Loko prirodna kozmetika

Prije cca 3 mjeseca, na moju kućnu adresu stigao je najmirišljaviji paket ikad! <3
U posljednje vrijeme, svjesna kvalitete prirodnih proizvoda, angažirala sam se za nabavku i pronalazak istih. Tako sam vam nedavno spomenula da sam za njegu kože lica odabrala Elixir ulje, za koje vam također spremam recenziju.
Traženjem stranice koja nudi prirodnu kozmetiku, odabrala sam naručiti par stvari LOKO PRIRODNE KOZMETIKE. Moj paketić stigao je već u par dana od uplate, a sadržaj paketića zamirisao mi je cijelu sobu. :)
Svaki proizvod bio je zasebno pakiran u celofan s pripadajućom deklaracijom.

Evo što sam odabrala:

- LOKO INTIMO - Sapun za intimno pranje
- LOKO OKO - Okoloočna krema 
- LOKO AFRIKA – Sapun za masnu i problematičnu kožu
- PRIRODNI LOKO DEZODORANS  
 
- LOKO INTIMO - Sapun za intimno pranje
Intimo je sapun napravljen od njegujućih ulja kantariona, neema i kamilice koji su poznati po svojim fungicidnim svojstvima. Nježna kombinacija ulja ne isušuje intimna područja i ne narušava prirodni PH. Od eteričnih ulja tu su moćni borci protiv infekcija, a to su eterično ulje lavande, palmarose i čajevca.
Intimo sadrži i ionsko srebro koje se uspješno bori protiv candide i ostalih dosadnih gljivica.
Sapun je obojan mineralnim pigmentima.

 
Težina: cca 100 gr - 20 kn
izvor

Moj dojam: Do sada sam za ovu namjenu koristila uvijek ili Lactogyn ili Chilly, dok mi Nivea Intimo uopće ne odgovara. Naprotiv, prejak je i stvara iritacije. Ukoliko se savršeno ne ispere, pecka.
Za razliku od toga, ovim sam sapunom oduševljena! Vrlo nježan, ugodan i učinkovit. Istina, praktičniji su tekući, ako ste na njih naviknuli, ali ja sam se vrlo lako prebacila na ovaj.
Sporo se troši, tako da ćete ga imati dugo, a platit ćete ga samo 20 kn! Omjer cijene i kvalitete je nevjerovatan! Sigurna sam da se slažete! 

- LOKO OKO - Okoloočna krema 
Okoloočna krema protiv bora napravljena od shea maslaca, kokosovog ulja, badema, avokada, ulja divlje ruže, vitamina E, prirodnog antioksidansa i eteričnog ulja sjemena mrkve.

Loko Oko duboko hidratizira područje oko očiju, sprječava nastanak bora i regenerira postojeće bore.
Pakiranje: 25 gr
Cijena: 30 kn

 izvor

Moj dojam: Ovu kremicu koristim samo prije spavanja i njome mažem donji i gornji kapak, lagano utapkavajući i masirajući kožu oko očiju. U opisu ove kremice pisalo je da se obrati pozornost da se ne dolazi u kontakt sa sluznicom oka radi moguće iritacije, što se meni naravno i dogodilo (:D), no riječ je samo o kratkotrajnom minimalnom peckanju. Trudim se koristiti je svaku večer, ali zna se dogoditi da i zaboravim. Ovu sam kremicu odabrala radi njege okoloočnog područja, ne isključivo radi bora, jer s njima, hvala bogu, još nemam nekih problema, ali s obzirom da se radi o prirodnoj kremici, koristim je za prevenciju i njegu.
Nakon kratkog korištenja primijetila sam da mi je koža vrlo sretna i zahvalna na njoj. :) Mekana, njegovana i zategnuta koža oko očiju na koju i makeup odmah lijepše sjeda.
Teksturu ove kremice usporedila bih sa maslacem jer se u dodiru s toplinom vaših prstiju topi, te je treba doslovno mrvica. Mislim da ću je imati još stvarno dugo s obzirom koliko se sporo troši, ali ću je sigurno nastaviti koristiti i dalje.

- LOKO AFRIKA – Sapun za masnu i problematičnu kožu
Afrika je napravljena od palminog ulja, maslinovog ulja, kokosa, suncokreta, ricinusa, shea maslaca i kakao maslaca uz dodatak aktivnog ugljena.
Upotreba Afričkog sapuna preporučuje se kod liječenja akni, dubokog čišćenja kože, sprječavanja bora, te za vlagu i sjaj kože. Također balansira masnu kožu i pomaže kod ekcema.
Aktivni ugljen je snažan čistač kože i detoksikans - uklanja masnoću i sve nečistoće sa površine. Blagi preparat za čišćenje lica koji pomaže dubinski očistiti začepljene pore, uravnotežiti stvaranje sebuma. Odličan je za čišćenje mitesera, a zrnca ugljena u sapunu obavljaju i lagani piling kože.

Težina: cca 100 gr
Cijena: 20 kn
izvor

Moj dojam: Moram priznat da sam ovaj sapun koristila tu i tamo i da mu se nisam toliko posvetila. Nisam ga uvrstila u svakodnevnu rutinu, ali ne zato što nije dobar, nego jer ih imam nekoliko s kojima uglavnom uklanjam i makeup, pa za dodatno/završno čišćenje koristim ovaj.
Sviđa mi se što ukloni potpuno svu masnoću s lica. Jedina mala zamjerka je što lice ostavlja onako, ne znam kako bih opisala, čisto zategnuto, ali ne suho. Znate onaj osjećaj kada koristite krute sapune?!  Ne smeta mi to toliko, ali moja koža poslije zahtijeva neku kremicu ili barem špric termalne vode.

- PRIRODNI LOKO DEZODORANS

Uspješno se bori protiv neugodnih mirisa, postojan tijekom cijeloga dana i napravljen da dugo traje i što je najvažnije od svega ne sadrži nikakve kemikalije. Napravljeni su sa pravim eteričnim uljima od kojih svaki ima dezinficirajuća i njegujuća svojstva.
Za svakoga po nešto, za aktivne i one željne svježine tu su menta/čajevac i eukaliptus, za muški spol i ljubitelje zemljanih, drvenastih mirisa tu je dobri stari Pačuli, a za one nježnije duše i ljubitelje romantičnih mirisa tu su Lavanda/Palmarosa i Ylang-Ylang.

Pakiranje: 50 ml
Cijena: 25 kn/kom

izvor

Moj dojam: Zbog prirodnih dezića sam se i odlučila za kupnju od Loko kozmetike. Nekako sam najviše očekivanja položila u njih jer sam čula svakakve preporuke i oduševljenja.
Par mjeseci prije narudžbe, javio mi se problem, iz nekog razloga, a to je oteknuti pazusi i upaljeni čvorovi. Iz toga razloga ne koristim antiperspirante koji zaustavljaju znojenje, ali sam htjela probati potpuno prirodne.
Odabrala sam mentu/čajevac i miris je stvarno predivan. Ovaj deo dolazi u onoj stick varijanti koja na dnu ima mali mehanizam za odvrtanje kada potrošite ovaj što viri van plastične ambalaže.
Tektura je nekako zrnasta, ali kremasta. Dosta je gust, ali se lako nanosi, i taj zrnasti dio se ubrzo rastopi pod pazuhom. Malo mu duže treba da upije, i s obzirom da je nekako "mastan" pričekam da se upije kako mi nebi ostavio, eventualne, flekice na odjeći. Voljela bi da je možda malo kremastiji i mekši, jer me ta zrnca malo grebu, što nije baš najugodnije za moje osjetljive pazuhe nakon brijanja. Zato sam ga, uglavnom, razmazivala prstima.
Miris je predivan i totlano me osvojio! Baš SVJEŽINA! Isti nije toliko intenzivan nakon nanošenja, ali se lagano osjeti, što mi je odlično. Nemam nekih problema sa znojenjem, ali miris znoja definitivno nećete osjetit. Samo napominjem da neće zaustaviti znojenje, što ja nisam niti htjela. Imala sam ga u torbi, te sam ga ponovno nanijela sredinom dana jer imam osjećaj da nestane.
Koristila sam ga nekih tjedan dana i to je bilo to. A zašto? Eto, kod mene ovaj mali mehanizam na dnu jednostavno ne radi i nisam ga mogla izgurati nakon što sam potrošila dio koji je virio van.  :( Kao da je prekrut i kao da se zalijepio. Istina, sporo se troši, pa sam ga barem mogla "isprobati" kratko.
Strašno mi je žao jer sam se njemu najviše veselila i ne mogu vam, iz toga razloga, ni reći neke konkretne i dugoročne rezultate.


Jeste li isprobale nešto od Loko prirodne kozmetike?
Kupujete li prirodnu kozmetiku?
Podijelite samnom vaše dojmove!

xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

  1. Pozdrav!
    Za mehanizam na deziću sam i ja mislila da je potrgan, pa sam skužila da ga treba pritisnuti unutra pa okretati (ali malo po malo jer ga je muka vratiti :D)
    Držim fige da je i kod tebe isti slučaj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve sam probala. :( Mislim da se nekako "zapekao" i zalijepio za ambalažu i neće van. Mislila sam ga možda probati malo zagrijati da se smjesa omekša. :D

      Izbriši
  2. Ja sam prošle godine za Božić samoj sebi i familiji naručila nekoliko Loko proizvoda. Tata je bio oduševljen sapunom za brijanje, mislim da se sapun zove Brkovi :D Kako ja nisam mogla izdržati, prepolovila sam taj sapun i koristila sam ga za brijanje nogu. Genijalan je!
    Dezić isti imam, obožavam ga, vrlo je lijepog i čistog mirisa. Meni se nije dogodilo to što i tebi, ali savjet bih ti dala da se njima javiš, možda oni imaju kakvu ideju.
    A još jedan favorit je krema za ruke od konoplje. Ludilo je, potrošila sam ju u roku od mjesec dana, mislim da sam se trackala s njom non stop koliko je dobra. Mami je čak rješila jednu onu neugodnu bradavicu na ruci tak da mogu reći da je i ljekovita :)

    Eto, to ti je moje iskustvo s njima, a inače obožavam prirodnu kozmetiku i uvijek nešto naručujem od naših domaćih proizvođača, većinom ovako manjih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se da je sve odlično! Neću im zamjeriti taj dezić i sigurno ću opet nešto naručiti. :)
      Čula sam da curke koriste taj sapun za brijanje i da je odličan. Baš ću probati! :)

      Izbriši
  3. Loko deziće koristim već treću ili četvrtu turu i meni i dečku su odlični. Za lakše nanošenje preporučam da navlažite pazuhe s malo vode. Barem ja imam osjećaj da se tako tekstura lakše topi i nanosi. Normalno je da se znojim, ali barem ne smrduckam :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Prepisujem tvoju narudžbu, recenzija mi je definitivno pomogla donijeti odluku.

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš mi je žao zbog nevolja s dezićem, ali mene je totalno oduševio, čak me i miris osvojio nakon nekog vremena. Osim toga sam isprobala i okoloočnu kremu i zbilja potpisujem svaku riječ, divna je! Baš me veseli što ima prirodne kozmetike koja je dosta učinkovita i stvarno je šteta ne pružiti joj šansu...cure, ukoliko vas zanima još pokoja riječ o Loku, navratite :) http://macladies.blogspot.com/2015/06/prirodna-kozmetika-1-dio.html

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol