Essence all-in-one CC krema

Nedavno me iznenadio Essence paketić koji mi je stigao, a u njemu je bilo mnoštvo preslatkih stvarčica iz nove proljetne Essence kolekcije. Između ostalog, dobila sam novu CC kremu.
Iskreno, ona mi je nekako bila najmanje zanimljiva. :D Razlog je taj što nikada nisam koristila BB/CC kreme. Smatrala sam da nema smisla probavati jer imam problematičan ten, te na svakodnevnoj bazi koristim tekuće pudere kako bih mogla prekriti nepravilnosti. Bila sam uvjerena da je svaka nova BB/CC krema samo nova verzija neke tonirane kreme te da je to namjenjeno osobama koje imaju savršen ten bez nepravilnosti. Soooo wrong! 
Prije svega, malo teorije:
#BB krema
BB krema (beauty balm hybrid) se kao mini beauty čudo na europskom i američkom tržištu pojavila prije nekoliko godina. Formula je to koja je već duže vrijeme poznata azijskim kulturama, a popularnost je stekla zahvaljujući činjenici da hidratizira i tonizira kožu, prekriva nedostatke, a ima i pojačanje u vidu SFF faktora. Savršen proizvod damama koje imaju čist ten!

#CC krema
CC krema je poboljšana verzija BB kreme, a ovi proizvodi su namijenjeni upravo rješavanju nedostatka na koži kao što su crvenilo, ožiljci ili isušenost kože. CC krema je zapravo korektor u boji, koji je puno lakši na koži i daje joj svilenkast touch. Odlično prekrivanje je njen glavni adut.

I tako gledam ja neki dan ovu novu Essence CC kremu i rekoh idem je probati.
Nebiste vjerovale koliko sam se iznenadila!
Back to te basics! :P
Pakiranje ove CC kreme vrlo je jednostavno i decentno. Mekano, plastično, tubasto pakiranje od 30 ml vrlo se lako koristi te istiskuje željena količina kreme koju ćete zbog mekoće tubice moći iskoristiti do posljednje kapljice.
Tekstura je gusta te se lako razmazuje. Za nanošenje koristila sam prste jer se ipak radi o kremi. Naravno, možete koristiti i kist, ako ste navikle. :)
Najviše od svega iznenadila me izrazito dobro prekrivanje. Vrlo je lagana na koži te nakon nanošenja nemam osjećaj da nešto imam na licu. Osim ugodnog, svježeg osjećaja koji pruža, lice mi izgleda zdravo i njegovano. Osim toga ova CC krema pruža vam i zaštitu od sunca sa SPF 30.
Na predjelima gdje su mi nepravilnosti malo izraženije, nanesem još malo Essence CC kreme čime nepravilnosti skoro potpuno nestaju. I nakon tog dodatnog sloja, lice mi i dalje ne izgleda "zažbukano". Biiig like! 

Nakon nanošenja koža ima sjajni finiš te s ozbirom da, kada nanosim ovu kremu, želim izgledati prirodno ne dodajem puder u prahu/kamenu koji obično koristim za matiranje. Ovu CC kremu ne koristim na svakodnevnoj bazi kada trebam trajnije rješenje za svaki dan jer sam navikla na pudere i mat lice, ali kada trebam laganiju podlogu i brzinsko osvježenje, posežem za ovom CC kremom. Uglavnom je odabirem za "no makeup" makeup kada samo želim malo osvježiti i popraviti svoj ten, bez dodatnog makeupa. Kao, nemam-šminke-look! :D
Koliko sam upućena, dostupna je samo jedna nijansa, što je po meni jedini nedostatak, ali srećom, meni ta nijansa odlično odgovara. Dok je ne potrošim ne idem na sunce! :D haha

 Za sastojke sam totalni laik, pa vam o tome ne mogu previše pametovati. Najbolje da bacite oko same:
AQUA (WATER), DIMETHICONE, ISODODECANE, NEOPENTYL GLYCOL DIHEPTANOATE, TITANIUM DIOXIDE (NANO), GLYCERIN, DIPROPYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, SORBITAN ISOSTEARATE, HYDROGENATED TETRADECENYL/METHYLPENTADECENE, C15-19 ALKANE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, SORBITOL, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, SODIUM CHLORIDE, SILICA, ROSA GALLICA FLOWER WATER, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) PROTEIN, BUDDLEJA DAVIDII EXTRACT, MANNITOL, METHICONE, MICA, ALUMINA, TALC, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Ovu CC kremu možete pronaći po cijeni od 35,90 kn a koristiti je možete 12 mjeseci nakon otvaranja.
S obzirom na sliku postavljenu kao teaser ovome postu, je li tako da niste očekivali da Essence CC krema može biti tako dobra? Ipak nije baš uvijek ono pravilo o omjeru cijene i kvalitete istinito, zar ne? 


Što mislite općenito o BB/CC kremama? Koja BB/CC krema je vaš izbor?

xoxo, Beautylicious.


Primjedbe

  1. Iskreno, imam ovu kremu i kupila sam ju odmah čim je došla u DM. Nemam neke nepravilnosti niti akne, prištiće i slično, ali nekad mi se zna izbaciti crvenilo po licu. Meni je krema malo pretekuća i nije baš dobra za doziranje koliko vi to želite jer mi uvijek previše iscuri, a o količini koja iscuri u čep da ni ne pričam. Poslije kreme se užasno šljaštim i uvijek moram uzeti puder u kamenu jer sam inače kao disco kugla. Slažem se za nijansu definitivno, ali bih ju preporučila samo curama koje imaju full suhu kožu te koje nemaju problema s masnom T zonom. Ja ju i dalje koristim i sve stoji ovo što si rekla da je za te novce ok, i da je lagana i fino miriši i stoji cijelo vrijeme na licu i ne uvlači se u porice, ali za mene je nakon njega puder u kamenu majka :D. I nijansa koja je jedina mi je presvijetla pa ju još taj puder u kamenu malo i izvuče..Eto, to je moje mišljenje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Antonija.. slažem se s tobom da se od kreme dosta sjajim, ali kao što sam rekla , ja je koristim samo kada ne nanosim ništa drugo od šminke, tek toliko da mi ujednači ten. Nisam probala stavljati puder u kamenu preko nje, ali baš ću probati da vidim kako se "ponaša". Što se doziranja tiče, meni je stvarno ok, a s obzirom da sam je tek počela korisiti, nemam još problema s curenjem u čep. Budemo vidli. :)
      Hvala ti što si podijelila svoje mišljenje. ;)

      Izbriši
  2. Ja sam pretpostavila da je CC :) imam od Avona, dolazi u 5 nijansi, i kad sam prvi put stavila na lice naglas sam rekla vaaauuuuu :D genijalno, i miriši neodoljivo :D isti slučaj s aknama kao kod tebe.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ak mi nijansa bude pasala bas cu isprobati jer koliko vidim odlicno prekriva i zapravo sam se iznenadila da je o essence rijec..malo me Antonija sad uplasila..jel tebi izbaci crvenilo kao i njoj?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako isprobaj. Ja sam se jako pozitivno iznenadila.
      Mislim da si krivo shvatila Antoniju. Ona ima problema s crvenilom po licu pa zbog toga koristi ovu kremu, a ne da joj je crvenilo od nje. :)

      Izbriši
  4. Imam i odusevljena sam,predivna je.

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja imam ovu kremu, ali meni ona smrdi. :) Prvi put kad sam je stavila sam pokušavala skužit što to smrdi na meni, mislila sam da mi je možda nešto na robi i mozgala sam dugo dok nisam skužila da zapravo mi smrdi ta krema. Stavila sam je na lice još jednom nakon toga i onda sam odustala. Taj "miris" nikako ne mogu prožvakati...:/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam je baš dugo njušila kako bi mogla definirati miris koji je toliko slab da bi čak mogla reći da ga ni nema. Baš neobično!

      Izbriši
    2. Pa čak sam pomislila da nije možda pokvarena ili nešto...ne znam ni sama... Nije to bogzna kako jak miris, ali meni je baš smetao nekako....a i mrvicu mi je nijansa pretamna :/
      Evo, baš ću je sutra stavit još jednom da vidim :)

      Izbriši
    3. Meni se ista stvar dogodila s Essence stay matt lip creamom. Baš jaaak neki alkoholni miris. Mislim on nakon nekog vremena ishlapi, ali toliko se jako osjetio da je baš iritiralo. Nakon što sam napisala recenziju, cure su mi rekle da njima ima divan miris, nakon čega sam otišla u Kozmo i posnifala ostale koji su stvarno lijepo mirisali. Ni traga alkoholu.

      Izbriši
  6. Stvarno nudi ok prekrivanje, nije loša opcija za te dane kad ne treba jako prekrivanje, lajkam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je! :) Prekrivanje je bilo najveće iznenađenje.

      Izbriši
  7. Sviđa mi se finalan rezultat na tvom licu. I ja koristim malo tog proizvoda (iako se ne radi o ovom proizvodu) kako bih malo ujednačio ten jer mi je pola lica od nosa do čela tamnije dok mi je pola lica od nosa do vrata svijetlije (vjerojatno je manje tamnije od brade koju sam donedavno počeo redovno brijati). Nekako naginjem toniranim i hidratantnim kremama kako se ne bi previše vidjelo na mom licu. :) Bemu zbog tih nepravilnosti koje mogu utjecati na tvoju psihu. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bitno da se na kraju krajeva dobro osjećamo, zar ne? Mislim da nema ništa loše u tome, ako i dečko koristi nešto čime bi prekrio nepravilnosti. Nismo mi krivi što nemamo bebinu guzu. :)

      Izbriši
  8. Baš ću da je škicnem u drogeriji. :) Svidja mi se Bioten CC krema, koju sada i koristim. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Sviđaju mi se slike....odlično ti sjedne na lice...baš sam ugodno iznenađena ovom CC kremom

    OdgovoriIzbriši
  10. Od BB krema najbolja Pupina BB cream proffesionals (50 ml, 106 kn), prekiva kao pravi puder ali ne ostavlja osjećaj pudera i težine na koži, a tekstura da bih ju pojela najrađe :D
    Od CC krema najbolja Bourjois 123 perfect (30 ml, 90 kn), bolja od Pupine u tom smislu što ostavlja malo bolji mat efekt nego Pupina i ima više nijansi, dok Pupina samo dvije ali su odlične, a sad je na vama da odlučite po omjeru cijena koju odabrati, ali def. nakon mnogih probanih bb i cc krema ove dvije su top i moram reći vrijede te novce. Primjera radi, Pupinu BB sam koristila svaki dan i trajala mi je skoro 4 mjeseca. Ovu od Essenca nisam probala jer mislim da bi mi ta jedina nijansa bila pretamna ali bas cu vidjeti. A najgora BB krema Nivea. pa to kao da je netko kinesko laštilo za cipele stavio u tubu, fleke ostaju po licu koliko god se dobro razmazalo, lice se poslije sjaji ko 'pesja jajca', nivein totalni fijasko proizvod, plus svjetlija nijansa se slobodno može svrstati u one ne srednje, nego tamne !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na ovoj usporedbi.. sigurno će nekome poslužiti :)

      Izbriši
  11. prerijetka...ali opet neloša...

    OdgovoriIzbriši
  12. Imam ju i ja i takodjer sam primjetila taj uzasan miris kad ju stavljam ... isto sam prvo pomislila da je mozda pokvarena al et odlucih pronjuskati po forumima da vidim da li je netko imao slično iskustvo ... sto se tice prekrivanja nepravilnosti odlicna je , ali taj "miris" :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ga uopće nisam primjetila.. morat ću je pošnjofat. :)

      Izbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol