Pravilno oblikovanje obrva - Do savršenih obrva u tri korakaAko svoj make up želite učiniti savršenim, počnite od svojih obrva. One uokviruju vaše lice, daju mu poseban karakter te dubinu vašem pogledu. Pretanko počupane ili prejako iscrtane obrve ne izgledaju prirodno, stoga se posvetite pravilnom oblikovanju svojih obrva. Ako prvi put to radite, upustite se u ruke stručnjaka, a ako ste voljni to učiniti sami, slijedite sljedeće upute:
1. Odredite početak obrva
Poslužite se olovkom za oči koja će vam pomoći u oblikovanju kao i u ocrtavanju rubova obrva.
Olovku prislonite okomito uz nos tako da dodiruje nosnicu i unutarnji rub oka. Povucite crtu na mjestu gdje se olovka spaja s vašim obrvama. Na tom bi mjestu trebao biti početak vaše obrve.
2. Odredite luk obrva
Luk obrve ovisi o prirodnom rastu, kao i o vašem ukusu.
Najviši dio luka određuje se tako da olovku položite od vrha nosa, po sredini zjenice.
Mjesto na kojem se olovka spaja s vašom obrvom, trebao bi biti najviša točka obrve.
3. Odredite duljinu obrva
Kao što je vrlo bitno gdje obrve počinju, one također ne smiju biti prekratke. Kako biste odredili idealnu dužinu vaših obrva olovku prilonite dijagonalno uz nosnicu i na vanjski kut oka. U toj ravnini trabao bi se nalaziti i završetak vaše obrve. Rub zacrtajte olovkom.
*Prije početka čupanja namočite ručnik toplom vodom te ga 2 minute držite na obrvi kako bi se pore raširile i time olakšalo čupanje. Također možete iscrtati obrve kako bi se držali željenog oblika i debljine pri čupanju.
Pincetu u ruke i lagano čupajte dlačicu po dlačicu držeći se granica ocrtanih olovkom. Dlačice čupajte brzim pokretima, u smjeru rasta primajući ih pincetom milimetar od korijena. Obrve uvijek čupajte paralelno kako na kraju nebi bile različite.
Za idealan rezultat, obrve popunite olovkom ili sjenilom za obrve nanoseći ga u smjeru rasta. Po završetku, četkicom za obrve prijeđite po cijeloj obrvi kako biste ravnomjerno rasporedili sjenilo te počešljali dlačice.
Za fiksiranje koristite prozirni gel za obrve ili se poslužite lakom za kosu koji prvo nanesite na četkicu i potom lagano prijeđite preko njih. ^^

Nadam se da sam pomogla :*

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol

Atopijski dermatitis