Tajna lijepe, zdrave i sjajne kose

Već neko vrijeme koristim ovaj čudesni dodatak u pranju svoje kose koji me totalno oduševio.
Post o kosi pisala sam već i prije s naglaskom na to da kosu ne treba preopterećivati raznim preparatima i treba joj dati disati. Previše ulja, pjena, gelova i regeneratora kosu preopterećuje i još jedna problem koji se javlja, stvaraju se nakupine svih tih preparata na našem vlasištu koje začepljuju pore. Posljedica toga može biti perut, ispadanje kose ili svrbež vlasišta.


Već nešto više od godinu dana koristim isključivo Afroditin šampon od koprive, čiju recenziju možete naći OVDJE. U tih godinu dana kosa mi se preporodila, narasla i ojačala. Iako se redovito farbam / blajham na mojoj kosi nema apsloutno nikakvih oštećenja. Jedino, u tome svemu smeta mi mnoštvno "mlade" kose koja mi stalno raste. :)

Da se vratim ja na temu ovoga posta!
Ovoga proljeća, prvi put primjetila sam da me vlasište zna svrbiti. To je stvarno zanemarivo, ali nisam htjela pričekati da se to još pojača, a slučajno sam, čitajući strane blogove i googlajući, otkrila pravi eliksir za kosu, kojeg sigurno svi imamo u svojoj kuhinji.
Riječ je o jabučnom octu! Znam, sigurno ćete pomisliti na to da će vam kosa poprimiti njegov jaki miris ili da će vam isušiti kosu, ali ne morate se toga bojati.
Jabučni ocat vašoj kosi vratiti će sjaj, nahraniti je i ono što je meni najučinkovitije je činjenica da s kose uklanja sve nakupine ostalih sredstava koje stavljate na kosu, a koje ne možete potpuno ukloniti klasičnim pranjem kose. Imam sreće što znam jednu dragu gospođu koja radi u proizvodnji domaćeg jabučnog octa, koji mi je odmah ustupila. Nisam htjela kupovati onaj u dućanu, iako će i taj poslužiti. 

Ja sam jabučni ocat koristila na način da sam u bočicu sa špricaljkom pomiješala jednaku količinu vode i octa, te nakon ispiranja klasičnog šampona, nanijela mješavinu na cijelu dužinu kose, s naglaskom na tjeme koje sam kompletno našpricala razmičući kosu po pramenovima. Nakon toga, ostavila sam sve to na kosi 10ak minuta te dobro isprala toplom vodom. Bilo bi dobro da u toku tih 10 min malo masirate tjeme kako bi sve bolje upilo.
Navodno, nakon ispiranja, nije potrebno stavljati regenerator, ali ja ga svejedno nanesem na vrhove.

Ako vam smeta jak miris octa, u mješavinu možete ukapati par kapi nekog blagog eteričnog ulja.

Osim što je ovaj postupak jako dobar iz gore navedenih razloga, odličan je i za vaše vlasište. Odčepljuje pore te vaše tjeme održava zdravim.
Nakon samo 2 pranja kose na ovaj način svrbež je nestala i baš se osjeti kako je kosa lagana, nahranjena i da vlasište diše! Namjeravam nastaviti s ovim bar jednom u tjedan-dva.

Jednu, navodno, super masku koja će vašoj kosi vratiti život, možete naći kod Huda Beauty. Sigurna sam da ste već čitale njene postove, a ovu masku planiram i ja probati jer sam je tek neki dan otkrila. :igotafiling: :)

Primjetila sam da sve više prirodnih sastojaka koristim u svojoj kozmetici, i iskreno, mislim da da je to najbolji izbor.
Nedavno sam objavila post o Home made preparatima za problematičnu kožu, pa bacite oko ako vas zanima. :)

Što mislite u prirodnim sastojcima u beauty svrhe? Da li imate neki AS u rukavu? :)
Hoćete li isprobati ovaj savjet?

xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

  1. Korsitim također jabuci ocat, jer imam jako masnu kosu, i jedino mi on pomaže u prevenciji.. samo ja ga pomjesanog sa vodom ne ispirem iz kose. Miris je jak ali poslije pola sata ispari i kasnije se uopste ne osjeti. Odlican post :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Moraš malo poraditi na gramatici, točnije velikom broju nepotrebnih zareza. Smatram da osobe koje pišu blogove trebaju obratiti pažnju i na pismenost. Osim toga, odličan post i jako mi se sviđa izbor tema :)
    PS. nije eleksir nego eliksir :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na ispravku. :) Slažem se s tobom, ali mIslim da nisam nepismena, nego brzopleta i s obzirom da imam jako malo vremena, brzopleto pišem i objavim prije nego iskontroliram.

      Izbriši
  3. Moram se nadovezati na komentar o gramatici. Ocito osoba koja je to pisala ne zna gdje se stavljaju zarezi. Stavljeni su tocno tamo gdje treba.
    Sto se tice posta,ja ispirem kosu jabucnim. Litra caja, 2 zl jabucnog,isperem i ostavim. Ovo sto ti radis je,ajmo rec,neka vrsta maske. To jos nisam isprobala,ali evo ideje. :D za uklanjanje ostataka proizvoda s vlasista je i piling sodom. Na suhu kosu nanijeti sodu bikarbonu,napraviti piling i isprati. Super pos (Y) ja sam uvijek za home made preparate :D pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti! :)
      Baš planiram napisati i taj post za piling.. Ja umiješan malo sode u šampon i izmasiram vlasište.. odličan trik! :)

      Izbriši
  4. I ja sve više pribjegavam domaćim receptima, zapisujem ih i redom isprobavam. Ovaj ću obavezno isprobati. Nadam se da ću bit zadovoljna. :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nekoristim pretjerano prirodne domace pripravke al nedavno mi frendica savjetovala piling od maslinovog ulja i Krupne soli :D koza mi se preporodila poslje toga, inace imam dost suhu kozu, poslje ovoga koza me vise ne svrbi niti se peruta :)
    U buduce mislim vise istrazit pripravke

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na odličnom savjetu! Ja nemam suhu kožu i mislim da meni neće trebati, sigurno će neka suhokožica vidjet tvoj komentar i isprobati. ;)

      Izbriši
  6. Osoba koja je napisala komentar o gramatici je diplomirala kroatistiku. Možda je to vrsta profesionalne deformacije ali i dalje stojim pri činjenici da se treba obratiti pažnja i na pismenost. Djevojci koja piše da je svaki zarez na svom mjestu poručujem da bi trebala ponoviti gradivo osnovne škole, zavisno i nezavisno složene rečenice pa će uvidjeti koliko je nepotrebnih zareza. Inače mi nije bila nikakva namjera bilo koga uvrijediti nego dati dobronamjeran savjet :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam to tako i shvatila. ;) Hvala, sigurno ću više pripaziti ubuduće. ;)

      Izbriši
  7. Kad si već diplomirala kroatistiku, šteta što nisi naučila da ispred "ali" dolazi zarez.
    Sviđam post :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol