Afrodita šampon - Kopriva & pantenol

Evo jedan post o kosi. :)
Htjela bi ovo iskustvo podijeliti s vama jer sam sigurna da će nekome pomoći.
Naime, već duže vrijeme muku mučim s pretjerano masnom kosom. Perem je uvijek prije spavanja i onda nakon toga izdrži još maximalno 2 dana, s tim da je samo sljedeći dan mogu nositi puštenu, a drugi dan je već zavežem u rep jer mi se ne sviđa kako stoji i već lagano se počne mastiti.
Mislila sam da je problem u tome da možda stavljam previše regeneratora, ali ni to nije pomoglo.
Dobila sam savjet da si kupim najobičniji no name šampon od koprive i da probam s njim jer u sebi nema dodatna ulja i dodatke koji maste kosu.
Tako sam i napravila. Na polici sam vidjela nekoliko tih šampona od litre i uzela Afroditin koji je bio nešto više od 20 kn.
O ambalaži se nema šta posebno za reć - prozirne je boje s plastičnim čepom na vrhu. Klasika za tu vrstu šampona.
Evo što iz Afrodite kažu za ovaj šampon:
"Vitalizira vlasište i jača kosu od korijena do vrhova. Posebno je preporučljiv za kosu koja je sklona prekomjernom ispadanju.
- EKSTRAKT KOPRIVE

s mineralima, vitaminima, prije svega s vitaminom C i pantotenskom kiselinom te taninom, pospješuje prokrvljenost vlasišta i tonizira, regulira ravnotežu vlage i sprječava isušivanje vlasišta. Time pospješuje zdrav rast i jača strukturu kose.
- PANTENOL (PROVITAMIN B5)
prirodni je regenerator i ovlaživač kose. Prodire u vlakno kose i time ga podeblja i ojača njegovu strukturu. Tankim slojem na površini kose njeguje površinski sloj i štiti unutrašnjost korteksa, obnavlja lomljivu, slabu i tanku kosu te joj povećava volumen i vraća prirodnu vlažnost."

Uz masnu kosu, u zadnjih pola godine mi kosa strašno otpada kod pranja. To je baš velika količina vlasi :/ Pripisala sam to konstantnom vezanju kose u rep pa onih 100-tinjak dnevno za koje je normalno da ispadnu, ispadaju tek pri pranju, ali dugoročno sam primjetila da mi se kosa dosta prorijedila :(

Nešto više od mjesec dana koristim ovaj šampon i mogu reći da mi kosa sada izdrži 4 dana bez pranja tj. za jedan dan mi se produžilo i ja sam zadovoljna.. iako mislim da je prošao tek kratki period i da će to biti još bolje tako da ću svakako nastaviti koristiti ovaj šampon. Uz njega sam nastavila koristiti standardni L'Oreal Elseve regenerator koji nanosim na vrhove.
Iako sam tek naknadno vidjela da na ovom šamponu piše da je namjenjen protiv ispadanja kose, moram reći da sam taj učinak i najviše primjetila. Nevjerovatno, ali sa sigurnošću mogu reći da mi kosa skoro pa i ne ispada više. Pri pranju ispadne samo par vlasi! :D

Načula sam da je dosta cura na forumu isprobalo ovaj šampon i da su jako zadovoljne.
Mislite li ga i vi isprobati ili ga možda već i koristite?

Edit: nakon potrošene prve boce ovog šampona, nisam odmah našla novi, i za zamjenu isprobala Eveline šampon od koprive koji mi  je stvarno užas (suha kosa, teeeško rasčešljavanje, zamastila se sljedeći dan).
Odmah sam odjurila opet u potragu za ovim i našla ga u Konzumu. Sada mi je srce opet na mjestu :)
Definitivno nastavljam s ovim šamponom!

Primjedbe

  1. super! baš ću ga kupiti :) i moja kosa se brzo masti i u zadnje vrijeme dosta ispada :/ i još je uz sve to jako suha na vrhovima i ne podnosi agresivne šampone.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako probaj s ovim.. Osim što je zprotiv ispadanja kose, kopriva je jako dobra za jačanje i obnavljanje. Ja se blajham, a mogu reći da imam dosta kvalitetnu kosu i primjetila sam da mi je uopće ne isušuje, naprotiv.

      Izbriši
    2. Ja sam ga uvijek nalazil u ducnim poput Konzuma ili Spara.

      Izbriši
  2. Ja sam mu dala nekoliko šansi jer sam čula super komentare, ali meni jednostavno nije uopće valjao... imam isto masnu kosu i perem ju svaka 3 dana, a s ovim šamponom je to bilo još kraće... već neko vrijeme sam na dječjim šamponima (najčešće onaj iz dm-a Babylove) i super sam zadovoljna... 3 dana mi je kosa super, sjajna, mekana, manje ispada... to je to :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno? :/
      a sve je to individualno.. nikome niti jedan proizvod ne reagira isto.. ja se nadam da će meni ovaj i dalje biti dobar, ako ne.. probat ću s baby šamponom :)

      Izbriši
  3. Ja također koristim šampon od koprive, ali annyerov i regenerator elselv samo u bijelom pakiranju, ne moram je prati nekih 4 dana... super :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja imam iste probleme i odličan mi je šampon za kosu Alverde od breze i kadulje:) Probala sam Afroditin od kamilice, ali me tjeme previše svrbilo od njega pa sam prestala koristiti, zato sam i sumnjiva prema ovome, ali mogla bi mu dati šansu:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, budem i to probala kad mi se kosa na ovaj navikne :)

      Izbriši
  5. Imala sam isti problem (pretjerano masna kosa, ispadanje) i upravo mi je taj šampon pomogao. Koristim ga već sigurno dvije godine.
    Ponekad se vratim klasičnim šamponima, no tada se i moj problem vrati. Mislim da se vlasište masti zbog silikona kojeg proizvođači pretjerano stavljaju u šampone kako bi kosa bila što glađa. Dovoljno silikona sadržavaju regeneratori, pa se kosa preoptereti duplom dozom silikona i iz šampona.
    A ispadanje kose je u potpunosti riješilo svakodnevno (ili svakog drugog dana) uzimanje Omaga 3 masnih kiselina u kapsulama (Natural Wealth, oko 95 kn za 100 kapsula). Kažu da je ta kiselina eliksir za organizam, najčudotvorniji sastojak za zdravlje (emisija D. Oz-a). Ako se odlučiš na njih, pripazi da uzmeš čiste Omega 3 kapsule, a ne Omega 3-6-9, jer kiseline 6 i 9 sadržava svaka hrana koju unosimo u organizam.
    Nadam se da sam pomogla svojim savjetom. :) K

    OdgovoriIzbriši
  6. Zabohavih još nadodati da uz ovaj spomenuti Afroditin šampon koristim i onaj od breze i arnike (Afroditin, za masnu kosu i perut). Peruti nemam ali jednako dobro pomaže kao i ovaj od koprive. ;) K

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti...
      Ovaj drugi spomenuti šampon od Afrodite je bas za masnu kosu?
      Mogla bi onda i taj isprobati!
      Koji ti se pokazao boljim kod tog problema?

      Izbriši
    2. Oprosti što dosta kasnim s odgovorom, tek sam sad vidjela tvoje pitanje. Oba Afroditina šampona su se pokazala jednako dobrima i oba su za masnu kosu. Ako ti jedan šampon odgovara, treba ga se držati duže vrijeme kako bi učinak bio što bolji.
      Vidjela sam da je netko spomenuo da mu je frizerka savjetovala Afroditin šampon, pa ću nadodati da je i meni moja frizerka dala isti savjet. ;K

      Izbriši
  7. Fitoval za masnu kosu je super!!!Al nije bas jeftin..oko 50 kn mislim..Id put ovaj kupujem...

    OdgovoriIzbriši
  8. Upravo ovaj šampon mi je moja Melita (najbolja frizerka u STu) danas spominjala! Osim toga, Afroditini proizvodi su mi uvijek bili dobri. Ovaj ide na To Buy popis.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda nije slučajnost da je meni pomogao, iako sam ga sasvim slučajno uzela niti sam ikad ačula da ga netko spominje. Do sada. :)
      Stvarno puno ljudim ima pozitivne komentare.
      Jel zna tko gdje ga još ima za kupiti, DM/Kozmo?

      Izbriši
    2. Imate ga u plodinama I koznumu i dalje ne znam tj. nisam sigurna mislim da bi trebali imati i Kaufland i ti veci ducani .......Ja sam ga vidala u jednom malom ducancicu u mom naselju jako su popularni........Usput zna li neko neki sampon u Hrvatskoj da je jeftin misli ne preskup...a da je od njega kosa duza i brze raste ,.....A da nije znate ono da ga ja moram praviti i stavljti neka ulja.....

      Izbriši
  9. Moram ga isprobati!
    Također muku mučim s masnom kosom (točnije, masnim vlasištem), perem ju svaki dan jer mi već 2. dan nakon pranja vlasište bude masnjikavo i jednostavno se ne osjećam dobro ako ne operem kosu :/
    Već sam pročitala par pozitivnih iskustava, ali uvijek zaboravim kupiti taj šampon kad odem negdje, a u mom gradu ga nema :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemaš nigdje Konzum ili Mercator u blizini?
      Obavezno ga isprobaj, mene je spasio + stvarno mi ojačao kosu.

      Izbriši
  10. Ovo mi je stvarno jako puno pomoglo ..Zaista ti puno hvala. <3 :D
    Vidjela sam neke komentare na jednom forumu da se od ovoga šampona vrhovi jako osuše, izgledaju kao slama i slično..Ti ga koristiš duže vrijeme pa jel to sa vrhovima istina ili ne ? Još jednom ti puno hvala :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da nekome koristi moja recenzija :) <3
      Gle, sve je to individualno i ne mogu tvrditi da će svima jednako reagirati, ali ja ga koristim već par mj i ne mogu ti uopće opisati koliko mi je kosa dobra.. 100% mogu tvrditi da mi nije niti malo isušilo kosu. Naprotiv, imam osjećaj da je puno jača, kvalitetnija i ima onaj zdravi, prirodni sjaj. Definitivno ne odustajem od ovog šampona! :)
      I da, ja se blajham, znači kosa mi je još osjetljivija i suša. Stvarno, ovaj mi je šampon samo pomogao, ni u čemu odmogao. Još da samo napomenem, regenerator koristim i dalje. ;)

      Izbriši
  11. I još sam htjela samo pitati da li isušuje kosu..Inače bih ga stvarno htjela koristiti ali komentar jedne djevojke na forumu me malo zaplašio . ://

    OdgovoriIzbriši
  12. također koristim afroditinu koprivu,na prijedlog frizerke, jedan od boljih sampona! samo moran napomenit da je prominia ambalazu i teksturu(vise nije proziran)i taj san probala,al nije ni priblizan kao staro izdanje, zato san pozurila u trgovinu i stvorila zalihu za sljedecih pola godine! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ozbiljno? :OO

      morat ću onda kupiti zalihu :)
      Hvala ti na informaciji.

      Izbriši
    2. postoje 2 vrste afroditinog šampona od koprive! nisu ništa mijenjali
      u dm je onaj s biotinom i on je kremasto zelenkast, a u supermarketima ala konzum je rjeđi, tamnozeleni, npr čarli boje :)

      Izbriši
    3. i ja sam to primjetila :) Ja koristim ovaj čari šampon :D

      Izbriši
  13. Hvala ti tvoja recenzija mi puno pomaže.... <3 :DD

    OdgovoriIzbriši
  14. koristim taj sampon vec 3 god,inace imam normalan tip kose,kosu sam prala svaki peti dan..........sad kosu perem jednom tjedno......i svi mi se dive kako imam lijepu dugu kosu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u ovom slučaju vrijedi ona: manje je više. ne treba kosu zasititi s milijun preparata.

      Izbriši
    2. dali ce se proguscati kosa i vlas biti deblja od ovog sampona

      Izbriši
    3. vlas će biti čvršća, pa samim time izgleda deblje i kvalitetnije.

      Izbriši
    4. hvalaa na odgovoruu al me zanimaa joss ce bitii guscaa ne samooo kadd se pogleda da tako izgledaa negoo ii kadaa se uzme uu rukee daa se oseti da je gustaa.. koristila sam caj od koprive parr ptaa ii mozdaa posle 4 -5 puta vidjelaa sma da miii izbijaa novaa mladaa kosa iii vlas je bila debljaa negg onaa od prijee... hvalaa :)

      Izbriši
    5. tako je. kosa bi zaista trebala biti gušća. ;)

      Izbriši
  15. ajme, nadam se da će me ovo spasiti! imam sličan problem tvojem, doduše - ne masti mi se toliko kosa, ali zato ispada i tanka je. :( kupujem sutra!

    OdgovoriIzbriši
  16. Evo ja sam valjda jedina kojoj je taj sampon onak meeh i uzasno mi je zao zbog toga :( naime, kad sam ga vidla u mulleru sjetila sam se tebe da si spominjala i jos kak je bio na nekoj akciji uzela sam ga, ali ne bas ovaj nego onaj kremastiji sad nezz dal ima neke velike razlike u njima? Kosa mi je nakon njega nekako bezlicna ni vrit ni mimo :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam danas na stranici i instagramu objavila kratku usporedbu ta dva. Meni tak kremasti isto nije nešto i nisam primjetila da mi je kosa sretna s njim, a ovaj mi je stvarno odličan! Probaj ovaj prozirno zeleni.

      Izbriši
  17. Jao, kao da sam ovaj post ja pisala, po pitanju pranja kose i opadanja, rutine odrzavanja. Probala sam obicni Afroditin od koprive, ali nisam bila dosljedna u koristenju (bila sam u fazi isprobavanja raznih sampona) tako da se ne sjecam da li je djelovao. Moram definitivno probati i ovaj sa pantenolom. Sad koristim neki od breze, isto u velikom pakovanju kao i ovaj Afroditin, i definitivno mi odgovara. A inace svasta sam isprobala i vecina mi samo zamasti kosu i oteza je. Nakon isprobavanja raznih i skupljih sampona, skontala sam da kod masne kose treba sampon koji ce dobro ocistiti tjeme, te se i sama fokusiram na pranje tjemena, a ''stedim vrhove kose'' tj. trudim se da ih sto manje tretiram samponom, da ne bi doslo do isusivanja. Sa ovom ''tehnikom'' kosa mi je puno ljepsa i izgleda gusce i zdravije, a sad jedva cekam da isprobam i ovaj sampon, hvala na preporuci!

    Amina

    OdgovoriIzbriši
  18. Ja ne razumem, prvo spomeneš koprivu, pa onda elseve? Koji je na kraju pomogao?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve se odnosi na koprivu, a elseve je smao regenerator koji koristim na vrhovima. :)

      Izbriši
  19. Imam 17godina,i kosa mi se strasno masti,svaki drugi dan pranje.U zadnje vrijeme je strasno pocela da opada i to me strasno zabrinulo.Inace imam jako dugu kosu,skroz do kraja ledja.Sinoc sam u Konzumu kupila ovaj sampon i evo skoro sam oprala kosu.Inace mi kosa tokom pranja opada a sada samo par dlaka.Vec sam sada odusevljena.Nadam se da ce ispuniti moja ocekivanja.M��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti odgovarati. Probaj kosu ne prati toliko često i ne žuljaj tjeme previše jer time potičeš lojne žlijezde na rad i one će još više mastiti kosu. Pronađi Batiste šampone u DMu za suho pranje, jer će ti oni produžiti pranje kose za par dana. Ja ih jako volim.
      Osim toga, probaj jednom tjedno kosu oprati jabučnim octom. Osim što je dobar za kosu, dobar je i za masno vlasište.
      Što se ispadanja kose tiče, neka te to ne brine. Kosa se sva 4 godine obnavlja i tada ispada u većoj količini. Meni se tada bila dosta prorijedila, ali to se brzo vrati na svoje. Ukoliko nakon nekon perioda primjetiš i dalje prekomjereno ispadanje, potraži savjet liječnika.
      SRETNO!

      Izbriši
  20. Da li raste kosa od Afroditinog samponaa od koprive? :-***

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako misliš na ćelavost, to ne znam reći, ali u periodu kada sam ga počela koristiti strašno mi seprorijedila kosa i bila jako tanka. Odkako koristim ovaj šampon, ona je znatno kvalitetnija, gušća i čvršća! :)

      Izbriši
  21. Pogledajte http://beyou-handmade.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  22. Bok cure , i ja imam tanku i presvilenu kosu kojoj fali volumena ... radi tih glupih sampona sa silikonima sam pocela misliti da mojoj kosi nema nade dok nisam shvatila da je stvar u tim samponima koi da bi je ucinili svilenkastijom je samo maste sto je lose za moj tip kose. Dok nisam pocela korisit zelenu glinu i sodu bikarbone , to me spasilo jer sad uz to mogu oprati kosu svakih 5 dana sa samponom. Ali i dalje imam problem da kad koristim sampon sutradan je masna , koliko god on skup bia u svakom stave to nesto da je omeksa a to meni smeta jer zelim suho tjeme... uglanvnom dns sam dobila preporuku za taj jeftini sampon od afrodite i nadam se da ce on pomoc bar da je za dan duze cista i manje svilena.. narucila sam i od tinkture od koprive sampon al cemo vidjet jel oni stavljaju isto ta sranja za svilenost...

    OdgovoriIzbriši
  23. Ja imam problem s peruti da li ce taj šampon pomoc pri uklanjanju peruti...Koristila sam sve šampone ali nijedan mi nije pomogao...

    OdgovoriIzbriši
  24. I ja već dugo koristim Afroditin od koprive, za moju masnu, tanku, ravnu kosu čini čuda...
    Naišla sam na ovaj recept za obogaćivanje - pa procijenite sami. Ja još nisam isprobala.

    http://lijekizprirode.com/ljepota/sampon-koji-sprecava-opadanje-kose-podstice-njen-brzi-rast-kosi-vraca-sjaj-volumen-i-elasticnost-provjeren-recept-100-8381.html

    OdgovoriIzbriši
  25. Čitam ove komentare, a ja opet imam suhu kosu, od prije dva mjeseca mi se pojavila perut koju nikad nisam prije imala. Uz to me počelo svrbiti vlasište i kosa opadati. Dugo sam bila vjerna Nivea šamponu za volumen, njihove lakove za kosu. Potom sam poželjela promjenu i kupila Schwarzkopf gliss koji mi je baš osvježio kosu, no poslije nekog vremena sam primijetila problem koji sam navela. Probat ću Afroditin sa koprivom i pantenolom samo neznam da li je on i za suhu perut. Bila bih zahvalna da se javi neko sa istim problemom.

    OdgovoriIzbriši
  26. Čitam ove komentare, a ja opet imam suhu kosu, od prije dva mjeseca mi se pojavila perut koju nikad nisam prije imala. Uz to me počelo svrbiti vlasište i kosa opadati. Dugo sam bila vjerna Nivea šamponu za volumen, njihove lakove za kosu. Potom sam poželjela promjenu i kupila Schwarzkopf gliss koji mi je baš osvježio kosu, no poslije nekog vremena sam primijetila problem koji sam navela. Probat ću Afroditin sa koprivom i pantenolom samo neznam da li je on i za suhu perut. Bila bih zahvalna da se javi neko sa istim problemom.

    OdgovoriIzbriši
  27. Čitam ove komentare, a ja opet imam suhu kosu, od prije dva mjeseca mi se pojavila perut koju nikad nisam prije imala. Uz to me počelo svrbiti vlasište i kosa opadati. Dugo sam bila vjerna Nivea šamponu za volumen, njihove lakove za kosu. Potom sam poželjela promjenu i kupila Schwarzkopf gliss koji mi je baš osvježio kosu, no poslije nekog vremena sam primijetila problem koji sam navela. Probat ću Afroditin sa koprivom i pantenolom samo neznam da li je on i za suhu perut. Bila bih zahvalna da se javi neko sa istim problemom.

    OdgovoriIzbriši
  28. I ja sam baš uzela taj šampon najviše radi opadanja kose i nakon prvog pranja kosa mi je tako mekana i lako se raščešljava a nadam se da će mi pomoći i za opadanje a vidijeću pri korištenju i znam da se ne mogu odmah vidijeti rezultati i treba mu vremena i više korištenja. Za sad super i pijeni i ne treba ga uopšte puno ni stavljati a i lijepo miriši.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju