DIY mikrodermoabrazija uz novi Philips VisaCare

Krajem prošle godine dobila sam na testiranje novi Philips VisaCare uređaj za tretman mikrodermoabrazije koji se obično obavlja u profesionalnim kozmetičkim salonima. Od kada je stigao u moj dom, sastavni je dio moje rutine njege lica i sada konačno mogu podijeliti svoje dojmove s vama. 


Za početak ću prvo navesti nekoliko činjenica o VisaCare uređaju, kako bi znali čemu uopće služi i što očekivati.

Zahvaljujući jedinstvenom dvostrukim zračnim sustavom za zatezanje i piling tehnologiji, VisaCare aparat dubinski masira kožu potičući cirkulaciju krvi te uklanja mrtve stanice kože i omogućava prirodno obnavljanje stanica.

Vakumska masaža intenzivno potiče mikrocirkulaciju. Povećava se protok krvi, potiče se proizvodnja kolagena i elastina te se postiže revitalizirani izgled kože.

Nastavak za piling nježno uklanja gornji sloj kože i podebljava epidermu (drugi sloj kože), ostavljajući kožu glađom i sjajnijom. Koža se potiče na obnovu stanica.

Sada kada smo usvojili teoriju, možemo krenuti dalje. Iako sam bila jako uzbuđena i veselila se prvom korištenju, prvo sam dobro proučila upute i informirala se kako najbolje koristiti uređaj.
S obzirom da prije korištenja uređaj treba napuniti, odmah sam to učinila i već sljedeće jutro krenula s korištenjem. Za punjenje potrebno je 8 sati, a nakon toga ćete biti mirni s punjenjem stvarno dugo. Ja sam svoj tek prošli tjedan ponovno punila. 

Osim uređaja, u paketu ćete dobiti predivno bijelo/zlatno postolje koje je ujedno i punjač, dvije glave, odnosno nastavka za uređaj (sensitive i normal), četkicu za čišćenje, upute te vrećicu za čuvanje uređaja.


Snimila sam vam i unboxing video, pa ako ga niste već vidjeli, bacite pogled:


Sami tretman kućne mikrodermoabrazije traje cca 5 minuta, a preko svakog dijela kože, prelazi se dva do četiri puta, ovisno o stanju vaše kože. Namjenjen je svim tipovima kože, a korištenje se savjetuje započeti uvijek Sensitive nastavkom.
Prije prvog korištenja potrebno je napraviti test na unutarnjoj strani podlaktice kako bi bili sigurno da nam odgovara i da neće izazvati reakcije na koži lica. Nakon provedenog testa, može se pojaviti lagano crvenilo, što je normalno, a trebalo bi nestati u roku od sat vremena. Kod mene je crvenilo bilo jedva vidljivo i nestalo u svega nekoliko minuta. Nitko sretniji od mene!
Svaki tretman VisaCare uređajem započinjem pranjem lica kako bih bila sigurna da je čisto te bez ostataka šminke. Koristim ga, kao što je preporučeno, dva puta tjedno, iako sam ga u početku koristila jednom tjedno kako bih vidjela kako će mi koža reagirati.  Moram priznati da sam bila malo skeptična u početku i da nisam znala što očekivati i da li uopće očekivati neke rezultate od VisaCare uređaja.
Mislim da sam stvarno zahtjevan klijent što se čišćenja lica tiče jer imam zaista nečisto lice, puno mitesera i proširenih pora. Vrlo često, osobito u PMS-u, doslovno poludi i tako uvijek u krug. Imam mnoštvo otvorenih i zatvorenih komedona na nosu i bradi, a u posljednje vrijeme i na čelu. T zona mi je kaos! :D Stekla sam dojam da mi do sada ništa još nije dubinski očistilo kožu, nego je to sve bilo privremeno "smirenje". Kozmetičarke su mi znale reći da kod mene ima stvarno puno posla, i koliko god mi čistile lice, nikad nisam došla u fazu ČISTOG LICA, nikad! Osim što sam lijena za to, svi znamo koliko treba izdvojiti financija za redovite posjete kozmetičaru.

I tako, vrlo malih očekivanja počela sam s korištenjem VisaCare uređaja držeći se slikovnih uputa za tretiranje svake zone lica. Očekivala sam da je tretan grublji ili neugodan, no ništa od toga nije bilo. Vrlo ugodan vakuum kojim "usisavate" kožu te hrapavi nastavak koji radi ujedno i piling. U početku sam tražila najbolji položaj za držanje uređaja kako se vakuum nebi odvajao od kože, no već nakon par korištenja, uređaj je ležao u ruci kao saliven.  Prvo korištenje potrajalo je malo duže jer sam se upoznavala s uređajem i paralelno gledala upute, a sada mi za svaki tretman treba nešto manje od pet minuta. Uređaj sve radi sam, na vama je samo da ga lagano pridržavate te povlačite u prikazanom smjeru. Nije potrebno upotrebljavati neku silu ili pritisak jer u tom slučaju može doći do jačeg crvenila i osjetljivosti kože.
Nakon prvog korištenja odmah sam primjetila da mi je koža puno puno glađa i da nema suhih stanica kože, osobito oko nosa, koje mi je najkritičnija zona.
Kao što sam rekla, nastavila sam koristiti uređaj jednom tjedno te nakon 3-4 korištenja, uvela sam korištenje dva puta tjedno. Nakon tretmana neki dijelovi lica preko kojih sam prošla više puta lagano se crvene, no crvenilo nestaje već nakon umivanja u hladnoj vodi, koje uvijek radim po završetku tretmana. 

Nakon tretmana VisaCare uređajem, uvijek nanesem neku hidratantnu kremu koju koža kao da usisa jer joj je nakon ovakvog tretmana potrebna njega, a s obzirom da uređaj koristim većinom prije spavanja, posežem za noćnom kremom koja kožu stvarno nahrani tijekom noći. Tek ujutro zapravo vidim učinak korištenja VisaCare uređaja i svaki put se oduševim! Nikada prije nisam s tolikim oduševljenjom gladila svoje lice nakon umivanja. :D

Nakon cca 4 tjedna od početka korištenja uređaja, primjetila sam da mi lice počinje opet luditi, iako tada nisam bila u fazi PMS-a, koji obično traje par dana. Ova "luda faza" potrajala je nekih 10ak dana. T zona izlučivala je više sebuma, pore su postale proširene i sve nečistoće kao da su izbile na kožu. Bila sam baš tužna jer nisam znala što da radim, te sam ta dva tjedna odlučila pauzirati korištenje VisaCare uređaja.
Moram naglasiti da sam u tom periodu bila pod velikim stresom i da mislim da je to bio uzrok, iako nekako zasluge dajem i korištenju VisaCare uređaja. Uskoro ćete shvatiti zašto kažem zasluge. :)

Faza čišćenja

Nakon tih 10ak dana, primjetila sam da mi se lice smiruje i vraća u normalnu te sam opet počela s mikrodermoabrazijom dva puta tjedno. Nakon toga, iz dana u dan sam primjećivala da mi je lice sve čišće i da zapravo nikada do sada nije bilo ovako čisto. Iz toga razloga rekla sam da zasluge dajem VisaCare uređaju jer imam dojam da je on na površinu izvukao sve nečistoće koje su se zadržavale u koži i koje bi uvijek davale taj dojam nečiste kože. Od tada i PMS prolazi lakše, sa svega par prištića, ali se cjelokupno stanje lica ne pogoršava. Stvarno sam sretna zbog toga!
Mislim da će vam sve biti jasno kada kažem da sam prije uvijek nanosila bar puder kada bih izlazila negdje, pa makar i do dućana. Sada sam puno sretnija sa izgledom i zdravljem svog lica i to ću vrlo rado i pokazati. Puder svakodnevno i ne koristim, osim kada radim kompletni makeup. 
Koža mi izgleda puno ljepše, zdravije te ima onaj lijepi prirodni sjaj. Iako sam tek u 26. godini, primjetila sam da mi lice izgleda puno življe, tj. ima ljepšu, zdraviju boju. 
Sada, jedino što nosim na licu do dućana je neka hranjiva krema sa zaštitnim faktorom. :)


Prije korištenja Philips VisaCare uređaja, nisam nikada bila na kozmetičkom tretmanu mikrodermoabrazije pa vam ne mogu usporediti tretmane. Za VisaCare uređaj od Philipsa izdvojit ćete 1999 kn, a ako želite pronaći najbliže prdajno mjesto, potražite ga na ovom linku.
Znam da cijena uređaja nije sitnica, ali vjerujem da je dobro ulaganje ukoliko ionako posjećujete ili planirate redovito odlaziti na tretmane u kozmetički salon, koji svaki tretman naplaćuje po nekoliko stotina kuna, a ovako imate sve u svom domu.

Posljednjih nekoliko tjedana počela sam tek koristiti nastavak Normal i jako mi se sviđa. Malo je jači, no mom licu jako odgovara. Veselim se daljnjem korištenju jer me vesele promjene koje vidim iz dana u dan. Moja koža jako je zahvalna za VisaCare, kao i ja. :)

Za sva pitanja i nejasnoće, slobodno mi se javite, a bacite oko i na Philips stranicu gdje sve detaljno piše. 


Jeste li bili ikada na tretmanu mikrodermoabrazije? Kakvi su vaši dojmovi?
Biste li kupili VisaCare uređaj?

Pišite mi,
xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

  1. Ovaj uređaj se čini savršenim za moju kožu, šteta što je tako skup... Kakvi su tvoji dojmovi sad nakon više mjeseci korištenja? Je li stvarno dobra investicija i kakva ti je koža sad?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Jelena, prvo isprike na ovako kasnom odgovoru. Nekako mi je promaknuo tvoj komentar.
      Koža mi je generalno pun čišća i stvarno volim ne nosit puder, iako se to kod mene nije nikada dešavalo. Nemam sada kožu s reklame, ali s obzirom da sam prije i do dućana stavljala malo korektora ili pudera, ja sam sretna. T-zona mi se manje masti, koža mi izgleda zdravije, manje nečistića, upala i kreme tako lijepo upija s guštom. :)

      Izbriši
    2. Znam da cijena nije baš sitnica, ali definitivno nije prodavanje magle. Naravno, svako ima drugačiji tip kože i boljku koja ga smeta, tako da rezultati naravno i variraju. Meni lice i dalje nije kao s reklame, iako znam da je nekima popuno transformialo lice, no zadovoljna sam jako. Škicni i recenzije drugih blogerica za lakšu odluku.

      Izbriši
  2. Jesu li ti se smanjile pore i nestali miteseri?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu reći da mi je sve nestalo ili da imam lice kao s reklame jer mislim da jednostavno nemam takav tip kože, no stvarno sam zadovoljna rezultatima.
      Miteseri su poprilično nestali, a pore su se dosta popravila. U vrijeme PMSa, one su nešto izraženije, no daleko od onoga kako je bilo prije. T-zona mi je bila velika boljka jer se strašno mastila, no to je sada skroz druga priča. I na dodir mi je lice puno čišće i mekše. Prije sam mogla satima tiskati mitesere, a sada se trebam potrudit nać ih. :)

      Izbriši
  3. Bgm ti si na pocetku tacno opisala moju kozu! Isto tako necista puna komedona i mitisera, pa me zanima kakvo ti je stanje koze sad sto se tice mitisera? Takoder, znam da radi ppvrsinski piling koze ali posto aparat radi i vakum, da li izvlaci necistoce i mitisere Iz pora??

    OdgovoriIzbriši
  4. Može li se reklamirati proizvod u slučaju nezadovoljstva kupca. Kakva je politika Philipsa po tome pitanju.

    Unaprije hvala, lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam svaku suradnju prihvacala s napomenom da zelim pisati iskreni dojam, a ne samo raditi reklamu za proizvod. Ja ovaj uredjaj korisim i dan danas i mislim da to dovoljno kaze o tome. :)

      Izbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol