biOrient prirodna kozmetika


Ovu recenziju imam toliko dugo u planu napisati, ali s obzirom da su mi se nedavno u privatnom životu dogodile velike promjene i selidbu i svašta nešto, blog je malo pao u drugi plan. Ne želim da mi blog postane obaveza, nego ga i dalje želim pisati iz ljubavi i poštovanja prema vama koji me i dalje redovito pratite. Trudila sam se svoje mišljenje s vama dijeliti bar na facebooku i instagramu, kako nešto bitno nebih zaboravila spomenuti vam. 

S biOrient prirodnom  upoznala sam se krajem prošle godine od kada koristim njihova dva proizvoda. Riječ je o Rhassoul maski i ulju argana. 
Tko me prati, zna da uvijek i zauvijek muku mučim s nečistom kožom, izlučivanjem sebuma, masnom T zonom, i vrlo čestim breakoutima, osobito u vrijeme svima nam voljenog PMSa. :D
I tako, javila mi se predraga Emilija iz biOrient kozmetike  koja me upoznala s njihovim asortimanom. Predstavila mi je svaki od proizvoda koji nude i detaljno opisala kako, zašto i zbog čega. Jako mi se svidio njen pristup koji je bio jako drag, ali i iznimno profesionalan. Jako mi se svidjelo što mi je pomogla u odabiru proizvoda koji bi najviše zadovoljio moje potrebe te me detaljno ispitivala o mojim željama i stanju kože. Nakon velikog broja razmijenjenih mailova, odlučile smo se za Rhassoul masku i ulje argana o kojima ću vam danas reći svoje mišljenje. 



Rhassoul 

Zbog svojih svojstava bogatih vulkanskim mineralima na bazi prirodne gline rhassoul se koristi kao 100% prirodni pripravak za temeljito čišćenje kože, uklanjanje mitesera, prištića i akni, smanivanje i zatvaranje pora. Rhassoul sadrži veće postotke silicija i magnezija uz kalij i kalcij, nego druge gline. Pogodna je za sve dobne skupine, posebno za tinejdžersku kožu. Rhassoul uspješno čisti kožu od toksina, smiruje, uklanja mrlje, postiže mladenački sjaj i zategnutost kože, obnavlja kožu sklonu stvaranju prištića i normalizira masnu, problematičnu, nadraženu, osjetljivu i alergičnu kožu. Dodatak eukaliptusovog eteričnog ulja osvježava i razbuđuje kožu te ju čini mirisnom, pomaže pri upalnim procesima, djeluje antiseptički i štiti osjetljivu kožu. Redovitom upotrebom rhassoul maska pomiješana s lavandinim uljem se također koristi za izuzetno uspješno uklanjanje celulita posebno ako se kasnije ugroženo područje tretira masažom arganovim uljem. Korištenje gline Rhassoul preporučuje se za terapeutsko liječenje ekcema, psorijaze, kožnih upala i rozaceje. Zbog svojih bogatih mineralnih svojstava i teksture u prahu duboko prodire u kožu i dubinski čisti pore od nečistoća i sebuma, hidratizira, postiže elastičnost i ujednačavanje površine kože. 
Osim njege kože rhassoul glina koristi se za čišćenje kose, uklanja prhut, stabilizira masno vlasište i kosu, potiče rast kose. Za dubinsku hidrataciju kose maska rhassoul koristi se pomiješana s arganovim uljem.
Sastojci: Moroccan lava clay, Eucalyptus globulus leaf oil


 

Ovu masku koristim već skoro 4 mjeseca i želim podijeliti svoje oduševljenje s vama. Iako teorija mnogo obećava, veselila sam se korištenju iz razloga što sve više pribjegavam korištenju prirodnih preparata u njezi svoje kože. Primjetila sam da ih i moja koža voli i da su rezultati stvarno najbolji. 
Moram priznati da sam vrlo škrta i lijena u korištenju ove maske i da je, realno, koristim cca 2 puta mjesečno. Prvi put je to za vrijeme PMS-a kada mi lice uglavnom poludi, a drugi put je to jer se sjetim da bih stvarno svojoj koži mogla priuštiti dubinsko čišćenje. 

Rezultat ove maske najviše primjetim za vrijeme PMS-a kada mi lice izlučuje više sebuma nego obično i uvijek mi se pojavi par bubuljica, najčešće oko čeljusti ili na čelu. Ono što ova maska napravi je stvarno nevjerovatno. Osim što "popije" sav onaj sebum, djeluje umirujuće i prištiće koji su počeli bujati, odmah deaktivira. Iz tog razloga je zovem svojom SOS maskom spasa. 
Pri uklanjanju maske s lica, ujedno ćete odraditi i dobar piling kože, a lice će nakon nje prodisati. Baš osjetim čistoću i svježinu i mojoj koži stvarno odlično odgovara. 
Nakon korištenja maske, prvi put mi je ostavila crvenilo na licu koje se povuklo u roku od pola sata. Pripisala sam to svojoj osjetljivoj koži, no svejedno sam se javila Emiliji kako bih još provjerila s njom. Ona mi je rekla da je to normalna reakcija kod osoba osjetljivije kože i da drugi put u smjesu maske kapnem par kapi njihovog arganovog ulja,što sam idući put i napravila i crvenila gotovo nije ni bilo. 
S obzirom da sam u njezi svoje mješovite kože toliko zadovoljna ovom maskom, nisam je koristila za kosu jer s njom nemam nekih velikih problema. Ukoliko ste isprobale to, javite mi svoje dojmove. Baš me zanima.
Cijena maske je 80 kn za 200 g, a kako nebi previše duljila, pogledajte još video mog korištenja ove maske:


Argan

Ulje sadrži zasićene i nezasićene masne kiseline (linolna, alfa linolenska, oleinska), sterole, vitamin E, minerale i karotenoide. Osobito ima snažno djelovanje na suhu i zrelu kožu zbog čega se smatra jednim od rijetkih tako snažnih anti-age ulja, zatim na suhu kosu i suhe zanoktice, ali i snažno dermatološko svojstvo koje se odnosi na problematičnu kožu. Pomaže kod problema i bolesti kao što su dermatitis, psorijaza, ekcemi, iritacije, ublažava ožiljke i djeluje u prevenciji protiv strija u trudnoći, a brzo i učinkovito pomaže kod opeklina smanjujući otoke, ublažavajući crvenilo i ubrzavajući zacijeljivanje kože.
Ulje argana biOrient je certificirano - ECOCERT.



Ovo ulje koristim povremeno u njezi kože. Uglavnom ga pomiješam s kremom za lice koju obično koristim i nanesem prije spavanje. S obzirom da imam dosta masnu kožu, nisam ga koristila kao podloga makeupu, no ukoliko ne izlazim, nekada ga koristim i ujutro na očišćeno lice. Ima vrlo ugodan miris koji meni baš paše. Kao što sam gore napomenula, koristim ga i u kombinaciji s Rhassoul maskom jer ujedno i njeguje i smiruje moju osjetljivu kožu.
Osim toga, koristim ga i za njegu kože oko noktiju i zaista pomaže u njezi zanoktica i bržem zacjeljivanju istih. Od nedavno sam ga uključila i u njegu kose pa u masku dodajem par kapi ovog ulja. Na mojoj facebook stranici možete pronaći recept za masku koju jako volim korsititi.
Cijena ulja za 50 ml je 80 kn, a troši se stvarno jako sporo.
Ja sam imala malu nezgodu jer ulje nisam dobro zatvorila pa mi je iscurilo skoro pola, no još uvijek ga nisam potrošila. 

Ukoliko vas zanima neki od biOrient proizvoda ili želite saznati nešto više o njima, na njihovoj službenoj stranici možete pronaći detaljne informacije o svakom preizvodu i uvijek im se možete javiti porukom. Vjerujem da će vam sa zadovoljstvom pomoći u odabiru.

Jeste probali nešto iz biOrient asortimana? Da li se i vi sve više okrećete prirodnoj kozmetici poput mene?

xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol