Akne! La Roche-Posay Effaclar


Tako sam sretna što sam konačno došla do toga da vam mogu ispričati svoju priču o borbi s aknama. Vjerovatno će se dio vas sada nasmijati na ovu prvu rečenicu, ali ako ste imali ovaj problem, a nadam se da niste, onda vam je stvarno jasno da je riječ o velikoj i dugotrajnoj borbi.
Stvarno ću se truditi da ovaj post ne bude baš predugačak jer ni sama ne volim čitat kilometarske postove, ali iskreno, mogla bi vam pričati satima o ovome.

Ovako, ukratko stanje moga lica kroz godine: U pubertetskim godinama nisam imala nekih značajnih problema s tenom niti sam morala koristiti neka određena sredstva protiv prištića, ali sam uvijek imala gel za čišćenje, piling i kremicu za svaki slučaj i povremeno koristila kada bi mi iskočilo par uobičajenih prištića. Stvarno se nikada nisam mogla požaliti na svoje lice, do nedavno. Prije nekih 8-9 mjeseci dogodio se neki preokret i samo odjenom, usudila bih se reći preko noći, dobila sam akne.  Ja sam jedna od onih koji se moraju obračunati i s najmanjim prištićem i  u zadnje vrijeme, prije nego što sam dobila akne, stanje na licu mi se malo pogoršalo, a ja sam tiskanjem i prčkanjem, napravila još veće probleme. U početku sam akne pripisala tome, nemogućnosti samokontrole kada iskoči prištić i zatim probala sa svim živim drogerijskim preparatima protiv nečiste kože i protiv nepravilnosti, ali nažalost, ništa mi nije pomoglo i nakon 2-3 mjeseca shvatila sam da mi je lice u sve lošijem stanju i da sam počela dobivati ozbiljne upale. Najviše od svega, bilo je i jako bolno.
Evo kako je to izgledalo. :( 

(ovo je još slika od onih boljih dana, znači znalo je biti i puno gore)

Nakon što sam satima provela na internetu, googlajući i čitajući forume, bila sam još zbunjenija. Naletila sam na post o Effaclar liniji i odlučila potražiti recenzije. Vidjela sam da su ovi proizvodi mnogima dali dobre rezultate tako da sam im odlučila dati priliku.
Prije nego sam počela koristiti proizvode iz Effaclar linije, naručila sam se na pregled kod dermatologa koji je odmah dao dijagnozu: AKNE (acnae papulopustulosae) Bila sam u šoku! Nisam mogla vjerovat da stvarno imam akne :D
Dermatolog je potvrdio moj odabir i rekao da probam s LRP Effaclar linijom te mi pripisao još jednu antibiotsku otopinu za lice, sapun za čišćenje lica i B kompleks tablete, jer mi je lice bilo prekriveno upalama. Kada kažem lice mislim da čeljust (gdje je sve i počelo) i obraze (na koje se dalje širilo).


Na svoju ruku sam odmah i uzela malo pakiranje LRP Effaclar gela za umivanje, ali ga nisam koristila jer sam lice čistila sapunom koji mi je prepisao dermatolog. Standardno pakiranje ovog gela je 200ml, a taj put sam naletila na tester pakiranje od 50 ml za nekih 30ak kn.

Evo popisa kupljenog:
  • Dermowas sapun za pranje (ako se dobro sjećam 30ak kn)
  • Effaclar Duo krema (oko 100 kn za 40ml)
  • Climycin lotio 0,6 (20-30ak kn)
  • B-complex tablete (40ak kn/30 tableta)
  • + Effaclar Gel za čišćenje lica koji sam sama odlučila kupiti (oko 80 kn/200 ml)
Dobila sam upute od dermatologa da Dermowas sapunom temeljito isperem lice svaki put prije nanošenja kreme ili losiona, znači i ujutro i navečer. Effaclar duo kremu nanositi danju, a losion prije spavanja. Tako sam i radila neko vrijeme, ali sam odlučila promijeniti tu rutinu, samoinicijativno.
Nakon nekih tjedan dana ove rutine primjetila sam da na području oko usta postala jako suha i stanje je bilo iz dana u dan sve lošije. Koža mi se toliko sušila da je pucala, a zahvaćalo je sve veće područje. Iz nekog razloga sam to pripisala Dermowas sapunu nakon čijeg korištenja mi je koža bila jako suha i zatezala. Kako bih sanirala nastalu "štetu" kupila sam La Roche-Posay CICAPLAST kremu (66,59 kn/40ml) koja ubrzava cijeljenje iritirane i ispucale kože i tome je odlično poslužila. Već nakon jednog dana ispucala koža se obnavljala i izgledala znatno bolje, a i nestalo je peckanje, zatezanje i crvenilo.


Dalje sam, kao što sam već i rekla, odlučila promijeniti rutinu jer nisam vidjela nekih velikih promjena.
Nadalje sam odlučila čistiti lice Effaclar gelom svako jutro i navečer. Toliko sam oduševljena ovim gelom da ga koristim od tada neprestalno. Nježno čisti masnu, osjetljivu kožu, odlično se pjeni i ispire, a i ima fiziološki pH (5,5) i ne sadrži sapun. Djeluje antibakterijski i seburegulatorno. Koristim ga za kompletno skidanje šminke, a da mi lice bude potpuno čisto, uvijek ponavljam jednom kako bi bila sigurna da sam sve skinula. Stvarno ga je potrebno jako malo da bi se očistilo cijelo lice.
Od tada sam izbacila sve druge vrste čišćenja lica i skidanja šminke i koristim samo ovaj gel. Ukoliko mi malo maskare ostane oko trepavica, to obrišem Bioderma Sebium H2O miceralnom. Ujutro također lice umijem Effaclar gelom, jer mi se zamasti i nebi vjerovali, ali i preko noći vam se lice onečisti i potrebno ga je ujutro "resetirati".  Oba ispiranja (i ujutro i navečer) obavezno radim u mlakoj vodi, a dinalno ispiranje uvijek u hladnoj kako bi se pore skupile.
Jako je bitno naglasiti da UVIJEK koristite čisti ručnik ili neki zasebni koji koristite samo vi i to isključivo za lice kako si nebi na već osjetljivo i upaljeno lice prenijeli još bakterija koje bi samo pogoršale upalu.

DUO kremu također koristim i ujutro i navečer, s tim da ujutro u tankom sloju namažem cijelo lice, a navečer je nanosim u 2 tanka sloja. Prvo jedan na cijelo lice, a nakon što upije, drugi sloj stavljam samo na kritična mjesta (u mom slučaju to su obrazi i čeljust). Prije večernjeg nanošenja kreme, lice očistim antibiotskim losionom i pustim da upije. Losion mi je potrajao cca mjesec dana, nakon čega sam ga ponovno zatražila u ljekarni i dobila još jednu bočicu. Nakon toga ga više nisam koristila.
Stvarno sam se jako trudila držati ove rutine i mogu se pohvaliti da sam je se u 99% slučajeva striktno i držala. Nakon nekih tjedan dana, primjetila sam da se situacija popravlja i da mi ova kombinacija puno više odgovara od one početne. Stvaranje novih upala je stopirano.
Iako sam bila jako skeptična što se tiče DUO kreme, imam same pohvale. Nakon nanošenja, lice mi je bilo jako mekano i hidratizirano. Ni malo mi ga nije isušilo niti sam primjetila ikakve negativne učinke ili iritacije. Nikada nebih rekla da je agresivna.

Jako me veselilo što sam poboljšanje primjećivala iz dana i dan, ali naravno, ukupni proces potrajao je nekih 3 mjeseca. Za samo zarastanje rana i upala potrebno je nešto više vremena, ali veselila me činjenica da nisu nastajale nove akne.

(nakon mjesec i pol)
Uspoređujući prvu i drugu sliku možete primjetiti kako su upale od prije mjesec i pol na drugoj slici i dalje vidljive, što vam dokazuje da stvarno ne prolaze preko noći.

Jako je bitno akne NE TISKATI! Vjerujte mi, probala sam!! Sve ćete samo još više pogoršati i upala će sutra dan biti još 5 puta gora, a o boli da i ne pričam.
Ako akna izbije na površinu, onda je možete istisnuti, s papirićem i unaprijed dobro opranim rukama. Ja sam to imala običaj raditi prije večernjeg čišćenja, kako bih odma sanirala ranu, iako sam stvarno izbjegavala i suzdržavala se od tiskanja.


Naravno, akne ne nastaju samo zbog vanjskih utjecaja. Veliku ulogu ima stres (kod mene prekid dugogodišnje veze), prehrana, ali i hormoni.
Svjesna sam činjenice da sam ja s aknama još i dobro prošla, i da, nažalost, ima puno mladih koji imaju puno puta teži oblik.

S obzirom da je meni ova kombinacija preparata savršeno odgovarala, i napredak sam viđala iz dana u dan, pripisala bih to stresu. Također sam se trudila izbjegavati fast food, i piti puno vode, ali mislim da to nije imalo prevelikog utjecaja na oporavak, ali je općenito jako zdravo, tako da sigurno nije odmoglo ;)

Evo konačno i zadnje slike. Stanje lica nakon 3 mjeseca korištenja LRP Effaclar preparata:


Iako više nemam akne i nemam upale, nastavila sam i dalje lice čistiti Effaclar gelom i navečer u tankom sloju nanesem DUO kremu. Ne držim se toga više baš striktno, iako do nedavno stvarno jesam jer me užasno plaši pomisao da mi se akne vrate. Konačno vjerujem da sam ih se riješila, iako sitnih nepravilnosti i dalje imam.
Iako sam imala stalno naviku prčkati po svom licu i istiskivati i najmanju nepravilnost, sada sam se konačno toga odvikla. Naravno, i sada se nekada opustim i pobjegnu mi prsti, ali to je jako rijetko. Neada si dam malo oduška. :D haha

U međuvremenu sam na BeautyBlog Dayu dobila na testiranje Vichy Normaderm Hyaluspot koji sam isto znala koristiti, a recenziju pročitajte ovdje.

Još jednom rezime moje borbe s aknama u slikama:
(početno stanje / nakon 1,5 mj / nakon 3 mj)
 Još jedan mali savjet - od kada sam prestala striktno koristiti ove preparate svaku večer, navečer, na očišćeno lice nanesem ulje gospine trave (Kantarionovo ulje), koje u vrlo tankom sloju umasiram u lice. Ima antibakterijsko, antivirusno i antimikotično (protugljivično) djelovanje. Bogato je hipericinom, taninima i flavonoidima koji djeluju protuupalno i pomažu epitelizaciju kože. Po preporuci sam čula da je jako dobro za oporavak lica te protiv akni i prištića. Uklanja pigmentaciju i mrlje od akni. Za sada mogu reći da sam jako zadovoljna i da mi je lice mekano i nahranjeno te bez upala i prištića. Nestale su i mrljice koje su ostale nakon što su akne prošle. Jedino pazite na činjenicu da ulje ne smije doći u kontakt sa suncem, taok da ga je najbolje nanositi prije spavanja.
Ovo ulje možete kupiti u svakoj ljekarni, a cijena varira ovisno o proizvođaču, ali je cca 30ak kn.

Ulje gospine trave/Kantarionov ulje pomaže kod:

  • rana
  • opekotina prvog stupnja
  • upale jajnika
  • vaginalnih infekcija (gljivica i virusnih infekcija, uključujući HPV, herpes, pa čak i HIV)
  • hemeroida
  • proširenih vena
  • čireva
  • ožiljaka, strija i akni
  • reume i gihta
  • upale mišića i živaca, ...




Nadam se da nisam previše zakomplicirala te da sam vam uspijela prenijeti svoje dojmove. Još jednom, napominjem, svaka krema i svaki preparat različito reagira na svačiju kožu, tako da ne znači da će vama odgovarati, kao što su meni. Ja se samo mogu nadati i poželjeti vam sreću :)

Kakvo je vaše iskustvo s Effaclar linijom? Da li ste je isprobali?
Imate li problematičan ten i kako se borite s tim?

xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

  1. Draga, rezutati su zapanjujući!

    Svaka čast !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Baš sam se dugo dvoumila oko objavljivanja ovih slika, ali post nebi bio toliko vjerodostojan da nisam.

      Izbriši
  2. odusevljana sam kako ti se lice ocistilo i drago mi je da drzis stanje pod kontrolom! :) na svu srecu nemam problema s aknama pa nisam probala effaclar liniju. (niki)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odusevila sam se kako ti je sad cisto lice,stvarno su zapanjujuci rezultati...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I dalje imam sitnih nepravilnosti i tu i tamo iskoči neki prištić, ali daleko je to od onoga što je bilo.. Ja zadovoljna :)))

      Izbriši
  4. Effaclar Duo krema mi je definitivno prva na spisku za kupovinu. Trenutno imam samo Vichy Normaderm Hyaluspot i nije mi bas zadovoljavajuc ako koristim samo njega. Lice ti se bas skroz ocistilo! JA inace ne mogu da se suzdrzim od cedjenja i kopanja po licu. Naranvo to uglavnom radim kad zaidje na povrsinu pa mogu da iscedim. Ali ja tu imam caku. Kada iscedim poprskam aktivnim kiseonikom i od kad to radim NIKAD ali NIKAD mi sutra nije bilo gore. Ta bubuljica koju cedim se prilicno smirila i nije se dalje obnavljala, a okolo nista novo nije izaslo. Aktivni kiseonika perfektno dezinfikuje i ubja sve sto je u toj bubuljici bilo. Jako prosto i efektno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i dalje imam sitnih nepravilnosti ali mislim da je moj ten jednostavno takav.. nikada neću imati glatku beby kožu..jer po cijelom licu imam kao siiiitni osip..ne znam što je to. :(

      hvala ti na savjetu... što je to aktivni kiseonik? da li je to možda termalna voda? Nju sam također koristila i sada nekada, i mislim da bi to svakome trebala postati rutina.

      Izbriši
  5. Ja nemam gdje kupiti to što si preporučila jer da imam, odmah bi išla :(


    Koža ti je sad super, zbilja si je dovela u red :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Lice si odlično sredila.... Ja sam pubertetske bubuljice riješila sa kantarionovim uljem... stvarno pomaže....

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličan članak, i super rezultati. Čestitam!!

    Kod mene su isto krenule sa područja čeljusti i pokoja na obrazu. Nije kritično, no kupila sam Sebium Serum da probam s njim, pa ako ne budem zadovoljna, kupujem LRP.

    Nakon mjesec dana korištenja, situacija se stabilizirala. Vidjeti ću još...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti.. kako si zadovoljna sa biodermom? Ja ju možda planiram isprobati..

      Izbriši
  8. Super! Bravo! Baš mi je drago da si se riješila problema jer znam kako frustrirajuće to zna biti.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne mogu ti reci koliko mi znaci sto si objavila ovo. Muku mucim s aknama od 13. godine, a sad imam 20. U pubertetu sam najvece probleme s aknama imala na obrazima i nema sto nisam probala. Na kraju mi je Clean&Clear doveo lice u red, ali ostali su mi oziljci zbog kojih ne zelim izaci iz kuce bez pudera. I sve bi bilo super da je samo u tome problem, nego mi je lice opet podivljalo prije nekih 3 mjeseca na istom podrucju kao i tebi, samo sto je tvoje mila majka prema mome. Uza sve to mi nakon svake akne, ili cak i najmanjeg pristica ostane crvena mrljica i to je jos vise vidljivo jer sam jako blijeda.
    Ovim postom si me potaknula da (po valjda stoti put) odem dermatologu koji ce mi, nadam se, znati preporuciti prave preparate. Hvala ti na ovom postu, dao mi je nadu da se sve to ipak moze rijesiti, a ti si pokazala veliku hrabrost (koliko god to mozda smijesno zvucalo) objavivsi ove fotke, pogotovo zato sto velik broj blogerica fotosopira ten. Vjerujem da ti nije bilo lako objaviti fotke jer i sama znam koliko los ten moze srusiti samopouzdanje. Ali ovo sto si postigla svojom upornoscu je zapanjujuce, i nadam se da ce ti se ten do kraja korigirati. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno.. stvarno mi puno znače tvoje riječi! :) dugo sam se dvoumila da li objaviti ovaj post, a slike me stvarno bilo sram staviti.. Kada sam počela pisati post, planirala sam ne stavljati slike od prije, nego samo rezultate, ali to nebi imalo nekog prevelikog smisla... kud puklo da puklo.. vjerujem da mnogima problem s aknama naruši samopouzdanje, ali nitko se toga nebi trebao sramiti, nego potražiti pomoć.. nitko nije kriv što ima akne..

      što se tiče mrljica koje imaš, svakako si uzmi ovo ulje gospine trave, stvarno pomaže!

      Hvala još jednom :* <3

      Izbriši
    2. Ma nema na cemu, zaista zasluzujes svaku lijepu rijec. :)
      I slazem se u potpunosti da se ne treba sramiti i da osoba s aknama nije kriva za to, ali tesko je to kad imas ozbiljne akne s 13/14/15 godina pa te vrsnjaci ismijavaju, mislim da mi je to zapravo najgori dio cijelog tog iskustva. Srecom, maknula sam se od takve sredine i okruzila normalnim ljudima (pomalo je bizarno da akne, koje doista nisu najgore sto se moze dogoditi, toliko utjecu na samopouzdanje).
      Nedavno sam pocela koristiti Noviderm Boreade LP kremu protiv nepravilnosti i vec nakon 2 tjedna upotrebe vidim pomak na bolje, ali nije ju pametno koristiti zbog sunca pa cu svakako za ovo ljetno razdoblje nabaviti to ulje.

      Jos jednom ti hvala na ovom postu, drago mi je da si to odlucila podijeliti s nama jer se osoba, kad vidi da nije jedina s takvim problemom, odmah osjeca nekako lakse. :)
      :* <3

      Izbriši
  10. ja sam godinama imala isti problem, meni je dermatologica prepisala dercome clear losion koji mi je stvarno pomagao..prošlo ljeto su mi se akne opet vratile, no ubrzo nakon toga sam zatrudnila i lice mi se totalno očistilo :) nadam se da mi se nakon što rodim, neće vratiti na staro!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tebi je problem onda bio hormonalne prirode, tako da vjerujem da će ti se hormoni trudnoćom normalizirati i da ćeš se trajno riješiti ovih napasti :) Sretno ;)

      Izbriši
  11. super post! i ja muku mucim s aknama dugi niz godina, otkad koristim lrp proizvode situacija se poboljsala :) gdje si kupila ovo ulje gosipne trave?

    OdgovoriIzbriši
  12. Slična situacija je bila i kod mene,samo što sam ja koristila Effaclar K jer sam imala sitne poktožne bijele akne i začepljene pore.Svakako preporučam LRP svima koji imaju problematičnu kožu :)

    OdgovoriIzbriši
  13. odličan post, stvarno treba imati hrabrosti za objavu ovako nečeg što nama mnogima vjerujem narušava svakodnevicu i borimo se protiv toga godinama, nekima uspješno, a neki bezuspješno..
    Ja evo 35 godina i još dan danas muku mučim sa tim, svašta probala, i po preporuci ali sve bezuspješno, dermatolog preporuči samo dermowash.. nekad ni jedne mazuljice a ponekad previše akni uvijek kao da sam u pubertetu.. pokušat ću i ja sa ovim proizvodima..
    Od puberteta pa do dan danas uvijek ista stvar a puder ne koristim jer još više izbiju, previše osjetljiva koža te naročito svijetli ten na kojem se svaka mrlja vidi...probat ću i to ulje..stvarno velika hvala na objavljenom postu.. veliki pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala tebi na komentaru, koji ja, nažalost, tek sada vidim! :/
      Nadam se da ti se stanje malo smirilo. Bila sam opet kod dermatologa i dobila sam antibiotike i Bioderminu global i AKN kremu.. stvarno su odlične! Uskoro spremam post i o nekim prirodnim preparatima za borbu protiv ovih napasti pa navrati na blog, ako se sjetiš ;)

      Izbriši
  14. Ja sam bubuljice sredila identicnom rutinom-Effeclar gel,Effeclar duo, LRP Cicaplast Baume B5,Bioderma Sensibio + vitamin B ali sad su mi problem flekice i oziljci :/ Valjda cu pilinzima i to srediti :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako nisu oni baš dugoki, baš ožiljci, onda će ti se s vremenom povući mrljice. samo njeguj i hrani svoju kožu ;) Baš mi je drago što si uspjela riješiti problem ;)

      Izbriši
  15. Imam problema s aknama od valjda 14.godine,sad imam 22 koristim neke proizvode koji pomažu ali nikako ih se u potpunosti rješiti a vjerojatno ni neću jer su uzrok hormoni plus imam masnu kožu također stres.
    Dobra mi je bioderma sebium krema, noviderm boreade 12 za flekice.Za umivanje mi je ok biobaza, ali koristila sam razne umivalice, samo gledam da nije preagresivno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <ja sam trenutno na Biodermi i stvarno je odlična. Koristim je u kombi s antibioticima, tako da je vjerovatno i to zaslužno za to. Kod mene su također, problem hormoni i muku mučim s tim. Sad mi se stanje dosta popravilo, ali baš to, uvijek se pojavljuju novi.. nije puno, ali opet. :/

      Uskoro prirpremam post o prirodnim preparatima koji su meni dosta pomogli.. najviše oko proširenih pora, manse kože i općenitog izgleda lica.

      Izbriši
  16. Znači, možda ima nade i za mene.
    Do prije 3 mjeseca na licu nisam imala ni najmanju aknu. Eventualno bi se pojavila jedna ili nijedna pred menstruaciju. No, odjednom sam dobila gomilu nekih malih bijelih gadosti, po čelu najviše, ali i po obrazima. I naravno, uz jutarnju kavu ritual mi je kopanje po tome, jer me užasava što mi čelo nije glatko kao nekad.
    Luda sam i ne znam šta činiti. Pokušavam koješta, ali do sada nije urodilo plodom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno da ima! :))
      Rekla bih da ti je to do stresa, pa za početak pokušaj poraditi na tome. Istu situaciju ima mi frendica koja oduvijek ima lice kao bebinu guzu. Ako imaš osjetljivu i suhu kožu, probaj sa Bioderma sebium Global i AKN kremicom. Jako su dobre. Akn je jača, pa nju stavljaš samo na prištiće, a Global možeš na cijelo lice, izbjegavajući oči i bliži rub usana.

      Iako trenutno više nemam akne kao takve upale, i sad ame muče samo prištići, izbacila sam sve kremice i koristim samo Elixir ulje i na problematiča područja stavim nakon ulja malo ulja čajevca. Jako dobro djeluje kod mene. ;)

      Izbriši
  17. Zaista je lijepo znati da ima nade :) Obično ljudi kažu, ma uvijek će se vratiti te male bijele točkice, koje su idealne za istiskanje... nemam ih puno i još uvijek ih nekako mogu prekriti kosom jer se nalaze malo više prema ušima, ali želim lijeečiti a ne prikrivatii :) isprobala bih te proizvode, ali dosta toga nema kod nas u Bosni od tog što ste navele :( :( svejedno hvala

    OdgovoriIzbriši
  18. Počela sam koristiti effaclar proizvode ovo ljeto prema uputstvu svoje dermatologice. Naime inače nemam problema sa tenom i lice mi je čisto do PMS-a, ali ovo proljeće sam dobila prištiće na području brade. Nakon mehaničkog čišćenja tog područja krenula sam sa effaclarom. Ujutro i navečer umivala sam se u effaclar gelu i nakon toga stavljala effaclar duo +, kako živim na moru često sam vrijeme provodila na plaži stoga sam korsitila i avenovu zaštinu kremu spf 50+. U početku je došlo do iritacija, crvenila i naposljetku ljuštenja do nekoliko slojeva kože, prištići su bili još prisutni iako nešto manje. Nakon 2 tjedna korištenja odlučila sam napraviti pauzu, u to vrijeme sam svako drugu večer na bradu umazivala kntarionovo (gospino) ulje i stanje se mnogo poboljšalo. Mrlje su nestale novih prištića nije bilo. Nakon što se situacija popravila odlučila sam prestat s korištenjem effaclar proizvoda nadajući se da će stanje odtad biti samo bolje, ali prije tjedan dana na bradi se pojavila jedna potkožna akna i nastala je hiperpigmentacija. U stanju sam PMS-a stoga sam čitajući vaša iskustva odlučila se vratiti effaclar proizvodima i ne odustajati naredna 2 mjeseca . Gel je odličan jer daje osjećaj čistoće, mirisa, oslobađa kožu. Effaclar duo+ odlično uklanja flekice i ostajem mu vjerna do kraja! Moje samopouzdanje je počelo rasti prije mjesec dana kad sam vidila da je effaclar duo+ uistinu očistio kožu do lijepe prirodne boje bez fleka no kako sam ga prestala koristiti stanje se malo pogoršalo iako ne kao prije stoga se nadam da ću za mjesec dana pogledati ovu ispovijest i nasmiješeno reći, napokon sam sretna i napokon je prošlo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurna sam da hoćeš! :) Za sve treba vremena! Osobito kada je riječ o ovako jakim proizvodima koji prvo učine , usudim se reći, štetu i tada mnogi odustanu jer misle da im ne pomaže. Treba biti uporan i nadati se najboljem. Osim toga, gledaj da piješ puno vode, dok ti se lice čisti jer i to ima velik utjecaj.
      Sretno! :*

      Izbriši
  19. Imam veliku potrebu da ti kažem veliko HVALA. Godinama sam imala problema s aknam, isprobavala sve i svašta a od dermatologa odustala jer nije bilo rezultata. Prije nekoliko mjeseci naletjela sam na tvoj post dok sam istraživala iskustva sa duo kremom, primjetila sam da si imala problema na istim područjima lica kao i ja te sam odlučila isprobati sve što si navela da pomaže i istim redoslijedom (osim što sam ja uzela duo+ kremu), sutra je mjesec dana kako koristim sve i lice mi je puno puno bolje, sve se smirilo i sada je u fazi prolaženja, novih akni nema i cijelo lice mi je jednostavno čišće i svježije nakon 4 godine. Hvala puno puno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako sam sretna zbog tebe jer znam kroz što prolaziš! :) Samo strpljivo i bez stresa i vidjet ćeš promjene iz dana u dan. Ne znam da li sam u postu spomenula, ali probaj smanjiti mliječne proizvode, zaista pomaže. :*

      Izbriši
  20. Svakako cu isprobati sve navedeno u postu ali posebice ulje.
    Akne mi zasad nisu jos tako strasne, ali pojave se tu i tamo. Grozno. A imam vec 25 godina i nikako se toga rijesiti.
    No, da te odmah pitam- imas kakvu preporuku sto se samih mitesera tiče? Imam ih uzasno puno. Do prije mjesec dana nisam imala tako i sad mi nesto pravi nered na licu a ja ne znam sto i ne znam kako ih se rijesiti.. ;/

    OdgovoriIzbriši
  21. Pozdrav ja nikada u pubertetu nisam imala problema sa aknama a sad prije dva tj mi je lice grozno od upale ih akni. Molim pomoć za akne i fleke od njih 😥

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol