Cerin akne paket - SOS gel za prištiće

Kao što sam obećala, slijedi zadnji dio recenzije Cerin akne paketa, a prve dvije možete naći na blogu gdje sam pisala o prva tri proizvoda iz paketa, a to su gel za čišćenje lica, kapsule, te kremasti gel za njegu.


Na kraju prošle recenzije, najavila sam vam da ću vam ovoga puta predstaviti SOS gel za prištiće, koji mi se najviše dojmio. Dolazi u pakiranju od 15 ml, vrlo ugodnog, nimalo jakog mirisa, gušće, gelaste teksture.
Sadrži vitamin B3 i timijan (vitamin B3 smanjuje nastajanje prištića, a timijan je snažan antiseptik koji smanjuje infekciju kože). Koristi se na način da nekoliko puta dnevno nanese direktno na prištić/aknu te time započinje proces "deaktivacije". Cijena ovog gela je 41,90 kn.
 

Kao što sam rekla, ovaj proizvod mi je favorit iz Cerin paketa jer se baš primjeti njegovo djelovanje. Ja sam ga koristila uvijek samo navečer, prije spavanja i nakon čišćenja lica Cerin gelom i njegom lica Cerin kremastim gelom tako što sam ga nanijela direktno na prištiće.
Često, kada nebih mogla odoljeti prčkanju po licu, nakon čišćnjenja, spas bi opet pronašla u ovom SOS gelu koji preko noći stvarno napravi svoje! Upalni proces je nestao, nema naotečenosti niti boli.
Ovdje možete pročitati recenziju vrlo sličnog proizvoda, no osim cjenovne, drugu razliku nisam uočila.


Rezime cijelog Sensilab Cerin akne paketa:

Nažalost ne mogu reći da sam uočila neku veliku promjenu. Na trenutke mi je stvarno smirilo lice, i dovelo pod kontrolu, ali sad mi je opet podivljalo. Sviđa mi se najviše SOS gel, a što se ostalih preparata iz paketa tiče, nebih rekla ništa negativno, ali mislim da su za moj problem malo preslabi. :(
U međuvremenu saznala sam da je moj problem s tenom uvjetovan neravnotežom hormona, tako da mislim da će mi svaki proizvod protiv prištića ovako reagirati (trenuto smiriti problem, a kasnije opet po starom). 
Odlučila sam da ću se opet obratiti dermatologu, a od nedavno sam počela piti i Evine kapi, koje će, nadam se isto pomoći.

Ako imate kakav savjet ili iskustvo s nečistom kožom iz hormonskih razloga, bilo bi mi drago čuti vaša iskustva.


Na koji način vi držite svoj ten pod kontrolom? A ako ste jedna od onih sretnica koje te probleme nemaju, stvarno vam zavidim! :)


xoxo, Beautylicious.

Primjedbe

  1. Imam problema itekako. Ujutro uljna mješavina a navečer nešto s AHA kiselinama, momentalno Vichy.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja za ovaj proizvod čujem tek sad prvi put.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam nedavno imala konstantan problem sa prištićima na bradi. Inače u svojih 28 godina nisam imala problema s tenom,lice mi je čisto,.niti u pubertetu,niti u trudnoći,tu i tamo koja beštija pred mjesečnicu,. Po porodu sam vjerojatno od dripa(tako mi je patronažna rekla) dobila neke crvene točkice,ko prištiće al to se povuklo za dva tjedna. I zato kad sam bila kod ginekologa ,rekla sam u čemu je stvar. Rekao je da se to rješava hormonalnim(kontracepcijskim) pilulama. Prepisao mi je lindinette 20 i u roku 2 tjedna prištići su nestali. Ako je problem hormonalni,a vjerojatno je,bar po mom mišljenju,onda ti nema smisla trošit novce na preparate koji ti ne mogu pomoći.Jedino ti preporučam da se raspitaš za ulje lavande,koja je poznata po svojim antiseptičkim i umirujućim svojstvima. Znam curu koja je mazala prištiče maslinovim uljem u koje je bila namočena lavanda i puno joj je pomoglo.Pa eto,nadam se da te nisam zamorila kaj sam tak naširoko drobila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno.. samo ti piši! :)
      Pilule izbjegavam u širokom luku, i stvarno ću probati sve drugo, ali ako mi ništa ne riješi problem, morat ću i to.
      Što se ulja tiče, iz nekog razloga, se bojim da bi mi ulja mogla još više zamastiti lice.
      Baš ću se malo raspitati za ulje od lavande. Imam jedan tonik za lice od lavande, i baš sam primjetila da mi smiruje lice.

      Izbriši
    2. Da,to je inače uvrijeđeno mišljenje,ali ja sam maslinovim uljem riješila problem masnog vlasišta. Glavna stvar je da se ne smije pretjerivati. Najbolje je da probaš nekoliko puta pa vidiš kako se koža ponaša,ja imam normalnu kožu sa masnijom T-zonom ali mi ulje nije napravilo nikakav nered,a 2-3 puta mjesečno navečer prije spavanja područje oko očiju namažem u tankom sloju maslinovim uljem i ostatak razmažem po licu..Ujutro je koža mekana i hidratizirana. Ali svaki tip kože je drugačiji. Svakako piši dalje kako napreduješ :)

      Izbriši
    3. Malo sam se raspitala i googlala i danas idem po ulje čajevca jer sam čula već svakakve pohvale.. možda bi ha gač i kombinirala s lavandinim, ali mislim da ću od lavande nastavit koristiti ovaj tonik.
      Svakako javim :)

      Izbriši
  4. Svakako javi,i papaj puno jogurta,čašicu,dvije na dan svakako jer je navodno odličan za kožu(al ne voćni,svi oni bezvezni sirupi i šećeri).Ako ipak ne možeš "samog" nareži unutra jabuku,bananu,šta već želiš i zasladi sa žličicom meda).Probaj uvesti više povrća i voća u prehranu.. I svakako ti preporučujem da se raspitaš za test intolerancije na namirnice. Čovjek s vremenom može razviti alergiju na nešto što je jeo ili koristio cijeli život. Da nebudem dosadna,al ima još puno opcija koje možeš isprobati. A i za čajevac sam čula same pohvale pa stoga držim palčeve :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti! :)
      Inače pijem dosta mliječnih proizvoda i jogurta, ali sad aću se malo potruditi više.. jedem voće i povrće doslovno svaki dan i relativno se zdravo hranim.. može to još i punno bolje, naravno.
      Jučer mi je mama donijela i domaće maslinovo ulje s lavandom pa ću i to isprobati. Bila sam u ljekarni ali nisam pronašla ulje čajevca. Morat ću potražit biljnu.

      Izbriši
  5. Ja imam dosta problema, i to po obrazima.
    Nisu hormonski, nisu pcos, kreme ne pomažu previše pa sam odlučila s prehranom i to se pokazalo dosad kao najbolja varijanta, nove upale ne izbijaju, stare saniram.

    Dakle prehrana: apsolutno izbjegavati SVE mliječne proizvode, čokolade ispod 60%, suhomesnate proizvode, šećer, a ja sam još u to dodala gluten te crveno meso.
    Prvo mi se činilo kao da mi nije ostalo više ništa za jesti, ali mogu primijetiti da se hranim bolje, obilnije i raznovrsnije nego ikad.
    I piti jako jako puno vode, zelenog i bijelog čaja. :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala!

Popularni postovi s ovog bloga

Najdraži ECONOMIC parfemi

Postupak geliranja noktiju

Afrodita šampon - Kopriva & pantenol