DIY: Paleta ruževa

Primilo me neko pisanje ovih dana pa da to onda već i iskoristim, sjetila sam se da bi konačno mogla napraviti svoju homemade paletu s 15 nijansi ruževa.
Još prije par mjeseci sa ebaya sam naručila praznu paletu sa 15 kalupa koju sam prvobitno mislila namijeniti za miksanje gelova za nokte, sve dok nisam vidjela kolegice blogerice kako objavljuju postove o svojim samokreiranim paleticama.
Ideja je zapravo genijalna jer mi ruževi zauzimaju ogroman prostor u kozmetičkom koferu, a i ovako ih imam sve na jednom mjestu.

Moram priznat da sam užasni freak što se tiče izgleda ruža i uvijek pazim da vrh izgleda lijepo i oblikovano, tako da mi nije bilo svejedno svakome od njih odrezati vrh :D



Ako želite također napraviti svoju paleticu, ovako sam ja to radila:Izvadila sam kalupe iz palete te ih prebrisala medicinskim alkoholom. Vrh ruža odrezala nožem te stavila u žlicu koju sam zatim držala iznad upaljene svijeće sve dok se ruž potpuno nije otopio. Pazite na prste jer su i žlica i ruž kipući i nemojte žlicu držati preblizu plmenu. Držeći žlicu iznad plamena, lagano sam je micala kako bi se ruž lakše otopio i pomiješao. Nakon što postane tekuć, presula sam ga u pripemljeni kalup i stavila na stranu da se ohladi za što mu treba doslovno par minuta.





Kada sam odabrala i osakatila 15 ruževa, prelila ih u kalupe, ostalo je samo još odrediti im raspored.

Kalupe sam za paletu mislila zalijepiti vrućim ljepilom, ali sam se predomislila kada sam na stolu ugledala ljepilo za tipse koje je savršeno poslužilo. Slika krajnjeg rezultata:

S obzirom da sam imala dosta loše svjetlo, i da su fotke slikane blicom, evo još jedne slike s realnijim bojama:

Super je što sada ruževe mogu spremiti i kalupe palete nadupunjavati po potrebi, ali i činjenica da sam par ruževa, koji su bili pri kraju, svejedno mogla iskoristiti tako što sam izdubila zadržaj kojeg bude iznenađujuće puno, a imala sam običaj bacati ruževe kada se više ne mogu odvrnuti.

Kako vam se sviđa ideja o vašoj paleti?
Jeste li je možda već napravile?


xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

  1. Mene zanima koje si to ruževe "osakatila"? Prekrasni su i sad već idu na moju must have listu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo, napisala sam ti na fotku nijanse ;)
      http://img194.imageshack.us/img194/2975/l6qn.jpg

      Izbriši
  2. Meni je to super, te diy palete, ali me srce zabolilo na ovoj prvoj fotki Catrice ruža na nožu :)) hahha, super je što možeš potpuno iskoristit ruževe koje su već pri kraju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah.. meni ih je bilo tako žaooo rezat jer su neki od njih bili netaknuti :D ali dobro, sada mi je drago jer je paleta ispala super :)

      Izbriši
  3. Ja također volim kad su mi svi ruževi na jednom mjestu ali nekako mi je nezgodno ovako u paleti kada želim neki ponjeti sa sobom da popravim tokom dana. Ali u svakom slučaju ovo tvoje izgleda kao iz trgovine. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sa svakog ruža odrezala sam samo dio, tako da ti ipak i ostane još za ponijeti ;) ja sam ga zbog toga odmah i rezala u koso kako bi mi osakaćeni ruž barem na nešto ličio :D

      Izbriši
  4. super si ih sredila, i meni bi ih bilo žao sakatiti :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ti izgleda paleta! Mogla bih i ja to da uradim. Pametno je to uraditi ako nista drugo kad dodju ruzevi pred kraj. Steta baciti omiljene ruzeve :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da.. od sad ih čuvam :) nism ni znala da toliko ruža još ostane u onoj plastici.

      Izbriši
  6. Mogla si cak i da ih pomesas pa da dobijes neke nove nijanse ;)
    Lepo izgledaju! Kao da su stigli pravo iz prodavnice! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je to palo na pamet, ali i ovako sam imala previše ruževa.. tako mi je bilo žao kada sam danas našla još 3, a to su mi jedni od najdražih.. ne znam kako sam ih zaboravila. :/

      a što se izgleda tiče, jako sam pazila da je svim kalupima površina zaglađena i "ko nova". čak sam 2 oštetila pa sam ih ponovno otopila :D

      Izbriši
    2. Haahaha luda si! :) Ja bih verovatno izgubila strpljenje i shiznula, pobacala sve :D

      Izbriši
  7. ja sam napravila bila jednu malu paleticu sa 4 nijanse ali mi se ne svida sto su mi ruzevi izgubili na pigmentaciji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moram ih isprobat onda..a šteta mi je dok su tako novi :) nadam se da nisu, jer bi to bila tragedija :/

      Izbriši
  8. Pregenijalne fotke!!! To tako krasno izgleda! Ali vjerujem ti da ti je bilo teško sakatiti ruževe! Jesi ih kasnije nekako zaliječila da i dalje izgledaju OK?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti! kad sam ih rezala, odmah sam ih rezala u koso i onda kasnije na ruci rubove zaoblila tako da ok izgledaju :)

      Izbriši
  9. Uuuu jako mi se sviđaju ove roze nijanse :D koji fotić koristiš? Definitivno moram nabaviti novi pa istražujem...

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol