Osnove šminkanja

Došao je kraj preočitim prijelazima pudera na vratu, bijelim krugovima oko očiju zbog presvijetlog pudera, sjajnoj koži i razmazanom sjenilu. Krepnut ću od osnova šminkanja kako bi uvijek izgledale besprijekorno. Ove male, ali zlata vrijedne lekcije pomoći će vam da se pravilno našminkate bez obzira na to idete li samo na kavu s curama, na spoj ili pak u ludi večernji izlazak.

Svako kvalitetno šminkanje započinje s podlogom koja se sastoji od hidratantne kreme i tekućeg pudera. Svakako treba obratiti pozornost da tekući puder odgovara nijansi puti koju imate kako bi se mogao stopiti s vašom kožom, a da pritom ne izgleda kao maska. Tekući puder uvijek nanosite od središta lica razmazujući ga prema rubovima, kako bi dobile neprimjetni prijelaz u odnosu na vrat i dekolte. Za razmazivanje se možete koristiti prstima ili spužvicama/kistovima koji omogućuju jednostavno i ravnomjerno razmazivanje.

Ako vam tekući puder ne prekriva podočnjake, poslužite se korektorom koji će vam pomoći pri tome. Pazite da odaberete onaj koji će odgovarati nijansi i tipu vaše kože oko očiju. Najčešće se preporučuju oni kremastiji te oni korektori nešto laganije teksture. Korektor nanesite u linijama ili točkicama oko donjeg kapka, lagano ga razmazujući prema rubovima, ne zaboravljajući i unutranji kut oka.

Za kraj, poslužite se puderom u kamenu ili prahu kako bi fiksirale tekući puder i spriječile mogući sjaj. Također je bitno paziti kako se nebi odabrala pretamna nijansa.
Za nanošenje upotrebljavajte veliki mekani kist kojim lagano prijeđite preko cijele površine lica, uključujući i vrat.

Na trepavice nanesite maskaru, a ako stavljate sjenilo, preporučuje se staviti baza koja će sjenila držati na mjestu i koja će spriječiti njihovo razmazivanje.

Stay Beautiful :*

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol

Izbjeljivanje zubi - za ili protiv?