Batiste šamponi za suho pranje

God Bless Batiste!!! :D

 

Jeste li čuli za Batiste šampone?
Mislim da se iz podnaslova može shvatiti da sam oduševljena ovim proizvodom!
Evo da vam ukratko predstavim:
"Batiste šamponi za suho pranje, poznati su britanski brand, koji se na tržištu nalaze u obliku spreja i idealni su za sve tipove i boje kose, kao i za različite stilove frizura. Praktični su i prilikom putovanja iako je njihova najveća prednost brz i dugotrajan učinak."

Na Beauty Blog Day-u predstavljen nam je novitet na našem tržištu, a to su Batiste šamponi za suho pranje.Samo predavanje je bilo ok, ali me nije toliko zaintrigriralo da bi ih išla kupiti. Prvi razlog tomu je činjenica da su svi modeli imali prekrasnu isfeniranu kosu koja je, naravno, bila čista. Nekako im nisam "povjerovala". :D

Kasnije sam se obratila simpatičnoj curi na Batiste štandu i malo popričala o tome, i kako bi me uvjerila u djelovanje, poklonima mi jedan Batiste sprej. Mislim da je to bila Blush varijanta.

Po završetku BBD-a, dobili smo vrećicu sa poklonima, u kojoj je bilo po uzorak sa svakog predavnja i još dosta testera, a među njima još 3 Batiste šampona (Original, XXL Volume i mini verzija Blush-a). Kada sam došla doma, prvo što sam napravila, poslikala sam sve te proizvode i nekako skroz zaboravila na šampone za suho pranje, dok se jednog jutra nisam probudila s masnom kosom i u nevjerici gledala u ogledalo i nisam mogla shvatiti kako mi se preko noći uspije umastiti. S obzirom da sam bila u velikoj žurbi, nisam imala vremena za pranje kose pa sam šansu odlučila dati Batiste-u. :)
Sad će ovo zvučati malo pretjerano i filmski, ali preporodila sam se! :D
S obzirom da inače imam kosu sklonu brzom mašćenju, i maximum mi je 2-3 dana bez pranja, ako se ne želim sjajiti, s Batiste šamponima mi taj period produži na 4-5 dana.
Ne koristim ga uvijek, ali nekada i nakon prvog dana nakon pranja volim pošpricat po tjemenu, da pokupi masnoću koja nastaje, ali i nekako osvježi kosu i odigne od tjemena. Nanosim ga isključivo po tjemenu dijeleći kosu u redove od cca 2-3 cm debljine.
Iako imam svijetlo smeđu/plavu kosu, nakon špricanja vidljivi su lagani bijeli tragovi koji nestaju češljanjem ili, ja bi preporučila, umasiravajući prstima proizvod u kosu.

Inače, Batiste šamponi za suho pranje dostupni su u 11 različitih varijanti, a kod nas su, koliko znam, dostupne 4 najprodavanije: Blush, Original,  XXL Volume i Dark & deep brown.
Za svakog ću napisati po rečenicu i poredati ih od najdražeg prema manje dragom :)


Original
- Najnajnajbolji definitivno! Osim ugodnog i nevjerovatno svježeg mirisa, a i osjećaja koji ostavlja nakon nanošenja, kosu doslovno oživi! Savršen je za moju kosu! Kada mi se zamasti, na tjeme nanesem malu količinu, dobro umasiram u kosu i počešljam i kosa mi je kao da sam je upravo oprala!
Ovaj ću sprej definitivno opet kupiti i uvijek ću ga imati na polici.

Blush
- Vrlo sličan originalu, nešto intenzivnijeg cvjetnog mirisa, za mene malo prejak, ali samo prvih par minuta nakon nanošenja. Iako obavlja svoj posao jednako dobro kao i moj favorit (original), ne ostavlja mi taj svježi finiš i kao da mi kosa djeluje malo suho.

XXL Volume
- ova varijanta mi se baš i nije svidjela. Kao što sami naziv kaže "Volume", nanoseći na tjeme, kosi daje volumen, ali i stvara efekt laka. Teško mi je kosu nakon njega počešljati i jedino što mogu je kosu zavezati u rep.  Ovu varijantu neću više sigurno kupiti, a koristim ga samo kada znam da ću kosu kasnije oprati, a u tom trenu zavezati u rep.

Dark & deep brown
- ovaj šampon nisam imala prilike probati, ali i s obzirom da sam plavuša, nebi imalo smisla. Kao i svi Batiste šamponi, koji su na bazi rižinog škroba, upijaju masnoću s vlasišta te osvježava kosu, ovaj šampon ima i učinak osvježavanja boje, ali i prikrivanja manjih sjedih ili sjedog izrasta (tako nam je rečeno na prezentaciji).

Cijena Batiste šampona za suho pranje je 29,90 kn (200 ml), a može se naći u Bipi i dm-u.

Eto, malo sam se opet raspisala. :) Nadam se da sam vam uspjela dočarati učinak ovih šampona.
Hoćete li isprobati šampone za suho pranje ili već možda jeste? 

xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

  1. ja sam probala i to je neso najbolje u zadnjih godina da su izmislili! :) super je stvar!
    steta sto nema toliki izbor i kod nas!
    ali gdje ima za kupit xxl volumen i original?
    ja sam samo u svim nasim dmovima vidjela blush i za smeđokose?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ja sam ih dobila na poklon, ali iskreno se naaadam da originala ima i za kupit. ako ne, sigurno će doći.. :) Pogledaj u Bipi!

      Izbriši
    2. da, jedino u bipi ako ima, kozmo znam da nema, cak ih nekad nema ni u dm!
      bas sam danas gledala, i nema samo blush i brown! :(
      nadam se da bude fakat!

      Izbriši
  2. Ja još uvijek nisam probala Batiste, ali stalno čujem neke dobre stvari i mislim da ću morati. Masti mi se kosa već drugi dan nakon pranja, a ne želim ju stalno prati, stoga bi ovo meni bilo odlično. Ajd, nagovorena sam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hihihi, sigurna sam d aćeš biti oduševljena.. imaš svijetlu ili tamnu kosu?

      Izbriši
  3. ja sam isprobala ovaj blush jer je to jedini koji sam nasla u svom dm-u. hm, nisam bas bila
    odusevljena... nekako mi je kosa djelovala suhonjavo a i vidile su se one tockice...
    mozda mi i ne odgovara taj jer sam crvenokosa :/

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja imam i trenutno koristim ovaj za smeđu kosu i uopće nisam oduševljena. Kosa mi bude suha nakon korištenja. Čak mi je bolje izgleda kad koristim običan baby puder. Ja kosu perem svaki 3 dan. Ovaj šampon koristim taj 3. dan i 4. moram oprati kosu.

    OdgovoriIzbriši
  5. ja koristim batiste blush od kad sam ih prvi put vidjela u dmu prošlo ljeto i zadovoljna sam, nisam znala što mogu očekivati ni kako baratati s njim, ali drago mi je da sam probala, stvarno me spašava. dali je netko probao suhi šampon od schaume cotton fresh?

    OdgovoriIzbriši
  6. imam jedno pitanje : zar taj sampon za suho pranje nije pun kemikalija i ostecuje kosu ? :OO ja sam tako cula za te sampone za suho pranje.

    OdgovoriIzbriši
  7. koliko znam(a to je ono što sam čula na predavanju) nema nekih štetnih sastojaka, a baza mu je rižin škrob koji upija višak masnoće.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja imam tamnu kosu i nisam pronasla taj za nas brinete ;)
    Imam blush i savrsen je,iako ima,kako si rekla,prejak miris.
    Prije sam isprobavala neke druge sampone za suho pranje i bila sam uzasno razocarana tako da sam jedva samu sebe nagovorila da probam i ovaj. Nacinila bih ogromnu stetu da nisam probala Batiste sampone jer su PREDOBRI!! xx

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol