Čime njegovati trudnički trbuščić?

Ima mnogo teorija o tome da li ćete u trudnoći postati tigrica i dobiti šare po svom brzorastućem trbuščiću ili će vaša koža bez problema podnijeti rastezanje, no do svake od nas je odluka da li se posvetiti njezi tog područja ili jednostavno prirodi dopustiti da odradi svoje. 
Iako kažu da glavnu ulogu igraju geni i s obzirom na činjenicu da su moja majka i sestra prošle bez strija, ja sam se ipak od prvoga dana odlučila posvetiti dodatnoj njezi. Zapravo taj mali ritual koristim i kao trenutak za nježnost i ragovor s malim bićem u meni. :)
Vjerujem da će mi se strije pojaviti ukoliko koža nije dovoljno elastična, no mislim da će ih ipak biti manje ukoliko je koža nahranjena i hidratizirana.
Trenutno sam u 30. tjednu trudnoće i poprilično velik trbuščić raste iz dana u dan sve više. :) Iako se strije još nisu pojavile, znam da ih neke žene dobiju u posljednjim danima prije poroda, tako da ću vas naknadno izvijestiti kako je prošlo.
Osim trbuha, važno je pripremiti i kožu grudi, tako da i njih redovito mažem. Iako na njima imam već malo jedva vidljivih strija, osjećam se puno bolje nakon mazanja i lagane masaže. Osim toga, bokovi i stražnjica također su kritična područja zbog dobivanja na težini.


Što zapravo koristiti za njegu te koliko često, najbolje ćete odabrati same. Ja sam se odlučila za prirodnu kozmetiku u trudnoći, tako da je prvo što sam kupila ovo:

BIOBAZA MAMA - Krema za njegu tijela u trudnoći i majčinstvu - 500ml, 60kn.
-s obzirom da sam ljubitelj BIOBAZA proizvoda, odmah sam se odlučila za ovu kremu koju sam odabrala zajedno sa BIOBAZA MAMA Mlijekom za tuširanje. Ovo je drugo pakiranje ove kreme koju koristim od samoga početka, sve do sada, samo sam kasnije ubacila još nekoliko proizvoda za njegu o kojima ćete čitati malo kasnije. 
Ova krema osigurava prirodnu vlažnost kože jer sadrži shea maslac, maslinovo ulje te ulje badema i mrkve. Meni se ova krema zbilja svidjela od prvoga dana, iako sam imala strašne mučnine i čitala sam da u tom periodu mnogim ženama smeta njen miris. Meni miris jako odgovara i zbilja uživam u svakom mazanju. Ova krema mi stoji uvijek na nekom vidljivom mjestu u stanu i često kada je vidim,zbog njenog praktičnog pakiranja s pumpicom, pritisnem je u prolazu i brzinski namažem trbuh. Nije pregusta i upija se brzo, no kožu ostavlja vlažnom i mekanom te stvara ugodu ukoliko vas koža svrbi. Mlijeko za tuširanje iz iste linije sam potrošila, no ne namjeravam ga kupiti ponovno. Vrlo je blago i ne pjeni se, što znači da ne isušuje kožu, no nebih rekla da mi pruža hidrataciju dovoljnu da ne koristim kremu/ulje nakon tuširanja.  

OLIVAL BODY CARE - Ulje protiv strija - 135ml, oko 30 kn
S obzirom da sam veliki zaljubljenik u Olival prirodnu kozmetiku, prvo na listi za kupnju bio je odlazak u DM i njuškanje po Olival ponudi. Znala sam da ću naći nešto prigodno te se tako odlučila za ovo ulje badema, masline i pšeničnih klica (za koje sam čula da je odlično za elastičnost kože).
Kasnije sam vidjela da je zbilja hvaljeno među trudnicama. Ovo ulje nešto je gušće teksture te masnije pa si zbog toga odvojite malo vremena kada želite uživati u njemu ili si priuštiti laganu masažu, za što je meni također odlično. Potpuno nježan, prirodni miris meni jako paše i zbilja vjerujem da mi je moja koža zahvalna na ovom ulju. Ovoga ulja imam 3 bočice (jednu sam kupila sama, drugu sam dobila na poklon od Olivala, a treću od sestre). Pišite mi ukoliko vas zanima ovo ulje pa bih mogla napraviti malo darivanje. :)

dm Babylove Mama Ulje - 250ml, ispod 20knOvo ulje spazila sam sasvim slučajno i radi vrlo povoljne cijene odlučila isprobati. Namijenjeno je njezi kože u trudnoći te sadrži maslinovo ulje. Uz ovo ulje dobila sam mali tester Babylove Mama masti za bradavice koji još čuvam. S obzirom da sam do sada koristila nekoliko babylove baby proizvoda, vjerovala sam da će mi se i ovo ulje svidjeti. Prvo što sam primjetila ima svoj, rekla bih, babylove miris, koji se meni sviđa. Ovo ulje držim u tuš kabini te koristim prilikom tuširanja, kada ga nanesem na vlažnu kožu. S obzirom da je riječ o ulju, ono ne upija isti tren i iz tog razloga ga koristim uglavnom navečer prije spavanja kada mu dam vremena za upijanje, a ujedno se ja opuštam uz miris ovog ulja. S obzirom da cijenu od svega 16-17 kn (ne mogu se sjetiti točno), dobit ćete zbilja dobro ulje za njegu vaše kože. Jedina mana ovoga ulja je, po meni, pakiranje. S obzirom na široku ambalažu na otvoru ulja, vrlo lako će vam se razlijevati pri doziranju. Meni to nije problem jer ga koristim samo ispod tuša, no htjela bih vam skrenuti pozornost na taj mali detalj.

Müller Beauty Mama - Ulje za tijelo - 150ml, 24kn
Ovo ulje vrlo je slično Babylove ulju, a nešto malo manje masno od Olival ulja. Sadrži vitamin E koji je zadužen za elastičnost kože i upija se dosta brzo, s obzirom da je riječ o ulju.

Ono što me osvojilo kod ovoga ulja je miris i ambalaža. Ima predivan miris kozmetike za bebe. Baš onaj klasični baby miris i to mi se jako sviđa. Ambalaža je vrlo praktična jer ima pumpicu tako da nemate prige oko prolijevanja ulja. Ovo ulje dobila sam na poklon od prijateljice pa ne znam točnu cijenu, no googlala sam i trebala bi biti oko 24kn, a možete ga naći u Mülleru. 

S obzirom da sam se okrenula prirodnoj kozmetici u trudnoći, a koristila sam je uglavnom i prije, prvo tromjesječje sam koristila BIOBAZA i OLIVAL, a kasnije dodala i ostale. Ukoliko se u trudnoći odlučite malo posvetiti njezi kože, naravno da vam ne treba ovoliko proizvoda. Savjetovala bih vam da imate jednu kremu i jedno ulje pa koristite ono za čim osjetite potrebu. 
Ukoliko vam ne odgovara miris Biobaza Mama kreme, vidjela sam da i Babylove nudi kremicu, pa je imajte u obziru. 

Uz sve ovo, u zadnje vrijeme znam posegnuti i za ovim AVON Nutra Effects losionom koji ima vrlo laganu i mokru teksturu te upija jako brzo. Ulje sjemenki badema bogato je vitaminima A, B i E koji njeguju tijelo i zadržavaju vlažnost.
Namijenjen je suhoj i jako suhoj koži. Formula je nemasna tako da će vas u trenu osvježiti i hidratizirati. Ovaj losion koristim sada kada su temperature dosta više pa trebam nešto što će me osvježiti i brzo upiti, a koristim ga na cijelom tijelu. Cijena mu je oko 25 kn za 250 ml proizvoda.

Sve ove prozvode, naravno, možete koristiti ako i niste u drugom stanju, a tražite nešto što će povećati elastičnost i vlažnost vaše kože te ukoliko ste sklone strijama. 

Smatrate li da je bitno posvetiti se dodatnoj njezi kože u trudnoći?
Što ste vi korstile za njegu svog lijepog trbuščića i da li ste obilježene tzv. "linijama sreće"?

Pišite mi!
xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

  1. Odličan post, bas mi je dobro došao :) trenutno smo u 19. tjednu i redovito se mackamo i masiramo ^^ zainteresiralo me bas ovo Olivalovo ulje protiv stroja, svakako cu isprobati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Ja sam ovim Olival uljem jako zadovoljna. Zelim ti divnu i ugodnu trudnocu bez tigrastog trbuha! :)

      Izbriši
  2. U prvoj trudnoći sam se mahnito mazala i po 3 puta dnevno od prvog dana, nisam dobila strije (jednu maaaalu koja se danas ni ne vidi i to netom prije poroda vjerojatno)...mazala sam se svim i svačim - uglavnom je to bila biobaza krema na pumpicu, razna ulja ali i vulgaris masne i bogate kreme koje nisu nužno namijenjene trudnicama...sad sam opet trudna, malo sam se ulijenila po pitanju mazanja ali trudim se da bude bar 1x dnevno, opet imam biobazu za trudnice, terra naturi ružino ulje, iz mullera, bi good ulje iz bipe, holyplant bademovo ulje, bottega verde arganov maslac itd...pa rotiram po raspoloženju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha...vidim i ovaj put si se opskrbila svime i svačim. Tako i ja, pa biram kako koji dan. :)

      Izbriši
  3. Koristim AVON Nutra Effects već duže vrijeme i moram reći da sam jako zadovoljna. Baš je na akciji ovaj tjedan u AVON-u tak da ću uzeti novo pakiranje. Katalog je na linku ako koga zanima https://www.letkomat.hr/avon/katalog-112018-od-cetvrtka-26-07-2018/

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol