprobale nešto od Luxepil proizvoda za depilaciju?

Primjedbe

  1. Meni nije problem bol, dapace, imam visoku toleranciju boli, ali nemogu docekat da dlacice dovoljno narastu, pa najcesce posegnem za britvicom svaki drugi dan.
    ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, i to je jedan od razloga čestog brijanja. :/

      Izbriši
  2. Super ti je ispalo.. Ja nikad nemam živaca depilirat se tim trakama tako da ja uvijek koristim britvicu.. a preko ljeta idem kod kozmetičarke.. izgleda da imam dosta visok prag boli jer izdržim depilaciju bez problema.. jedino me ispod pazuha zna malo više bolit.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joooj, prolazi me jeza kad pomislim na depilaciju pazuha. :O Nisam nikada probala, ali mislim da je jako, jako bolno. Iako, bilo bi odlično!

      Izbriši
  3. baš ću ih probati, čudim se da ih nisam ranije spazila u dm-u. puno mi je dati 50 kuna za Veetove trake, a ni Čupko nije puno jeftiniji, a njih uvijek treba. inače se depiliram epilatorom koji mi najdetaljnije počupa dlačice i lakše ga je koristiti na koljenima npr, dok za trakama posežem kad me previše boli za epilator, jer su mi trake manje bolne. jednom sam počupala voskom dlačice na rukama i bolilo je neopisivo i dani su trebali da koža dodje na svoje pa me strah probavati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, koja imam vrlo osjetljivu kožu inače, pribojavala sam se tih reakcija. Bojala sam se da će mi previše nairitirati kožu na rukama ili da će mi se pojaviti prištići itd. Ali ništa..Maaalkice crveno bilo nekih sat-dva,a onda više ništa. :) Oduševljena sam!

      Izbriši
    2. super, probat ću i ja onda :)

      Izbriši
  4. inace koristim njihov vosak i super mi je :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Sve sam probala, meni jedino šečerni vosak odgovara :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. on je nekako najnježniji i rekla bih, najprirodniji za korištenje. Koristila sam ga više puta i odličan mi je. S obzirom da sam šećernu pastu sama radila, ove trakice su brže rješenje. :)

      Izbriši
  6. Ponosim se svojim dlakama i ne bih ih skidao ni za što. :D Jedine dlačice koje mogu van su one nosne i obrvne koje riješim s trimerom (LOL, koji nisam ni isprobao pošto mi već stoji u ormaru neotvoren) i klasično dlačice s brade koje riješim s brijanjem :) Ostalo ne bih, hvala lijepa. Svaka ti čast na ovoj recenziji i sada razumijem kako se žene puno bolje nose s ovom situacijom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hihiih hvala ti! Mi smo žene stvarno na svim poljima žrtvovane. Em ne možemo imati dlake jer je ro "ružno", em se šminkamo, em rađamo. Trebali bi nas gledati kao božanstva! :P Hahahh

      Izbriši
  7. I tako se ja ponadam da ću danas u dm-u kupiti trake za 19 kn, a kad ono cijena Luxepil traka skoro 27 kn, dakle skuplje su čak i od Čupka. Pakiranje sadrži 16 trakica. Tako da su od pisanja ove recenzije očito podigli cijenu, eto žemske da znate!

    Na kraju sam odlučila isprobati Cera di Cupra trake s voskom, cijena im je cca 23 kn, a u pakiranju dolazi 20 traka, pa ćemo vidjeti! :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol